sadık dinleyicileriyle bir yayını daha geride bırakmış olan programdır.
dj notu: bol bol "blue note" sunmaya çalıştım bu hafta da. evrensel bir dil olan müzikle olsun, düşünsel bağlamda olsun sizlerle bir şeyler paylaşabildiysem ne mutlu bana. teşekkür ederim yeniden. bir dahaki hafta bir aksilik olmazsa yeniden görüşmek üzere...
geçen cuma yapamadığı yayını bu geceki kaçak yayınıyla telafi etmeye çalışmış programdır.
dj notu: led zeppelin özel yayınlarının 3. bölümü kaçak yayın olmaz ise bir sonraki yayın saatinde yayımlanacak. ayrıca grup tematikli programlar devam edecek. dinleyen tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
bu gece led zeppelin özel yayını 3. bölümüyle karşınızda olacak programdır. isteklerinizi programdan evvel ya da program esnasında bildirebilirsiniz. physical graffiti albümü ile devam edip coda'ya ulaşmaya çalışacağım bu programda.
ek: blue note programı cuma geceleri 01-03 arasında yayında bu arada. bunu da merak edenler için söylemek gerekir.
aa ne güzel led zeppelin diye girip başından kalkamadığım, şarkı aralarında verilen bilgilerle led zeppelini bir daha öğrendiğim, uğruna uykusuzlukla savaştığım radyo programı. arada led zeppelinin daha the new yardbirds iken alınmış bir kaydını dinlenilmiş, dumurlardan dumurlara uçulmuştur
sözlük radyomuzun en kral programlarından. dj'i bulanti'dir. kendisi "sıradaki şarkı şundan geliyor, şunun için geliyor, iyi dinlemeler" deyip geçiştirmez. çaldığı müzik hakkında engin bilgilere sahip biridir. en azından benim dinlediğim bütün yayınlarda böyle olmuştur. her şarkı anonsu öncesi hangi albümden olduğunu söyler, hakkında anektodlar anlatır, grup hakkında güzel bilgiler verir vs... dinlemekten gayet keyif alırsınız kısacası. ki kendisinin beni pink floyd özel yayınıyla 6 saat sözlük radyosuna kilitlemişliği de vardır. (yayın 9 saat sürmüştü. bu alanda bir rekordur.)
müzik üstüne güzel şeyler öğrenebileceğiniz bir program. öğretici dediysem sıkıcı değildir. dj'imiz arada espiri de yapar, gayet de düzgün ve akıcı konuşur*. dinleyiniz, dinletiniz.
dün geceki programda miles davis ve kind of blue'su ile başlayıp "sevgililer günü ne lan" hususuyla devam edip, modernleşme-insan-müzik üçgeni ile devam edip, biraz the beatles, hendrix ve bob marley ile kapanan programdır.
dj notu: sabah 5 e kadar beni yalnız bırakmayan neredeyse 14-15 dinleyicinin her birine tekrar teşekkürü bir borç bilirim.
şu anda itü sözlük radyosunda kaçakta olan ve sürmesini dilediğim;
itü sözlük radyosu'nun blues ve rock n roll dinamosu. "lan cream istesem mi? acaba" diye çekincem yok. paldır küldür cream, ten years after, yardbirds, joe cocker falan isteyebileceğim. rahatladım, gevşedim, röpdaşambırımı giydim elimde şarap kadehini alıp felsefe falan yapıyorum şu an. öte yandan daha önce duyulmamış konser performansları, albümlerden mini (mini mi? ne minisi, dj albümün künyesini sayıyor. öyle ki yakında albümün kaydedildiği stüdyo'nun tuvaletçisinin adını da söyleyecek. ayrıca dj'i arkadaşım) bilgilerle cehaletten kurtuluyoruz, topluca sevgi pınarlarına akıyoruz, auralarımız açılıyor, çakralarımızın çapı traktör şambriyeli kadar genişliyor falan.
korkmadan istek yapıyorum, misal dün akşam "abi miles davis - spanish key çalar mısın?" dedim çaldı, kaçak yayın playlist'ini ziktim attım. dayak yemedim ya da msn'den terlik falan gelmedi..
dinlenesi, interaktif rock n roll ve blues kütüphanesi.
ne dinliyorum özelliğim açıkken aniden ibrahim tatlıses ve mahmut tuncer düeti olan bileydim adlı eseri çalarak msn listemdeki arkadaşların gözündeki karizmama karizma katmış progam. teşekkürler blue note, teşekkürler bulanti*.
radyonun en sağlam rock programlarından blue note yeni yayın döneminde her hafta cumayı cumartesiye bağlayan gecede 01.00-03.00 arası tüm rockseverleri bekliyor.
90 lık karışık kaset yayını olamadığından bulantidicey kişisinin ele geçirdiği ve kendisini mecburen hep benim playlistimdeki parçaları çalmak zorunda hisseden melek bir diceye sahip program. bir nevi 90 lık karışık kaset tadında bir yayın oluyor bu gece. tek fark anons yapan ses nymphadoranın değil bulantinın.
diceyi bulanti ya "olm bu gece güzel bi yayın yap yeaa" diye ufak(!) çapta bir istekte bulundum ama bildiğin sıkıcı bu program. bir kutu dondurma üstü yarım litre kola içtim uyanık kalmak için ama ııh çare etmedi, haketen çok sıkıcı.
yaklaşık iki saattir uyumama engel olan programdır. fazla yabancı müzik dinlemeyişimle beraber böyle bir arşiv nasıl çalınır düşünmekteyim.
şikayetçiyim, evet.