satıcılar ne kadar çok olsa da yine de çok zevkli geçmiş olan, geyik muhabbetinin yapılıp mahmut (kudrettin?) abiyle tanışılan, devamının gelmesi dilenen zirve. sanırım itüsözlüğün ilk zirvesi.
dün gece giri kusarken anakartı bir anda infilak eden arının sabahın körüne kadar olayı çözmeye çalışmasının ardından çok katılmak istediği halde katılamadığı zirve. * (bkz. anakartın infilak etmesi)
vapuru zorla kaldırdığımız zirve.fotoğraf makinamın beni şaşırttığı zirve.mahmut abi gibi bi insanı bize kazandıran zirve.sevilesi,eğlenilesi sözlüğün ilk zirvesi
mahmut abisi olay olan sıkış tepiş ama bir o kadar sıcak olan zirve. sözlükte forumda bıdıbıdı eden benim gibilerin toplaşarak daha büyük harflerle bıdı bıdı yaptıkları zirve
vapurdaki insanların gıpta ile bakarak katılımcıların
siz türk müsünüz?
siz istanbullu musunuz?
üsküdara nerden gidilir?
wondrous bu mu? şeklinde sorulara maruz kaldığı zirve
rumeli kavağına gitmeye çalışan ingilizcesinin aksanı fena olmayan avusturyalı(veya alman) turistlere eminönüden yol tarif ettiğim, fakat bu havada rumelikavağı gibi dağbaşında ne yapacaklarını bir türlü anlamadığım zirve.
gelmeyenlerin kahırlarından ölmelerinin caiz olduğu zirve.
sözlüğün ilk zirvesi olması sebebiyle yeri ayrıdır.
sözlükte yazıp da yakından tipini görünce daha bi sözlüğe yavşayan arıların buluşması *.
(bkz. içinizde patlasın)
(bkz. kıskananlar çatlasın)
bir izmirli arı olarak, katılamadım diye hayıflanmadığım zirve. o yüzden "altıma zıçtım, yoksa vallai gelirdim" gibi bir derdim yok.
bizim için olayın boyutu, bir sürü arıyı bir arada görmekten ibaret. iyi ki düşünmüşler. ayrıca zirvede onların deyimi ile züper vakit geçirmişler. oh oh yarasın...
son olarak: eğer resimleri açamayan varsa;
(bkz. açıl susam açıl)
gezinin taa başında "iyi geçmemesi durumunda arkadaşlar bu zirve kötü bile olsa millete şöyle övelim böyle övelim de satanistler özensin bize" şeklinde demeç vererek bakışları üzerime çektiğim sonradan ise böyle bir kalpazanlığa gerek kalmadan muhabbetin dibine vurulmasıyla birlikte çok başarılı bir zirve olarak kendini kanıtlayan alternatifi yakın gelecekte yapılacak zirve
yoklama listesinin panomda asılı olduğu zirve.yıllar sonra gösterilip "ben sizin ilk yoklamaya imza attığınız günleri bilirim" şeklinde tehdit unsuru olarak kullanabileceğim zirve*