boşnak böreği   

adana çık aradan

1. çocukluğumda pazargünleri babaannemin yaptığı boşnaklara ait nefis kol böreğidir. hamuru mutlaka el açmasıdır. oklava, merdane kullanılmaz. kıymaya karabiber tuz minikminik doğranmış patatesler eklenerek rulo halinde sarılarak yapılır. şimdiler de annem yapmakta.çok severiz ailecek...
    (tohum, 15.02.2007 20:24 ~ 26.02.2007 16:33)
  2. sadece bir defa yiyebildiğim,tadı orgazmik olan ama yedikten sonra tansiyonumu hop oturtup hop kaldırtan müthiş boşnak icadıdır.
    (legatus, 01.09.2007 03:00 ~ 03:00)
  3. babaannemi ilah olarak görme sebebim.zengin boşnak yemek kültürünün güzide eserlerinden..
    (turquerie, 01.09.2007 12:56)
  4. bunu seven bunu da sevdi: (bkz: boşnak mantısı)
    (tutkinjsh, 01.09.2007 13:08)
  5. ıspanaklısı en makbulüdür.bol yağlı olması, yapılırken malzemenin bol tutulması ve de hamuru tutanın marifeti boşnak böreğini boşnak böreği yapan önemli özelliklerdendir.her boşnak evinde haftanın belirli günü sürekli yenir.bizde perşembe mesela.
    (volatile liquid, 30.03.2008 19:47)
  6. lisede yerli malı haftası adı altında bir şeyler yapar getirir, sınıfta hep beraber yerdik. ilk böyle tanıştım boşnak böreğiyle. o günden sonra da böreği getiren boşnak arkadaşa sürekli baskı uyguladım bir daha ne zaman getiriyorsun, ıspanaklı olsun, bak söz ben de elmalı kurabiye ( boşnak arkadaşın en sevdiği şeydi ) yapcam getircem sana diye. daha sınıfa gelir gelmez kızın elinden böreği kapar alırdım. ama börekte börekti hani. tadı damağınızda kalıyordu yediğinizde. hele iyi yapan bir elden çıkmışsa börekle birlikte parmaklarınızıda yiyebileceğiniz bir tada sahip oluyor.
    (dedim ve noktayı koydum, 10.09.2008 18:33)