|
|
- ferhan şensoy'un kaleminden çıkan rasim öztekin'in de başrollerinden birini oynadığı kanal d yapımı dizi.giriş şarkısında şöyle muhteşem bir laf geçerdi.'varolmak ağır iş başka iş istemem'.
(suspect, 12.02.2006 12:15 ~ 12:16)
- (bkz: üstad görmeyen şakirt her yana yorgalar)
- mi fa sol mi fa sol seyyar vatandaşım tam adresim yok benim... küçüktük pek anlamıyorduk lakin gene de biliyorduk bu dizide iş vardı..keşke tekrar mekrar verseler..
- ince esprilerle bezenmiş güzel bir diziydi.. yıllar önce bir söyleşide bu dizinin halk için fazla ağır gelmesi nedeniyle kaldırıldığını söylemişlerdi.. kimse anlamıyormuş esprileri, kanalın bu nedenle diziyi yayınlamak istemediğini söylemişlerdi.. milleti iyice aptallaştırmaya karar verdikleri yıllardı.. kuşum aydınların, salak salak seda sayanların habercisiydi belkide..
(amy, 02.10.2006 10:47 ~ 13.03.2007 16:40)
- bir diğer versiyonu için (bkz: varsayalım ismail).
- üstad tarafından güncelleştirilerek tiyatro oyunu haline getirilmiş eserdir. 19 mart 2008'den itibaren sekiz kişilik bir kadroyla sahneye konacaktır.
- bugün galatasaray lisesi camiasına özel oynanmış oyundur. üstad yine üstüne düşenden fazlasını yapmaya çaba göstermemiş. oyun boyunca ampullere, sonunda da direkt olarak feto'ya dayamıştır. ortayaşın üstüne yönelik esprilerle dolu güzelcene bir oyun.
- köşe dönücü, varsayalım ismail, mesela muzaffer, gülşen abi, medeni haller gibi seksenli-doksanlı yıllarda türk televizyonunda fırtına gibi esmiş absürd komedi dizilerinin şahikası, başyapıtı. kabareden, orta oyunundan, absürd tiyatrodan ve herhalde magic circus'tan falan da beslenerek, bir tv dizisi formatı içinde kalıp kendi ekran dilini yaratmayı başaran ferhan şensoy'un yaptığı büyük işti doğrusu bu dizide.
bir de tabi, tarık papuççuoğlu'nun encümen abi'si, rasim öztekin'in su-kung'u, baykal kent'in mukavva gömlekli oçoçoro moçoçoro bey'i, derya baykal'ın popçu-çiçekçi tiplemesi (atla koş atla koş / gel benimle gel benimle / orda coş orda coş) başta olmak üzere muhteşem tipleri ve ferhan şensoy'un kendine özgü vurgularıyla dil ile oyun hamuru gibi oynaması tam manasıyla benzersiz yapıyordu bu diziyi.
jenerik şarkısının şöyle sözleri vardı:
a a a atiti
atiti patiti
mi fa sol
mi fa sol
zor iştir boş gezmek
fazla mesai ister
yatacak yer ister
yemek ister içmek ister
mi fa sol
mi fa sol
zor iştir boş gezmek
uzun uzun yürümek ister
mek ister
la si do
la si do
yürürüm hayatı
varolmaktır işim
varolmak ağır iş
başka iş istemem
a a a atiti
titi titi patiti
patiti patiti
mi fa sol
mi fa sol
seyyar vatandaşım
tam adresim yok benim
boş gezmektir işim
nerde akşam orda sabah
mi fa sol
mi fa sol
zor iştir boş gezmek
eni konu yüzsüzlük ister
lük ister
la si do
la si do
yürürüm hayatı
varolmaktır işim
varolmak ağır iş
başka iş istemem(tembel, 09.07.2008 17:34 ~ 17:51)
- yayınlandığı dönemde bir çok kişinin hiç izlemediğini farketmemle "ulan tek izleyen ben miyim bu diziyi" duygusu yaratan özgün bir çalışmaydı televizyon dünyası için.doğal olarak anlaşılamadı ve sonuçta ömrü kelebekler kadar sürdü beyaz camda.
edit:yazmayı unuttum. başlığı görünce içimi bir huzur kapladı demek başkalarıda seyrediyormuş diye...
- hiç unutmadığım sahnelerinden biri derya baykal'ın 90'lardaki abidik gubidik pop şarkıcılarını makaraya saran popçu tiplemesinin "atla koş zıpla koş" adlı şarkıyı seslendirdiği sahnedir. akabinde "atla koş dediğim yerde klipte atla koşuyorum ben" dediği an kopartmıştır. üstünden yıllar geçmesine rağmen akla geldikçe güldürür.
(wykka, 09.07.2008 19:42)
- (bkz: yolgezer)
- üç ila beş gömlek büyük gelmiştir , dönemin mizah anlayışına göre. ferhan şensoy 'un jenerikte tek kökten başlayıp iki ayrı ana dala ayrılan ağacın (yani sapan görünümlü bir ağaç. ne diye uzattıysam lafı) tam yolunun üzerinde durduğunu görüp sağından mı solundan mı geçeceğine karar verememesi hala aklımdadır. karşı karşıya geldiklerinde kimin hangi taraftan geçeceğine karar veremeyen insanlar gibi... böyle nice hoş ayrıntı vardı.
|