boğaziçili gibi itülüler aranıyor   

adana çık aradan

1. hürriyet'in bugünkü ik* gazetesinde görüp beni afallatan iş ilanı.

ilanın sahibi empa electronics'tir. helal olsundur, ellerine sağlıktır. bir ilan bu denli öküzce ve bu denli samimi verilebilirdi...
    (balta, 04.09.2005 19:06)
  2. (bkz: bokçul)
    (marsellus wallace, 04.09.2005 19:14)
  3. (bkz: doğan görünümlü şahin)
    (wondrous, 04.09.2005 19:18)
  4. doğan görünümlü şahinlere; bilmemkaç-on görünümlü 3310'lara; arkadan liselik, önden müzeliklere; formula pistinin kenarındaki torpağı (çimen efekti verebilmek adına) yeşile boyayanlara; şunlara bunlara onlara, kıllara tüylere yünlere, vesaireye alışkın toplumumuzda, özünde pek de şaşırtıcı olmayan ilan.
    (otomatik kapı, 04.09.2005 19:19)
  5. (bkz: karı gibi erkek aramak)
    (bkz: doğan gibi şahin aramak)
    (bkz: x gibi y aramak)

(bkz: aramak)
    (skuba, 05.09.2005 04:09)
  6. (bkz: aranmak)
    (excalibur, 05.09.2005 15:10)
  7. ilanın tamamı şöyledir,

boğaziçili gibi itülüler arıyoruz*

işini olduğu kadar dünyayı da bilen
    dinlemek kadar konuşmaya da önem veren
    noktalar kadar ünlemleri de kullanabilen
    çalışma arkadaşları arıyoruz

*başlık,talebimizi kolayca anlatmak için yapılmış bir şakadır.belirli bir üniversite tercihimiz yoktur.

kardeşim madem üniversite tercihin yok niye böyle bir ilan veriyorsun diye sorulası bir firmanın verdiği ilan.dikkat çekmek için yapmışlar bence.
    (skubidu, 05.09.2005 16:23 ~ 16:25)
  8. (bkz: boğaziçili gibi itülü)
    (skubidu, 05.09.2005 16:24)
  9. (bkz: hem öyle hem böyle)
    (azwepsa, 07.11.2005 14:23)
  10. (bkz: aramaya inanmak)
    (ninca, 07.11.2005 15:39)
  11. (bkz: beyaz atlı prensler aranıyor)
    (kun3uli, 27.11.2005 12:59)
  12. "doktor bayandan temiz doğan görünümlü şahin aranıyor" gibi olmuş, gülümsedim.
    (fantastik karakter, 27.11.2005 13:28)
  13. ağzı laf yapıp kendini ve başka şeyleri satmasını becerebilen itülü arıyoruz demenin tarzancası. muhtemelen ilan satış, pazarlama bölümü için verilmiştir. mülakat vs. gibi bir durum için tipik bir boğaziçiliyle aynı ortamda bulunan çoğu insanın tecrübe ettiği üzere genelde bu kardeşlerimiz ortamda baskın çıkma, doğru ama yanlış meseleyi dediği doğrultuya getirme, aslında bir numarası olmayan şeyleri allayıp pullama konusunda pek başarılı olmaktalar. ha bunlar üretim, mühendislik tarafında bir işe yaramaz hatta zararlı olsa da birilerine birşeyleri mümkün derecede yüksek değerde sat felsefesindeki pazarlama gibi yerlerde iş yerlerinin aradığı nitelikler, haliyle alıcısı da oluyor.
    (genaro, 31.03.2006 15:54)
  14. (bkz: boğaziçili olunmaz boğaziçili doğulur)
    (gelirsemkal, 31.03.2006 16:10 ~ 16:10)
  15. -iyi günler
    -iyi günler
    -ben iş ilanınız için gelmiştimde
    -buyrun
    - eee ben itü mezunuyum, profilden odtülüye, sağ yandan boğaziçiliye soldan da bilkentliye benziyorum bazı arkadaşlarım koç'ada* benzediğimi söylemiyor değil hani
    -hıımm gerçekten de benziyorsunuz tebrikler işe alındınız, işinizi tarif ediyorum abuda kalkıp günde 10 defa "şrolop prolob" diyeceksiniz ücretinizde ayda 10 keçi boghu bu arada benim adım napolyon kıdemli deliyim...
    -ücretiniz dolgunmuş ben kabul ediyorum yalnız bir sorunum var bu kafamdaki hunuyi nasıl düşmeden durucak onu bilmiyorum abuda kalkınca neyse mühendisim yaparım bişiler bende 1654973146. sezarım henüz çaylağım
    (yako, 31.03.2006 17:51 ~ 25.09.2007 13:27)
  16. ilan tam olarak şudur:

(bkz: http://img66.imageshack.us/...)
    (balta, 20.07.2006 01:11 ~ 01:12)
  17. anlamı şudur efendim. boğaziçilinin de itülünün de iyi özelliklerini taşıyan eleman arıyoruz. dikkat edilmesi gereken nokta, aranan elemanın itülü gibi boğaziçili değil boğaziçili gibi itülü olmasıdır. aslında itülü olup boğaziçili gibi görünmek gerekmektedir.

itülünün meslek bilgisi ve yeteneğini istiyoruz. boğaziçinin ise dışarıya verdiği intibayı. yani boğaziçilinin güzel özelliği budur. sosyaldir, havalıdır (yok lan öyle değil), dikkat çeker vs.

bu, empa electronics'in ilanından benim çıkardığım anlam. buna göre boğaziçinin okul olarak insana kattığı şeyler itülünün karşısında tercih edilmiyor. öğrenciler boğaziçi üniversitesinden mezun olduğunda ellerindeki en önemli şey o ortamın kendilerine kattıkları oluyor.

bir itülü teknik açıdan boğaziçinin önünde göründüğüne göre işin zor kısmı tamamlanmış demektir. arkadaş edinip, klüplere gidip (aiesec olmasın mümkünse) boğaziçinden kazanılan özellikler üzerinde çalışan arı artık her açıdan aranan eleman olmuş demektir.

not: çok basit olması korkuttu lan beni
    (tori, 05.01.2007 14:23)
  18. "boğaziçi'li görünümü kurslarımız açılmıştır. bir kaç hafta içinde siz de tam bir boğaziçi'li gibi görünebilirsiniz. usta eğitmenlerimizin eşilğinde boğaziçi'li olmanın püf noktalarını öğrenip, etiket yapabilirsiniz. yeni kayıt dönemimiz başlamıştır"
    peki bu duruma grant hill ne diyor? " imaj hiçbir şeydir, susuzluk herşey"
    (tekmeleyen kuş, 05.01.2007 15:09)
  19. -merhaba ilan için gelmiştim
    +itü'lü müsün.
    -evet
    +hmmm ama hiç boğaziçili gibi durmuyosun
    -hı?
    (so so, 09.06.2007 15:13 ~ 15:43)
  20. 'boğaziçili gibi görünmektense, sütçi imamlıya benzerim; daha iyi' diye yanıtlanacak olan abuk bişey bu ya..
    'önden, sağdan veya soldan değişmiyor sapına kadar itülüyüz biz, yerse abicim' diye argo bi tabirle sürdürülebilir,
    yok karşıdaki hala laftan anlamamkta direniyorsa dövülmelidir.
    (kirmizibalik, 25.09.2007 10:28)
  21. gördüğüm her bi boktan anlasın tarzı iş ilanları karşısında ilanı verenlerin bu işten pek de anlamadığını düşünürken, bu ilan görüldüğünde verilen tepki ilanı verenin düşünme ve mantıklı karar verme yetisi yıllar önce kaybettiği ya da bu yeteneğe hiç sahip olmadığı yönünde olmuştur..
    (gaara, 23.05.2008 08:34 ~ 13.06.2008 00:24)