arkadaşlarınızdan birininin kızına bilmeden yazdınız
bu durumda yapılması gereken şey, valla yengemizde çok güzelmiş bende kimse gelip sulanmasın diye sevgili rolü yapıyordum.
aniden zıplayıp hoplamaya başlayarak "mutlu yıllar sanaaaaaa mutlu yııılllaaaarr ehüehhaihoeh" diye bönürmeye başlamak da ani yapıldığında yaratacağı şok ve geri tepmesinin de sıfır olduğu göz önüne alındığında uygun bir yol sayılabilir. şok esnasında hızla ortamdan uzamak zaruridir.
boktan durumun karakteristiğine, raddesine, frekansına, diferansiyel analizine, katatif reaksiyonlarına, hukuktaki yerine, statikliğine, dinamiklğine, ısı geçiş katsayısına, hücrelerinin toplamına, dna ve rnasındaki toplam nükleotid sayısına ve bunun gibi bir çok parametreye göre değişen, milyonlarca parametresi olduğu için de boyut analizi yapılamayan ve iş bu durumu ondülasyonlar yaparak sonsuza ve dolayısı ile kaosa götürdüğü için aslında hiç olmamış kurtulma yollarıdır.
ancak durum şudur ki, boktan durum eğer açıklanabilir ve alt üst limitleri belirlenebilirse gönül rahatlığı ile, ancak başka bir platformda, üzerine senaryolar üretilebilip, durumla başa çıkabilecek yollar, çareler, çözümler bulunabilir.
bir arkadaşımın "otomatik yalan rehberi" var bu gibi durumlar için. sıkıştığımda "yaa bana yardım et." diyorum, hemen duruma uygun bir yalan bulup kurtarıyor insanı. ha kendisinin kurtulduğuna şahit olmuş değilim, en fazla "gel çevirmen hanım sen çevir bakalım" deyip kaçmıştı bir toplantıda.