|
|
- nikahın düşmesi için söylenir
- direkt olarak söylenmelidir netekim mektup veya elektronik mektup yoluyla iletilmesinin hükmü yoktur. kaynak mısır kadılık müessesesi
(amon pa, 05.04.2004 03:56 ~ 21.03.2006 15:59)
- (bkz: talakı selase)
- (bkz: e-maille karı boşamak)
- (bkz: imam nikahı)
- belki bir yerden alakalıdır. (bkz: 8 mart dünya kadınlar günü)
- (bkz: sağol sağol sağol)
- akabinde yok öyle kolaya kaçıp boş ol boş ol boş ol demek sen nafakayı hazırladın mı? ondan haber ver hem ne diye 3 kere söylüyorsun salak değiliz ya bir kerede de anlayabiliriz karşılığının gelmesi muhtemeldir.
- açıktan boşanma kelamıdır. kişinin (dişinin) yüzüne karşı söylendiğinde hüküm kazanır. buna ek olarak bir de zımni talak vardır. yani direkt boşanma anlamı vermeyen ancak üstü örtülü bir şekilde boşanma iradeisni beyan eden kelamların zikredilmesi halinde meydana gelir boşanma işlemi. dişiye "sen artık annem gibisin" demek bu kabilden olabilir. açık talakta yani talakı selase (üçlü boşanma)'de kelimelerin aynı anda söylenmesi önemli değildir. önem arz eden üç adet boşol, boşsun kabilinden kelimenin söylenmesidir. bundan sonra boşanma gerçekleşir. ve kişiler nikahlanırken belirledikleri mihri muacceli (dişinin 3 aylık geçimini ssağlayacağı para veya ona denk materyali) vermek gereklidir. bu genelde 80 gram altına denk düşürülmektedir. zira 80 gramdan üstü kadın için zekat zarureti doğurmaktadır. kurnazlık yapılır bu işte de her zaman olduğu gibi. neyse yine de güzel yazdım.
- (bkz: hülleci)
- (bkz: süt kardeşler)
- dine göre aslı olmayan sonradan uydurma bir yöntemdir.
(venom, 28.08.2005 01:14)
- hangi kablonun boşta olduğuna karar veremeyen bomba uzmanının rastlantıyla seçtiği mavi yahut kırmızı kabloyu keserken ettiği dua.
- (bkz: boşal boşal boşal)
- bu sözler söylendiği vakit nikah düşer bu yüzden kalınan yerden devam etmek istenirse hülle yapmak gereklidir. hülle işlemi tamamlanırsa tekrar zevcenizi nikahınıza almamanız için hiç bir sebep yoktur
- (bkz: badger badger badger)*
- (bkz: voltron voltron voltron)
- (bkz: otobüs durağı duaları)
(zoser, 09.10.2007 22:04)
- (bkz: fuck off fuck off fuck off)
(bkz: çağrıştım engelleyemedim)
- sen ol sen ol sen ol, diyesi gelir heralde insanın. ne bileyim. geçmiş zaman yoksa gelecek mi demeliydim.
- kuran'da boşanmanın hangi şartlarda, ne şekillerde olacağı açık açık yazılmasına ve bu tip bir boşanma şeklinin bahsinin bile geçmemesine rağmen nereden nasıl çıktığını merak ettiğim sözler.
|