|
|
- bazı dershanelerin öğrenci çekmek için, binalarına astıkları afişte yazan kazanılan yerlerden biri.
- (bkz: odtü tıp fakültesi)
- (bkz: o puanla boğaziçi tıp bile olur abi)
- boğaziçinde tıp vardı da biz mi yazmadık ütopyası
(bkz: cerrahpaşa tıp fakültesi)
- bunun bir değişik versiyonu için
(bkz: boğaziçi ilahiyat)
- aynı zamanda eczacılık ve hemşirelik fakültelerini de içinde barındıran, girmesi kolay-çıkması zor fakülte*...
- lisedeki matematik hocamızın puanı tuttuğu halde matematik aşkından dolayı tercih etmediği hayal ürünü fakülte. gözlerimizin içine baka baka atar tutardı sürekli.
- boğaziçi hukuk fakültesi kadar kaliteli olan fakülte. gençlikte mirc kullanırken bol bol gidilen hayali fakülte aynı zamanda.
- (bkz: olmayana ergi)
- varolmayan fakültedir, bundan haberdar olmayan ve en iyiyi isteyen pek çok öğrencinin, ismini telaffuz edebileceği fakültedir.
- genelde lisenin ilk yıllarında bir hayalle başlayan boğaziçi üniversitesi fantezisi ilerleyen yıllarda tıp fakültesini istemekle hazin bir şekilde sona erer.
bir de üniversiteye giriş yapamayanların "nereyi kazandın evladım?" sorusunun muhattabı iken vermek istedikleri "kazanamadım hiçbiyeri" mesajının taşıyıcısı olan ve varolmayan fakültedir.(hipopotam, 28.02.2007 03:41 ~ 29.04.2007 04:05)
- açık öğretim fakültesi - bilgisayar mühendisliği
- hacettepe üniversitesi-hukuk fakültesi
odtü-devlet konservatuarı
- bizzat yaşadığım bir olaydan yola çıkarak anlatıyorum. yazlıktasınızdır yanınıza oldukça havalı bir tikky yanaşır. yanında ağzı sulanan yurdum ciksleri de bol miktardadır. tikkiymizin annesi de arkadan gelmektedir.
- tombik teyze: kızım en iyi üniversitede okuyor hem de tıp okuyor
-diğer tombik teyze: yaaa öylemi hangi üniversite?
- tombik teyze: boğaziçi hanfendiii!
-tombik teyze2: ya ne güzel.
- tikky: yaa hemde ilk sene girdieeem.
-şerbet: ama boğaziçi üniversitesinde tıp yokk kiii?
-tikky: yaeee olur muu yeni açıldııı yaeeee bilmiyoermuseeen?
-şerbet: ??? ne
-tomik teyze1: yaaa yok muu ozaman odtü idi karıştı.
-tikky: eveaaat yaaa orassssı. istanbul işteaae
- şerbet: ama o ankara'da hem tıp yok orda.
-tombik teyze1: sus kızım ne karışıyosun hem sen küçüksün bilmezsin sen.(şerbet, 15.06.2007 12:58 ~ 12:58)
- açılacak olsa 380 puan alan öğrencinin bile giremeyeceği bir bölüm
- -1996'larda izmir'de yaşanmış gerçek bir olaydan ilhamla-
"yav bizim oğlan (o oğlan sözelcidir ve puanı taban puanın biraz altındadır) tercih yapacak da bir türlü karar veremedik; mühendis mi olsun doktor mu olsun, hocam siz ne dersiniz?" diyen duyarlı veli(!)nin çocuğunun kazanmasını istediği okul ve bölüm.
eh işte.. nereden bilsin itü tıp fakültesini tek seçenek olarak seçmek varken danışman hocaya danışmanın anlamsız olacağını(anka, 02.11.2007 16:30 ~ 16:38)
- fethullah gülen'in, öğrencilerinin girdiğini iddia ettiği bölümdür.
(anise, 02.11.2007 16:32)
- (bkz: olmak ya da olmamak)
- (bkz: ömür törpüsü)
|