belki ilginizi çeker
  1. · arkadaşın askerden dönmesi
  2. · sözlük yazarlarının borçları
  3. · cinsel yolla alacak tahsili
  4. · borç yiğidin kamçısı
  5. · uçan kuşa borcu olmak
  6. · bir ülkenin boka battığının anlaşıldığı anlar
  7. · maaş kuyruğu
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · zongul ducks
  4. · okan bayülgen
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · öğretmenler günü
  7. · beşiktaş
  8. · iki milyona içilen şaraba güzel demek
  9. · sözde ermeni soykırımı

borç yiğidin kamçısıdır  

1. kamçısı olmasada, kafasını sürekli karştırır durur. sadece yiğitler için geçerlidir yalnız...
    (johnnyenglish, 14.03.2004 02:11)
  2. (easy company, 09.03.2005 09:19)
  3. (gblack, 09.03.2005 09:30)
  4. sürekli borç alarak batıp çıkan karabatak tüccarların uydurduğu yalan bi atasözüdür itibar etmemek gerekir
    (comandante, 09.03.2005 09:37)
  5. - falanca bankdan kredi kartı borcunuz için arıyoruz yiğit bey!
    + borç benim kamçımdır laaaan...
    - ama o kamçı götünüze girmek üzere beyfendi.
    + mağdurum olabidiğince taksit isterim....

(bkz: yiğit)
    (bkz: ver gazı ver gazı)
    (bkz: nereye kadar)
    (anarsist, 11.11.2006 01:12)
  6. kredi kartlarının bol taksit yapabilmesi sebebiyle kamçının mesefesi kısalmış, sayısı artmıştır. olan gene yiğide olmuştur.
    (hanspeterberigel, 11.11.2006 01:22)
  7. borcu olanların kendilerini çevreye yiğit göstermek amacıyla uydurdukları söz öbeği.
    (nynas, 06.08.2007 16:57)
  8. tefeci mottosu.
    (thraki, 06.08.2007 16:59)
  9. cümle içinde "borç yiğidin kamçısıdır dedik, adamlar sadist çıktı" şeklinde kullanılabilecek söz.
    (weekend warrior, 17.06.2008 14:33)
  10. kannımca yanlış anlaşılmış atasözü. kamçı burda yiğide ait değilde borç verene aitmiş gibi geliyor bana daha sonra yiğit üzerinde kullanılmak üzere.
    (erken teşhis, 17.06.2008 14:51)
  11. kamçı kelimesinin hafif kaçtığı atasözüdür.
    (ebilona, 17.06.2008 16:34)
  12. borç yiğidin kamçısı olduğu gibi verenin de belası be allah kahretsin..alacağım diye o borcu, binbir şekle giriyorsun..haa arkadaşa versen, oradan beklesen borcun geri ödenmesini ayrı bi dert, bi kurumdan ne bileyim bi firmadan beklesen ayrı dert..arkadaşından, kibarlığından ne bileyim mülayimliğinden isteyemeyebilirsin..sıkar yani seni de "paramı ver ulan" demek..ben yapamam yani..yapanı var, o ayrı..zaten kurumdan bekliyorsan öyle bişey yapma şansın hiç yok..o daha fena..dualarım sizlerle yani bi kurumdan para bekleyenlerle..allah sabır versin..bittiyse o sabır, yasal yollar devreye girer ama o da ayrı bi dert..kamçı mamçı diye bi olay yok yani o yiğitler için..öfff, borç fena bişey, gerek olmadıkça bulaşmayın diyeyim..ya da bulaşacaksanız bile factoringci olun, öyle bulaşın..en temizi..ataasözündeki kamçıların tedarikçisi olursunuz o zaman, mis gibi..
    (zeus, 17.06.2008 16:46)
  13. (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 17.06.2008 17:06)
  14. sado-mazo kişilikli,borç verecek kadar zengin olan,parlak tırlak delikanlıları seçen,onları odemelerini geciktirecek meblaglarda borçlandırıp borcun faizini kendi fantezilerine uygun olarak kırbaçlayarak tahsil eden bir takım kalburüstü ataların kendi aralarındaki daşşak geçme lafı.
    günümüze kadar gelmesinin sebebi ve dilden dile söylenmesinin sebebi ise hala kamçılanacak yigitlerin ve kamçılayacak "ata "serisinin(bmw 3 seri kasası gibi) üretiminin olması.
    (kylopsis, 17.06.2008 17:58)
  15. buradan banka reklamı çeken yönetmenlere sesleniyorum. abidik gubidik reklam filmlerini çekmeyi bırakın. alın size kamçı. üstüne bi de ''kamçılı adam''ı oynattınız mı tadın yenmez.

borç yidiğin kamçısıdır-mış. pek doğru. geçen ay 2500 liralık gereksiz bir borca girdim. bir aydır sırtımdan kırbaçlanıyorum sanki. yiğit miyim yoksa salak mıyım tam anlamadım.
    (the richest man in babylon, 17.07.2009 21:34)
  16. sonunu düşünen kahraman olamaz diyip milleti psikopat yapanlar,geçmişte borç yiğidin kamçısıdır diyip milleti kredi kartı mağduru yapmışlardır.
    (bkz: avuntu)
    (be cool, 17.07.2009 21:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil