gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · ezel
  3. · boylumlama
  4. · colin kazım richards
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · the twilight saga new moon
  7. · aşk
  8. · scale
  9. · üçüncü göz

boğaziçinin mühendislikleri kötü  

1. mühendislik eğitimi bir gelenek temel ve kök meselesi oldukça doğru kalacak olan yargı. içinde sosyolojisinden (soşılıji?) iktisadına (ikanımi diyorlar ama) uluslararası ilişkilerinden (interneyşınıl rileyşınz) tarih öğretmenliğine kokteyl çeşit bölüm bulunduran, tüm mühendislik bölümleri tek bir fakültede olan (encinyıring fekılti) ve tamamen yabancı dilde eğitim yapan bir üniversite ne kadar iyi mühendislik eğitimi verebilirse boğaziçi üniversitesi (bi yu) de o kadar verebilir ancak. kötü. evet.
    (diskonnektus erektus, 26.10.2004 00:09)
  2. hazırlıkta itüdeki gibi bir ingilizce verilseydi, ya da hazırlığı atlama sınıfı itüdeki gibi olsaydı derslerin ingilizce olması başarısızlık sebebi olabilirdi. herkes mi süper öğrenmiştir o ayrı, ama herkesin de zaten başarılı olması beklenemez, kapasiten neyse onu alırsın. verilen sosyal imkanlar, istanbulun en güzel yerinde okumak, bir mühendis tarafından belki de hor görülen sosyal içerikli dersler, mezun olduktan sonra yurtdışında da saygın yerlere gelebilmek herkesin kendi tercihidir. sen istemezsin okumazsın, istersin okuyamazsın. yarın itü'de de dersler %100 ingilizce olduğunda ingilizce eğitimin kaliteyi düşürdüğünü savunanlar, "itü'de eğitim çok kötü" diyebilecekler mi? şu durumda itü ingilizce eğitime geçtikten sonraki 1, en fazla 2 sene sadece yıldız kalacaktır tek iyi eğitimi veren. o da * itü'nün yaptığını en geç bi sene sonra yaptığından daha fazla süremeyecek. konuşulmaması gereken, belli kapasiteye ve doygunluğa gelmiş insanın da konuşmayacağı şeylerdir. sonuçta bu, "boşver, sen okumana bak" diye cevap verilebilecek bir önermedir.
    (bınar, 26.10.2004 17:23 ~ 24.04.2005 12:33)
  3. çok fazla fakülteye dağılmış olmanın dünyadaki başarılı hiç bir üniversitede görülmediğini ve sağlıklı olmadığını söyleyen itülü bir matematik öğretmeninin fikrini de belirtesimin getiren.
    (bınar, 26.10.2004 17:31 ~ 24.04.2005 12:34)
  4. sadece itü'ye ait olmayan bir düşüncedir. genel olarak köklü her teknik üniversite tarafından savunulur bu. odtülü olan ağabeyimin; sıralamamı yaparken; bana bak mühendis olacağım diyorsan ya odtü'ye ya da itü'ye git; sosyalleşmek istiyorsan boğaziçi'nin mühendisliklerini yaz demesiyle benim de zihnime kazınmıştır. mühendislik yapan firmalardaki çalışan profiline bakıldığında da odtü ve itü mezunları çıkar karşınıza genellikle. kanımca bu iki üniversiteden mezun olup; boğaziçi üniversitesi'nde yüksek yapmanın tadına doyum olmaz.
    (jellicle, 04.08.2007 10:12)
  5. kampüs güzelliği ile üniversite seçen bir nesil, havuzu var diye daha yüksek eğitim kalitesinden bahseden üniversiteler oldukça ve devam ettikçe herkesin her konuda yüksek fikir sahibi olduğu dönemler ardı arkası kesilmeyecek olan önerilerden, cetvelle pipi boyu ölçme tadında, kim daha uzağa işer minvalinde * bir söylemdir.
    teknik okullar elbette daha farklı bir disiplin ve anlayış içerisinde öğrenci yetiştirmektedir. böyle olmalıdır zaten, tüm üniversitelerin tüm bölümlerde en üst düzeyde eğitimi olmasını beklemek gerçekten çok özel ve büyük beklentidir. göz önünde bulundurulması gereken parametreler üniversitenin adı değil ilgili bilim dalında görev yapan akademisyenlerin kalitesi ve alt yapılarıdır.
    acı olan üniversitelerin mühendislik bölümlerinin yada diğer bölümlerinin karşılaştırılmasınınhangi üniversitenin daha güzel binaları olduğu, hangi kampüsün denize nazır olduğu temelinden hareketle yapılmasıdır. ve bu arada insanlar çalışmaktadır diğer ülkelerde. hem de yata yata. bizim çalıştığımızın yarısı kadar. ufak bir kural çerçevesinde. herkes işini yapar, olduğu yeri yükseltmek için çalışır. diğer yerlerin üzerine basarak yükselemeye değil.
    itü mü döver yoksa odtü mü.
    boğaziçi'nin sosyalleri iyi ama gerisi tıss.
    aslında bizim okul en süperi yaağni.
    mühendislik eğitimi alan, sosyal bilimlerde, sanat tarihinde, tıp alanında yetişen insanların kafasını meşgul eden sorular, önermeler.
    değerli bilim adamlarınızı yabancı ülkelere kaptırdıktan, insanları üniversitelere küstürdükten sonra kavga bitip herkes yaralarını sarmaya çalışırken insanların farkedeceği ve kafalarını duvara vurmak suretiyle kendilerini darp etmeye devam edeceği bir olguyu beraberinde getirecektir. birisinin sesi elbette yükselir.
    (bkz: baba akü yok)
    (bkz: baba akü komple yok)
    (subaquatic, 04.08.2007 10:51 ~ 10:52)
  6. her ne kadar ön kabuller hatalı olduğu için hatalı sonuca ulaştığını düşünsem de, bir itü'lünün teknik üniversite olmama argümanı ile boğaziçi üniversitesini eleştirmesinin kendi içinde tutarlı bir davranış olduğu savunulabilir. ama odtü'den çıkıp da bu 'teknik üniversite olmama' kartını kullananları anlamıyorum. psikoloji, sosyoloji, ilkokul öğretmenliği gibi pek teknik bölümler içeren odtü, kendisine teknik üniversite diyorsa ben de "istanbul'da urfa mı vardı da boğaziçi oranın harvard'ı olamadı." derim.

esasında milletin boğaziçi üniversitesini, itü'yü, odtü'yü falan bırakıp "bizim okuldaki akademik çalışmalarda ters giden nedir?" diye sorması gerek. bölümlerin yıllık akademik yayın sayıları yerlerde sürünüyor.
    (bkz: 2006 üniversiteler yayın sıralaması/@1188575)
    (recai pengül, 04.08.2007 11:14 ~ 11:37)
  7. benim tanıdığım tüm boğaziçi mezunu mühendisler ağaçlardan muz toplayarak hayatlarını kazanmak zorunda kaldı. mühendislik şirketlerinde boğaziçi mezunu görmüyor olmamızın sebebi budur, hepsi ağaçta. bu da boğaziçinin mühendisliklerinin kötü olduğunu gösterir.
    (recai pengül, 04.08.2007 11:23 ~ 11:28)
  8. (şimdi ben ne desem, 10.07.2009 15:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil