görseller
blendaxblendax
blendaxblendax
belki ilginizi çeker
  1. · sevgilisini fino sanan kız
  2. · reklamlardan öğrenilenler
  3. · itici reklam replikleri
  4. · iğrenç espriler
  5. · türk televizyon tarihinin en kötü reklamları
  6. · el yıkarken sabun yerine şampuan kullanmak
  7. · yıkanmak istemeyen çocuklar
  8. · saçların ahenkle dans etmesi
  9. · blendax reklamındaki abazan erkekler
  10. · billie jean
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · babaların garip huyları
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · aikido
  9. · kadının şifresi

blendax  

1. bir şampuan markası
    (homo erectus, 10.04.2004 10:27)
  2. erkeklerin sadece saç ile etkileyebileceğinizi düşündürten gerizekalı bir anlayışa sahip reklam yapan şampuan markalarından biri
    (homo erectus, 10.04.2004 10:29)
  3. reklamlarında erkekleri resmen mal yerine koyan şampuan markası
    (lethe, 16.05.2004 21:45)
  4. saçları dolgunlaştırması sebebiyle, her daim onlara horon teptiren * * şampuan markası
    (stocky2001, 11.12.2004 18:49 ~ 18:49)
  5. son reklamıyla yine bizi dumurlardan dumurlara sürükleyen şampuan markası
    dişican1 jojoba çiçekleriyle uğraşmaktadır dişican2 oradan geçmektedir
    dişican1:nen var
    dişican2:üzerimde bir ağırlık var
    dişican1:sorun saçlarında(insan üstünde ağırlık yapan saçlar!!!)
    reklamın gelişme bölümünde dişican1 dişican2 ye jojobalı blendax ı önerir ve şampuanı kullanan kızımız her blendax reklamında olduğu gibi erkekleri hamakta sallanırken yada koşarken düşürmek suretiyle eğlenir.(neredesin ali atıf bir)
    (songoku, 12.12.2004 00:15)
  6. p&g nin alt markalarından biri. p&g vs. unilever'in şampuan rekabetinin 3. savaşçısı diğerleri için
    (bkz: pantene)
    (bkz: rejoice)
    (whopper, 12.12.2004 02:00 ~ 02:00)
  7. en son reklamında "gitarcı çocuk" gibi bi öbek kullanılan markadır,çok tırmalıyor insanın kulağını.reklam metnini yazanı tebrik ediyorum.
    (bettyboop, 26.07.2005 01:28)
  8. (lightblue, 26.07.2005 01:32)
  9. (mavio, 07.02.2006 00:01)
  10. reklamlarında maalesef türkiye gerçeklerini gözardı eden şampuan markası. keşke türkiye için özel reklamlar çekseler. otoparkta bir araçlık yer kalacak da kız saçlarıyla diğer araçtaki abazanları etkileyecek de kızın arkadaşı boş yere girecek. yok ebesinin gözü! o kızı bi güzel keser sonra da kızı ezip oraya girerler. akıllı olun akıllı!
    (bozuk klavye, 09.12.2007 17:56)
  11. artık reklamlarının hepten saçma ve gerizekalıca olma konusunda kendileriyle yarışmaya başlayan şampuan markası.
    şöyledir ki son reklamında hanım kızımız ''geçen pazar anladım ki erkekler ile kızlar farklı şeyler istiyor, mesela can bik bik bik'' gibisinden bi laflar etmektedir.
    hayır, anlamadığım mesele şu, demezler mi insana ''koskoca kız olmuşsun, bu yaşına gelmişsin yeni mi anladın canım erkeklerle kızların farklı şeyler istediğini?'' reklamı yazan muhtemel dişi ise ve o ''geçen pazar''da hayatında ne gibi bir travma geçirdiyse artık... merak içerisindeyim.
    (sekizinci cüce, 19.12.2007 13:22 ~ 20.12.2007 10:37)
  12. reklam için ayrılan bütçe ne olursa olsun ezberlenen reklam filmi dışına çıkmayı istemeyen şampuan markası.
    (leak, 22.12.2007 02:21 ~ 02:25)
  13. son reklamında sevgilisini etkilemek / ikna etmek için boynunda bir problem varmış gibi garip hareketler yapan bir kıza yer vermiş şampuan. belki de kızın boynu tutulmuştur. önyargılı da olmamak gerek.
    (çılgın orman meyvesi, 22.12.2007 02:26)
  14. son 2 senedir çektikleri reklamlara bakıldığında saç bakımından çok erkekleri kızların köpeği haline dönüştürme üzerine çalışma yaptığıklarını düşündüğüm şampuan firması.
    (spinoza, 06.01.2008 17:49)
  15. herkesin bildiği ve bahsettiği üzerine saçma sapan, sinir bozucu reklamları olan şampuan markası. öyle her sinir olduğum reklamı gelip buraya yazmam ama şu kızın sevgilisi can'dan bahsettiği reklam bir türlü yayından kalkmayınca dayanamadım yazıyorum...

reklamın mantığı şu. blendax kullanan kızımızın sevgilisi can'la çeşitli durumlarda farklı istekleri oluyor. ancak gayet light bir imajı olan ve dudaklarına ruj sürmüş gibi duran can bey, kızın "dolgun" saçlarına baktıkça onun isteklerine ayak uyduruyor. örneğin;

"o rap dinlemek istedi. (bu noktada can rap dinlemek istediğini belirtmek için çılgın rapçi modunda hareketler yapmakta kıza doğru) benim duygusallığım tutmuştu. dolgun saçlarıma baktıkça 'değişti' daha 'romantik' oldu."

"değişti" ve "romantik" kelimelerini tırnak içine aldım dikkat edersiniz. yahu, değişmek bu mudur yani? neymiş kız arkadaşı kendisinden başka tür müzik dinlemek istiyormuş, saçlarına bakarak(!) kızın dediğini kabul etmiş. bunu yapınca da romantik(!) olmuş. vah, vah blendax kafadaki saçları temizlerken beynin içindeki bazı hücreleri de temizliyor herhalde. böyle romantizm anlayışı mı olur? bir sefer, hele hele saçlara bakarak, kız arkadaşının istediği müzik türünü dinlemeye, o türdeki konsere gitmeyi kabullenmeyi "değişip romantikleşmek" olarak tarif edenin aklına şaşarım. yani erkekler duyun öğrenin kız arkadaşınız blendax kullanıyorsa romantizm demek onun saçından etkilenip onun istediği müzik türünü dinlemektir. yani olur da bir gün, gerçekten içinizden gelerek "canım bugün de rap/metal dinleyelim." deyip ısrar ederseniz romantik değilsiniz, bittiniz. atıyorum konu saç olunca romantik olunuyor da mesela şöyle birşey var mı? "o rap dinlemek istedi. benim duygusallığım tutmuştu. dolgun memelerime baktıkça değişti. daha romantik oldu." beğenmediniz mi? e saçlara bakarak isteyince romantik olunuyor da, memelere bakarak neden olunmuyor? ikisi de fiziksel bir güzellikten etkilenmek değil mi? ya da tersinden bakalım. erkeğin beline kadar saçları olsa (olabilir, kendimden biliyorum), blendax ile yıkıyor olsa ve kız bu saçlara bakarak karar değiştirse aynı kız kendini romantikleşmiş olarak mı görür, yoksa "ne alakası var?" mı der? ya da illa uzun saç olmasına da gerek yok efendim. aynı mantıkla "kıllı göğüsüme baktıkça değişti, daha romantik oldu." diye birşey var mıdır? ya da hadi daha basitinden kızların gerçekten etkilendiği bir yerden girelim. "kaslı kollarıma baktıkça değişti. daha romantik oldu." desek? olmuyor değil mi?

hemen kafanızda boşluk kalmasın diye açıyı değiştirelim. sırf müzik türü açısından bakarsak kız arkadaşın romantik müzik dinlemek istiyor diye saçlarından etkilenip "onun isteği için fedakarlık yaparak istemediği türü dinlemek" veya "isteği değişip onunla aynı türü ister hale gelmek" "romantik" olmak için yeterli midir? tabi bu açıdan bakmak daha güzel ama böyle bir istek duymak için "saçlarından etkilenmek" gibi ek bir maddeye gereksinim duymak nedir? sevgilisini seven kişi zaten bir ortak nokta bulmak ister, bazen bir taraf fedakarlık yapar, bazen öbür taraf yapar, bazen cidden karşı tarafın romantik/coşkulu/istekli/meraklı halini görmek insanın fikrini değiştirir ve sırf o istediği için sen de istersin. ama "saçına bakarak etkilenmek" nedir yahu? bu romantizmi de, ikili ilişkileri de, aşkı da, kadın ruhunu da, erkek ruhunu da küçümsemek ve ayaklar altına almak değil de nedir? sorarım size...

bitmedi, bu daha bir cümlesi. asıl "kıl" tarafa yeni geliyoruz. devam ediyor hanım kızımız:

"o doberman almak istedi. (bu noktada can'ın gerçekten bunu istemesi pek inandırıcı değil hareketlere bakarsanız, neyse...) benim aklım fifi'deydi. dolgun saçlarıma baktıkça 'değişti', daha (sıkı durun) 'anlayışlı' oldu. canım can."

burada kısa not: can evladım, sen bu kızı tez elden terket, beni dinle biraz güçlü ol, kararını ver, yol yakınken geri dön. -bitti-

"yorum yok" diyip geçesim var ama yazayım. "anlayışlılık" kavramının içinin bu kadar boşaltılmış bir kullanımını görmedim. kim yazdı yahu bu metni? (bu konudaki fikrimi aşağıda belirteceğim.) iki sevgili beraber köpek almaya karar veriyorlar. erkek doberman almak istiyor. kız fifi... artık "saçlara baktıkça değişme" durumunu da geçtim. o konuda söyleyeceklerimin yukarıdakilerden farkı yok. erkek kızın istediğini yapınca "anlayışlı" oluyor, öyle mi? yani erkek kızın dediğini yapınca anlayışlı, kendisi farklı birşeyler istiyorsa anlayışsız? hayır sorarım bir köpek türünü istemenin anlaşılır bir tarafı mı var? herkes bir çeşidi sever, ister. ben şahsen köpek bile istemem kedi severim mesela. ama köpek alacak olursam da iri köpekleri severim. ama bazıları tüylü ufak yaratıklardan ister, o da bir zevk tabi ancak bu zevkleri anlamak diye bir olay yoktur. hani örneğin bir mantığı olur, örneğin "işte doberman kapalı evde duramaz, beslemesi zor olur" der anlarsın. ya da kızın çok özel duygusal bir ihtiyacıdır, örneğin "küçükken fifim ölmüştü, çok üzülmüştüm, bu köpekte onu gördüm. çok istiyorum." der veya o demez sen bilirsin, anlarsın. sadece bir taraf "ben x istiyorum." diğer taraf "ben y istiyorum." dediğinde bir tarafın karşı tarafın isteğini kabullenmesini (metin yazarına göre erkeğin kızın isteğini) "anlayışlılık" olarak adlandırmak hangi vicdana sığar? bunun adı en basit tarifi ile "fedakarlık" olur. sürekli aynı tarafça tekrarı durumunda ise yavaş yavaş ezikliğe döner, bir tarafın dominant olduğu tek taraflı gereksiz bir ilişki halini alır ve iki taraf da zamanla mutsuz olur. yani bir tarafın sürekli anlayışlı(!) olması ilişkiyi bitirir. sevgili metin yazarımıza göre reklamdaki kızımız sadece köpek tercihinde değil erkek arkadaş tercihinde de anlayışlı(!) bir "fifi" aramakta. yazık...

yukarıda söz verdiğim kanaati söyleyeyim. bence bu metin yazarı, çok büyük ihtimalle kendi farkında olmasa bile sağlam feminist düşünceler taşıyan bir bayan. düşünsenize her kızın beklediği "romantiklik" ve "anlayışlılık" unsurlarını "kızın her isteğini kabul etmek" olarak yansıtmış. yani biz erkekler, kızın her dediğine "he" diyerek "anlayışlı ve romantik" olacağız. oh ne ala memleket. bir kız zaten böyle bir ilişkiden mutlu olmaz ama mutlu olacak olsa da bunun nasıl bir bencillik olduğunu düşünün lütfen. yukarıda dediğim gibi böyle bir ilişki arayan kız yanına cidden tasmalı bir ev hayvanı aramaktadır. yoksa bu olayda şöyle bir gizli gönderme mi vardır? "romantik(!) ve anlayışlı(!) olmazsan ne bu dolgun saçları, ne de başka bir yerimi okşayabilirsin. o yüzden kabul et bakalım isteklerimi!" gibi bir dayatma yapılıyor olabilir mi zavallı can'a? duymuşsunuzdur; her türlü metin yazarı, tamamen kurmaca yazılar yazıyor da olsa, her yazısına kendinden birşeyler katar diye bilinir ve bu doğrudur. bu görüşten yola çıkarak reklamın metin yazarına sesleniyorum. "anlayışlılık" kavramını kafasında bir kez daha oturtsun. tek taraflı fedakarlığın anlayışlılık olmadığını öğrensin. eğer kendisi de "can" gibi bir sevgili istiyorsa bu takıntısından vazgeçsin. kolay kolay bulamaz, bulsa da sandığı gibi mutlu olamaz. hele hele mevcut sevgilisinin hep can gibi davranmasını sağlayamaz. blendax kullansa bile...
    (8844455, 22.01.2008 19:57 ~ 23.01.2008 15:48)
  16. son kampanyasında blendax kızlarına(!) "erkeğin, dolgun saçların uğruna ne yapsın?" diye sormuştur. cevaplar yaratıcılıktan çok uzak, yüzeysel veı duygusuz. misal: keşke dedirtmesin (bkz: keşke dedirten başlıklar), efendim denize dalsın deniz taşı çıkarsın da üstüne ismimizi yazsın, dövme yapsın vs. kuşkusuz içlerinde erkekleri süründürmeye ve sömürmeye meraklı olmakla kalmayıp bunu meslek haline getiren bayanlar da mevcut. gerçi bir tanesi diğerlerinden çok farklıydı "benimle birlikte olsun yeter" diyordu, ama o da bu kafayla çok mutlu olamaz tahminimce. ne de olsa insan doğası (bkz: kaçan kovalanır).

cevaplar için : http://www.blendaxkizi.com/

tamam, markanın yeni yüzünde kadınlar için daha çağdaş, başarılı, kendine güvenen, idealleri olan kişiler fakat, erkeklere yapılan bu aşağılama ne? bir erkek dolgun saçlar tarafından etkilenip kendinden bu kadar ödün verecek kadar akılsız bir varlık mı? (tabi bunun örnekleri mevcuttur ama genelin profili bu yönde değildir kanımca.) yıllarca ezilen sömürülerin kadınların intikamı böyle mi alınıyor? bu bağlamda kadınların erkeklerden geri kalır yanı yok. yani toplumdaki kadının bireysel olarak güçlenmesi ve gelişmesi için erkeklerin salak yerine konması mı lazım. bir şampuan bunu mu destekliyor. kadınların erkekleri belirli bir kalıba sokma çalışmalarındaki amaç ve azim bir reklam kampanyası olmuş çıkmış. "erkeğini şekillendir!!" hamur mu bu adam, olmaz uğraşma. sen git yenisini iyisini bul.

"erkeğin, dolgun saçların uğruna ne yapsın blendax kızı??", arkasına bakmadan gitsin derim.

amaçtan sapmadan şunu söyleyeyim ki başarısız bir marka olmaya mahkum bu kampanyayla.
    (kara murat benim, 05.10.2008 14:28)
  17. reklamları son derece gerizekalı olabilir. ama kırk bin tane (bkz: mübalağa) şampuan denemiş biri olarak, en sonunda alayım en dandiğini yeter be diyerek blendax ısırgan özlü şampuanı aldım. valla da billa da saçım mısır püskülü gibi değil artık. umarım kendisiyle uzun süreli bir ilişkimiz olur.
    (hübsches baby, 21.04.2009 15:44)
  18. artık değiştir şu reklam ajansını arkadaşım dedirten insanın alacağı varsa da almaktan vazgeçirten gerizekalı reklamların şampuan markası
    (ascension84, 16.07.2009 22:20)
  19. piyasaya ilk çıktığı yıllarda (80lerin sonu, 90ların başı) çok popüler olması nedeniyle müjde ar'ın oynadığı filmin adına ilham vermiş şampuan

(bkz: ah belinda)
    (erdemetal, 16.07.2009 22:23)
  20. son reklamındaki kızların saçları afedersiniz ama bok gibi. erkekler o kadar dolgun saçtan mı hoşlanıyor bilmem ama josh duhamel'in bana o şekilde aşık olacağını bilsem bile o saçla çıkmam dışarıya. blendax alacağım varsa da almam artık!
    (bewitched, 06.09.2009 18:44 ~ 18:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil