(lahit, 07.05.2007 12:26)
çeşitli cevaplar verilebilecek gıcık bir mülakat sorusu.
ingilizce yapılan mülakatların vazgeçilmez sorusudur..
what do you do in your
spare time?
ali poyrazoğlu; "bizi biz yapan, en önemli zamanları, nasıl boş zaman olarak değerlendirebiliriz" tarzı bir cevap vermiştir bu soruya.
cevap olarak genellikle: kitap okurum, müzik dinler, tv izlerim cevabı verilen anket sorusu..
-sırt üstü yatar ve koyunları sayarım...
diğer soru lütfen!
ilkokul 2 öğrencisine sorulan bir soru; boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz?
a) spor yaparak
b) bilgisayar oynayarak
c) yemek yiyerek
öğrencinin verdiği yanıt:
- yemek yiyerek
....!!!!.....!!!!
-oğlum bak burda onu demek istemiyo, yani boş zamanları değerlendirmek, yararlı bir şeyler yapmak anlamına gelir. bi daha düşün bakalım
- ama ben yemek yiyorum
-çocuum o genel bi soru, kendini düşünme, genelde ne yapmak daha faydalı
- ya ben yemek yiyorum, yalan mı söyliyim yaniii
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gibi absürt cevaplar alınabilir.
-boş zamanlarınızda ne yaparsınız efendim?
-zıçarım!
(bkz:
zıçan adam)
oldukça saçma bir sorudur. kanımca insanın boş zamanı yoktur. şöyle ki zaten birşey yapıyorsanız o zaman sizin boş zamanınız olmaktan çıkmıştır. şayet yapmıyorsanız böyle birşey de yoktur. hiç birşey yapmamak nasıl oluyor bu da iyice düşünülmelidir. bu soruya cevap verilip ters köşeye yatılmamalıdır.
türk halkının çoğu form doldururken bu soruya kitap okumasa dahi kitap okurum cevabını verir. yani doldurulan anketlere göre türklerin kültür patlaması yaşaması gerekir.
(devil, 24.06.2008 23:57)
ada düşülünce yanında alacağın üç şey sorusundan farksızdır,gerek üyeliklerde gerek forumlarda gerekse iş başvuruların da bu sual mutlaka sorulur,nedendir şundandır kişiliği yeteneği hakkında bilgi sahibi olmak istemek,ama verilen cevap hep aynı...
kitap okumak
intertte yararlı siteslere bakmak
tv seyretmek ama belgesel olmak kaydıyla.
dünyanın en gereksiz sorularındandır kanımca. ya nasıl bir sorudur ki bu herkes sorar ve farklı cevap bekler. ya bi insan boş zamanında ne yapar yatar işte bu kadar basittir bu ama yok her insan hayatında onlarca kez duymuştur bunu ve herkes aynı cevabı verir; herkes kitap okur, müzik dinler (ben de dahilim bu gruba)
- boş zamanlarında ne yaparsın?
+kitap okurum, müzik dinlerim öyle işte sen?
(iç ses ne yapıcam ulan jumping yaparım, banka soyarım, dünyayı kurtarırım aq)
ortaokul ve lise ingilizce derslerinde öğretilen(!) klasik diyalog sorusudur.
-what do you do in your free time?
not:buradan da ülkemiz ingilizce öğretiminin ne kadar da yaratıcı(!) olduğunu anlamaktayız.
-boş zamanlarınızda ne yaparsınız
-müzk dinlerim
-kitap okumaz mısınız?
-kitap boş zamanlarda okunacak kadar değersiz değildir
-.......biz sizi arıycaz