belki ilginizi çeker
  1. · altınbaş
  2. · adana
  3. · hatay
  4. · şalgam suyu
  5. · boğma stim
  6. · ev rakısı
  7. · grappa
  8. · incir boğması
  9. · kapaktan içki içmek
  10. · kahvaltıda çiğ köfte yemek
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · boylumlama
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · mıy
  9. · var mısın yok musun

boğma rakı  

1. normal rakının evde yapılan ve daha ucuz olan,içine bazen etil alkol yerine metil alkol konulan ve insanı kör eden hali.
    (nikolaycrels, 27.08.2004 15:35 ~ 15:37)
  2. üzüm~alkol~anason oranı allah'a emanet olduğu için koyu tadı ile içimi zor içkidir. tadı farklılığından ötürü kötü olsa da; her gramında el emeği, köyümüzün-ailemizin hatırası bulunduğundan olsa gerek, muhabbeti iyi içkidir.
    (azureel, 27.08.2004 15:59)
  3. şöyle anlatmıştı bana bir bilir kişi.
    efenim alırsınız büyükçene bir karpuz. bu karpuzun içine şırıngayla rakıyı zerk edersiniz. sonra şırınga yüzünden açılan deliği hava almayacak bir biçimde, sakızla mı desem, çamurla mı desem kapatırsınız. efendime söyleyeyim, bunu bir filenin içine koyup, herhangi bir yere temas etmeyecek bir şekilde asarsınız. ne kadar bekleteceğiz sorusuna gelirsek. şu anda onu unutmuş olduğumu fark ettim. aklımda 2 gün gibi kalmış. ama 24 saat de olabilir bu. deneme yanılma yöntemiyle bulunabilir lakin. ben hiç denemedim. deneyenler bu rakının çok leziz ama bir o kadar da sarhoş edici olduğunu söylüyorlar. böyle olaylara ilgisi olan arkadaşlara duyrulur.
    (abartma tozu, 09.05.2006 16:32)
  4. bilen birinin yapmaması durumunda tadı ve kokusu ispirtoya benzeyen,adam gibi yapıldığında da içimi yumuşak;sert rakı çeşitimiz.genelde hatay,adana,mersin üçgeninde çok tüketilir ve üretilir.
    (nonvolume, 09.05.2006 16:41 ~ 16:42)
  5. şalgam suyunun gerçek adının şalgam olması gibi boğma rakının da gerçek adı sadece ve sadece boğmadır. içinde anason bulunmadığı için rakı olarak nitelendirelemez, rakı olarak nitelendirenleri esefle kınıyoruz.
    (assyrian, 05.06.2006 01:23)
  6. bu mereti ayakta içiyorsan oturmamalı,
    oturuyorsan da oturduğun yerde oturmalı..
    (yerdengelen, 12.09.2007 03:52)
  7. fena çarpar. tek rakibi zıvanadır.*
    (negatif, 12.09.2007 05:50)
  8. yerli malı absinthe de denilebilir, genelde içindeki alkol oranı yüzde 60 ila 70 arasında değişir. hızlı hızlı içilmemesi önerilir, kaliteli olanlarına arap viskisi de denildiğine şahit olunmuşdur. bizzat denediğim ve 2 bardağını fondip yaptıktan sonra belli bir süre ayakda durmakda zorluk çektiğim içkidir. süper birşeydir, sarhoşluğunun sabahı o kadar rahatsız etmez insanı ve yaptığı baş ağrısı şiddeti de o kadar çok değildir.
    (tashicardi, 19.09.2007 13:51)
  9. bizde mi bir sorun var yoksa bu alenen rakı değil ev yapımı votka mı deyip biraz vişne suyu katınca içilibilite kazanan yüksek alkollü içecek.
    kiminin annesi reçel yapar, kimisininki turşu kurar, kimisiniki de boğma rakı damıtır.
    yine en iyisimi siz yine de (bkz: altınbaş)
    (strangelove, 21.02.2008 02:35)
  10. 5 yıl önce yılbaşında binbir türlü içkiyi içerken arada 1-2 kadehte adana'dan gelen boğma rakıdan içmiştim. sabah kalktığımda sadece onun tadı kalmıştı ağzımda. pis bir şey. kokusu falan... insan işi değil yani. unutmuştum kokusunu oysa. adını görünce sözlükte tekrar geldi kokusu burnuma. içim bi fena oldu.
    (bulsaraa, 21.02.2008 13:52)
  11. üretilmesi yasak, içimi çok zararlı rakı. atatürk zamanında bu durumu farkedip adana'da tekel fabrikası açtırmış ve boğma rakı üretimine geçirmiş. fakat o ara çıkan altınbaş, boğaziçi rakıları rağbet görmeye başlayınca boğma rakıya talep azılmış 2 sene çalışıp kapatılmış bu fabrika.
    (uçan tavuklar kümesi, 01.04.2008 22:34)
  12. incir,üzüm,kayısı,elma gibi meyvelerden elde edilebilir.
    (snncr, 01.04.2008 22:50)
  13. kola ile denenmelidir.
    viski içer gibi kola + bol buz yapıp için, hoş olur, sağlam kafa yapar.
    alkol oranı belli değildir; % 60 - 70 - 80 yapanına bağlıdır..
    (denizin dengesiz rengi, 21.02.2009 00:08)
  14. bu mereti rakı bardağına sek koyup hafifçe bardağı bükeceksiniz...arjantin bardağa bira doldurma açısında...

bardağa hafif yapışır ve şırrrr diye dökülmeye naz ederse bilin ki bu rakıdan hayır gelir.

sağlığınıza...
    (tombalaci pascal, 21.02.2009 00:12 ~ 00:13)
  15. boğma rakı üreticileri, kendileri ve özel müşterileri için bir miktar rakıyı fazladan distile ederler. bu fazladan distile edilmiş rakı ertesi gün baş ağrısı yapmaz, içimi de daha hoştur.

mezesi de etli taze fasülyedir.
    (gedd, 21.02.2009 00:36)
  16. anadolu'daki birçok köyde üretimi için özel düzenekler bulunur. düzenekten ilk çekilen rakının alkol oranı son derece yüksektir, içildiğinde felaket çarpar, kusar, kusar, yine kusarsınız, anason kokusu günlerce burnunuzdan gitmez. ilerleyen distilasyonlarda alkol oranı düşer.
    (poltergeist, 21.02.2009 00:54 ~ 00:56)
  17. genelde plastik şişelere doldurur evinde yapanlar bu mereti (babamın aldıkları öyleydi en azından); hayır zaten rengi de beyaz, şişesi de sular için de kullandığımız şişenin aynısı. aman bu su çok beklemiş sararmış diye şişe şişe az dökmedim ufakken; o zaman babama nasıl söyleyeceğimi düşünürdüm döktüğümde, şimdi kalbim nasıl dayanıyormuş o kadar rakının gözüm önünde heba olup gidişine diye düşünüyorum.
    (morumtrak, 07.05.2009 01:23)
  18. bulgaristan macırları tarafından hası yapılan rakı.
    (erda, 18.07.2009 21:07)
  19. evde bir adet bulunan rakıdır. kokusu bile adamı sarhoş etmeye yeter. bir düşmanımı bekliyorum evime gelsin de içireyim komaya girsin diye.
    (guenhwyvar, 18.07.2009 21:08)
  20. (flasher, 18.07.2009 21:10)
  21. akdenizliler iyi bilir bunu yapmasını da içmesini de, içerken rakı içiyor gibi olursunuz, tavsiyem bir dubleden sonra ayağa kalkmayı denemenizdir. güzel yapılmışsa kral içkidir, kötü yapılmışsa komaya bile sokabilir.
    (nekibuki, 18.07.2009 21:45)
  22. (bkz: adana)
    (bkz: mersin)
    (bkz: hatay)
    (bkz: bermuda şeytan üçgeni)
    (nonvolume, 18.07.2009 23:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil