boğazda caz günleri   

adana çık aradan

1. şahane bir boğaziçi üniversitesi müzik kulübü organizasyonu.
    "boğazda caz günleri" 18-19-20 mart’ta caz severleri boğaziçi üniversitesi'nde ağırlayacak. organizasyonda açık radyo sunucularından seda binbaşgil ve jak kohen'in yanı sıra sarp maden ve pek çok caz sanatçısı çeşitli konserler ve seminerlerle caz severlerle bir araya gelecek. boğaziçi üniversitesi müzik kulübü’nün hazırladığı organizasyon üç gün boyunca tamamen ücretsiz olarak müzik severlerin beğenisine sunulacak. caz müziği ile ilgilenen herkesi bu üç gün boyunca mutlaka boğaziçi üniversitesi’ne bekliyoruz.

program şöyle:

18 mart- 1. gün

18.00 bümk caz korosu konseri(garanti kültür merkezi)

19.30 cazova konseri (garanti kültür merkezi)

19 mart- 2. gün

15.00 caz ve radyoluculuk konulu panel
    konuşmacılar: seda binbaşıgil, jak kohen(açık radyo)
    yer: bümk piyano odası(güney meydan 1. erkek yurdu altı)

17.00 sarp maden söyleşisi
    yer: bümk piyano odası

19.00 jam session
    yer: bümk piyano odası

20 mart - 3. gün

16.00 söyleşi
    konu: cazın tüketimi
    katılımcılar: zuhal focan (jazz dergisi), önder focan (nardis jazz club)
    18.00 onur ataman ensemble(dinleti-workshop-söyleşi)
    19.30 konser: tesadüf band

detaylı bilgi için: http://www.bogazdacaz.com/
    (jack, 17.03.2008 23:26 ~ 23:26)

2. ülkenin içinde bulunduğu duruma inat gerçekleştirilen güzel bir aktivite.

2. caz günündeyiz.. şarap bardakları boşaldığı gibi yeniden doluyor önümüzde, üniversiteli gençler geçiyor sahnenin yanından, "kendimi bildim bileli şu müzik türünden zevk alamadım turgutcuğum" diyorum yılların turgut beyine. bey nereye gitti bilemiyorum. "caz dinlemek bir seçkinliktir azizim" diye karşılık veriyor turgut, "her şey iyi hoş da, o zenciler niye öyle bağırıyor ki?" diye soruyorum, ortam geriliyor.

uzaklara dalıyor gözlerim, "keşke ankara'da da böyle şeyler yapılsa..." diyorum, "hem ankara'nın boğaz köprüleri istanbuldakinden de daha güzeldir!" gülüyor turgut, "allah aşkına azizim, ne boğaz köprüsü yahu! bitmeyecek mi sizin şu ankara istanbul kıyaslamalarınız? aç şu televizyonun sesini biraz daha, duyamıyorum müziği!"

2. gündeyiz... istanbul'da olmak vardı şimdi diyorum... elimdeki aman ya boşver partisi üyelik kartını cebime sokuyorum. neler oluyor bilmiyorum.

(bkz: ne dedim ben)
    (geber marla singer, 17.03.2008 23:49)