boş beleş işler   

adana çık aradan

1. boş beleş insanların düşüncelerini, zamanını , eforunu harcadığı işlerdir bunlar.. ki bazen de bu işler insanı boş beleş hale getirir..

sözlüğümün beni yönlendirmesiyle ekşi sözlükdeki hz muhammed hakkında yazılan 103 giriye bir göz attım.. bu tip durumlar, zaman zaman sözlüğümüze de yansımıyor değil, farklı yada benzer konularda.. ama bu noktaya da asla geldiğine görmedim.. sözlükte yazanların hakkını verelim..

bu tip sözlüklere yazan insanların geneli üniversite öğrencisi yada lise son sınıf vb okuyan , düşünmeye çalışan , yazan insanlar.. farklı düşünceler, inançlar, bakış açıları olabilir, bunları da elbette ortaya koymak , paylaşmak herkesin hakkı.. ama iş hakaret boyutuna , saldırma , sindirmeye çalışma boyutlarına geldiğinde de tahammül edilemez bir hal almaya başlar, işin boku çıkar yani.. bir amaç da yoktur ortada , laf söyledim balkabağı..

bazı küçük beyinlerde bu tür hakaretleri, düşünce kirliliklerini bilinçli olarak ayar vermek , şerbetlemek maksadıyla yaptıklarını da gizlemezler , yada çakma ironi olur onlar.. ama öyle değildir işler.. farkında olunmasa bile küçültür insanı, boş beleş insan haline getirir, bu tür boş beleş işlerden de kendini alıkoyamaz insan.. örnekleri çoktur bunun.. isim vermeye gerek yok..

farkı bakış açıları, farklı düşünce paylaşımları, mizah , eğlence elbette gereklidir.. kuru kuru rakı tıkar insanı bir süre sonra, meze şarttır.. ama ölçüsünde, tadında bırakarak.. küçülmeye ve küçültmeye , boş beleş işlerle uğraşan boş beleş insanlar olmaya ne gerek var..
    (carpenoctem, 15.09.2008 17:03)