blok yemek 

adana çık aradan

1. bütün halindeki taş blokları miğdeye indirmek değil tabe...
    (scar, 13.03.2004 12:55)
  2. kafa"kafasına bloğu bastım hoca" 'daki bloklardan yerseniz, basketbol alanında bir anlam kazandırırsınız bu eyleminize..basket yolunda karşınıza çıkan engellere takılmak, atışınızın elden çıkmadan ya da eli terkettikten sonra, genelde hayvan gibi olan pivot (c) den size geri gelmesi, atışınıza tokat gibi cevap vermesi, topu engellemek, allahınız şaşar, seyircide owoowowwowwow diye sesler çıkarır, belki alkış tutar moraliniz dağılır belki de daha da ileri gider, "nasıl yedin o bloğu, tuuu s.cayım senin oynuyacağın topa" gibi gayet futbol içerikli bir tezarühat ile çıkışır..
    (zeus, 05.04.2004 02:05)
  3. (bkz. kafa yemek)
    (anfinindistortiondugmesi, 05.04.2004 02:30)
  4. rakibe yapıldığında sanki hayat dersi verirmiş gibi alaylı alaylı yüzüne bakmamamızı, rakip yaptığında ise oyun kuralları içinde olmasına rağmen öfkelenmemizi gerektiren basketbol olayı.
    (crownguard, 05.04.2004 04:12)
  5. (bkz: kopya çekerken yakalanmak)
    (bınar, 14.08.2005 03:51)
  6. topa gelen şamar sanki yüzünüze gelmiş gibi hisseder, o anda kendinizden tiksinmeye başlarsınız. ama bunun öcünü de almak için en güzel anı kovalarsınız. ve o an da sonunda gelir. size blok koyan adam potaya doğru hızlıca sokulur ve sanki daha da ilerleyecekmiş gibi yaparak birder durur ve şut çekmek için zıplar. siz bu oyunu yemezsiniz ve üzerine doğru zıplayarak sağ elinizi hayvan gibi kaldırırsınız. artık eliniz hedefe kilitlenmiş, topu yüzüne nasıl patlatsam diye düşünürsünüz. karşınızdaki adam steps yapmamak için isteksiz de olsa şutunu atar ve bir patlama duyulur. top rakibinizin yüzüne patlamasa da blok koyulmuş, adamız azına zçmış olursunuz. (ohh bee)
    (emrahman, 12.06.2007 17:36)
  7. (bkz: bok yemek)
    (bizdeboylebocekyok, 12.06.2007 17:40)
  8. oynamak için şevkin kalmadığı an.

(bkz: ich habe keine lust)
    (ronn, 12.06.2007 17:41)
  9. (bkz: beynine vermek)
    (sisyphe, 15.08.2008 00:08)
  10. insanın gururuna yediremediği bir harekettir.olay sadece potaya yolladığın topun,birisi tarafından kesilmesi değildir.blok basketbolda önemli bir yere sahiptir ve iyi bir blok çok karizmatik bir harekettir.iyi blok koyan oyuncuların sokakta her zaman bir karizmaları vardır.belki çok boktan oynayabilirler,şut atamazlar,turnike nasıldır bilmezler ama iyi blok koyarlar.içgüdü mü dersiniz buna bilmem.bunlar her bloktan sonra 'nası koydum çocuğu' der gibi bakış atarlar.ellerini iki yana açıp 'yav,ben bunları hep yapıyorum' anlamına gelen hareketler yapar etraftakilere.bir de etraftan gelen tepkiler vardır.'off,verdi beynine' 'ben olsam bir daha basket oynamam' 'acı var mı acı' ve daha niceleri.bunlar hepsi insanın üstüne moralman büyük bir darbe indirir.morali bozulan insanın 2., 3. bloğu yeme ihtimalleri de artar.bir de yerse...o zaman işte insanın gurur iyice kırılır.kendine yediremez.faul var diye durumu geçiştirmeye çalışır ya da hırlanıp saçma sapan hareketler veya sert fauller yapar.çünkü olay artık bir gurur meselesidir.basit bir savunma hareketinden çıkmıştır blok koymak.gururunun kırılmasından dolayı sinirli davranan çocuk,yaptığı hareketler nedenyile kavga çıkmasına da neden olabilir ki ben bunu çok gördüm.yaa,böyle işte.blok yemek sıradan bir olay değildir.
    (nickdeğiltakmaad, 15.08.2008 00:20)
  11. gayet normal bir basketbol enstantanesidir. gard oynuyorum, içeriye penetre etmişim, içeri gidene kadar anam ağlamış, koluma bacağıma vurulmuş, sendelemişim, o halde potaya uzanıyorum. bi zahmet koy bloğu, koyamazsan ayıp. hayır bi de koyarlar, sonra da oooo uuuuu filan. bi bok oldu sanki. yarın öbür gün basket zirvesi olur da bana blok koyup oo uu yapan olursa söyliyim şimdiden, kalbinizi kırarım. lütfen.
    (henderson, 15.08.2008 00:25)
  12. ilk etapta sinir bozucu gibi görünebilir fakat işe bir de şu açıdan bakalım:

1-bloğu yedikten sonra şutunuz girerse
    2-yedikten sonra top tekrar size gelip üçlüğü yazarsanız

bu durumlarda siniri bozulan veya kıs kıs gülen tarafları kestirmek güç değil gibi.
    (poispolal, 15.08.2008 00:27)
  13. bir basketbolcunun başına gelecek en utan verici durumlardan biridir. fecidir.

basketbol hayatım boyunca (35 sene) en fazla 4-5 blok yemişliğim, buna karşı sayısız blok koymuşluğum vardır. blok koyulduğu vakit toptan çıkan o "paaat" sesi size orgazmların hasını yaşatır. deneyiniz...
    (emrahman, 15.08.2008 00:31)
  14. bloğu vurmanıza rağmen top hala rakibin elinde kaldıysa buna da kesik denir.

(görsel: blok yemek/22334)
    (legatus, 15.08.2008 00:58 ~ 01:03)
  15. aynı doktorlar gibidir. ilk seferde masada kaybettiği hastası için deprosyana giren, sonrakilerde kahrolan, üzülen, paramparça olan doktor artık duyarsızlaşır ya, sanki bitki dikiyormuşcasına ameliyatlara giripte hastayı kaybettiğinde 'bir sonraki maça bakacağız' tavır olur ya, ha işte blok yemekte öyle birşeydir.

bünyede duyarsızlaşma meydana getirir bir süre sonra. hatta alışkanlık yapar.

ben öyleydim en azından. hatta blok yedikten sonra blok atanı tebrik ettiğimi bilirim.

yıldız iken genç takımlarla turnuvaya girmiştik. her maç 30 40 sayı fark yerdik zaten. 3 tane blok yemişim az mı anasını satıyım?
    (duffy, 15.08.2008 01:04 ~ 01:05)