boş beleş takılan türk gençliği 

adana çık aradan

1. üniversiteli olmayan kuzeyden gelen abiler tarafından, boş beleş takıldıkları sözlüklerde tokat gibi girilerle kendine gelen, utancından kafasını kubura klozete sokan gençlerdir. öz kuzenimin (öz anne öz baba modası) şu an koşa koşa tuvalete gittiğini gördüm. bu ithamlarla karşılaştığı için kafasını klozete sokacakmış öyle dedi.

sözde üniversiteli olup da zamanını kıraathanelerde geçiren boş beleş türk genci olarak burada konuşmamı sağlayan kahveci kel abidin abi'ye öncelikle teşekkür ederim. çay paralarından arttırdıklarıyla bana bu pcyi aldı kullanmasını öğretti şimdi de burada yazıyorum. şimdi kel abidin abim bile anlamış benim boş beleş bir adam olduğumu tüm gün al kızı ver papazı olayında olduğumu, okeyde balya çaldığımı, kahve önünden geçen kıza pis pis bakıp tesbih salladığımı, otu boku her şeyi biliyor yani. o kel kafasıyla düşünmüş bana pc almış buradan bari bir şey kap demiş, bunu akıl edebilmiş de nasihatte bulunan abilerimiz kalkıp bu boş beleşleri ayıklayamamış, onlara yol göstermemiş. boş beleş laflarla gelmiş vasıfsızsın demiş. ''ulan bizlere anamız işe yaramazsın diyor senin dediğini mi sikimize takacağız?'' diye hiddetlenen arkadaşlar oldu kıraathanede zor susturdum. şimdi onların bana verdiği yetkiye büyük bir kudretle hassiktir ordan diyorum...

icraat şart, boş beleş laflarla sado mazo ilişkilerin kamçısı olup dikkat çekmenin alemi yok. ama büyüklerimizden öğrendiğimizi uygulayalım çünkü büyük sözleri bizler için önemlidir. kahveye yeni gelip ateş saçan gençlere önce hele gel soluklan bir yiğidim diyoruz ve tavşan kanı çayımızı ikram ediyoruz... hadi selametle...

ps: zaten üniversiteye de oradaki boş beleş muhabbetler yüzünden gitmiyorum.. o ne öyle sabah akşam am-göt-not... olmaz ki canım...
    hadi oradan! hadi oradan lan!!!

edit: başlık başıma.
    (seth mescaline, 12.08.2007 19:43 ~ 19.10.2007 17:09)
  2. bu tür gençler kendilerine yol gösteren tiplerden olan beklentilerini bir türlü anlatamamışlardır. ''bize yol göstermeyi bırak sen ne yaptın sen? aynı kahvedeyiz aynı sandalyedeyiz, sandalyenin üstüne çıkınca tepeden baktığını sanıyorsun ama bir tekmede bıyıklı amcaların kucağına düşersin.'' diyorlar ve ekliyorlar; yol göstermeyi bırak önce ne denmek istenmiş onu anlamaya bak.''

ps: herkese benden çay! şakkir'e yok...
    (seth mescaline, 12.08.2007 20:33)
  3. 70lerden başlayarak sistemli bir şekilde sindirilmiş bir neslin çocuklarıdır. düzen her zaman için ses çıkartmayan bir toplum yaratmak istemiş ve bu yolda birçok adım atmıştır. anayasada bile eylem yapma özgürlüğü varken çoğu eylem engellenmiş, uydurma bahanelerle yaptırılmamaya çalışılmıştır. insanlar sadece ben "bu" görüşteyim dediği için göz altına alınmış, işkenceye maruz bırakılmıştır ve yine çoğu insan benim mezhebim bu, benim yapım bu dediği için baskı görmüş yakılmıştır. düzen bu sistemli yıpratmayı çok da güzel olarak hayata geçirmiştir. sanırım bu gençlikten fazla birşey beklemek hayalcilik olur. babaları anneleri bastırılmış, korkutulmuştur. bu insanlar kendi yaşadıklarının çocuklarına da olmasını istememektedir ve apolitize edilmiş gençler böylece türemiştir.
    buna sığınıp durmak da yanlıştır. en azından üniversitelerde hareket başlamalı, halk politik olma yolunda cesaretlendirilmelidir.
    (bo, 13.08.2007 12:13 ~ 02.09.2007 17:14)
  4. (bkz: dönek)

hakim bey itirazım var
    hakim bey son bir sözüm var
    kayıp gençlik deyip geçme
    bak, hiç olmazsa biz dönek değiliz.
    (abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzkızlargeveze, 13.08.2007 12:44 ~ 12:45)
  5. gençtir takılır. ama nereye kadar takılır? bırakın gençler takıla dursun elbet gelir akılları başlarına iş bulmak zorunda kalınca! geç olur biraz ama önemli olan güç olmasın... her kişi kendi hayatından sorumlu ve bu sorumluluğu yerine getirecektir vakti zamanı gelince(!)
    tabiri caiz ise ;

(bkz: her koyun kendi bacağından asılır)
    (beatrix, 13.08.2007 13:31)
  6. (bkz: öss kasan bilinçli genç)
    (cagrilanyakup, 13.08.2007 13:37)