görseller
blackfieldblackfield
blackfieldblackfield
belki ilginizi çeker
  1. · netscape
  2. · sikko
  3. · stonehenge
  4. · end of the world
  5. · yaran diyaloglar
  6. · perfect world
  7. · her şeye kısmet diyen insan
  8. · büyüyünce ne olacaksın sorusuna verilecek cevaplar
  9. · melankolikler için playlist
  10. · the hole in me
gündem
  1. · aşkın yedi seviyesi
  2. · rasim ozan kütahyalı
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · alex hagi den daha iyidir
  5. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  6. · aşk ı memnu
  7. · tahrik edici erkek kokuları
  8. · helin avşar
  9. · lavrasya

blackfield  

sayfa  / 2
  1. http://www.progturk.com/...
    (ben bilmem beyim bilir, 25.04.2007 08:04)
  2. grupla aynı adı taşıyan blackfield albümünden 2. şarkı
    sözleri şöyledir:

curling lips, fingertips, dead eye dips
    i saw it all in the blackfield
    splinter cracks, summer tracks, paperbacks
    we found them all in the blackfield
    in the shade, whistle blades, singing fades
    in the blackfield

she wants to stay and talk all day
    so i remark when it gets dark
    all the pale things under the earth
    will reverse

river glass, cycle past, overcast
    i saw it all in the blackfield
    copper sky, shadows rise, bridge of sighs
    we had it all in the blackfield
    skin tracks, face facts, fade to black
    in the blackfield

she wants to stay and talk all day
    so i remark when it gets dark
    all the pale things under the earth
    will reverse...

(bkz: steven wilson)
    (bkz: aviv geffen)
    (thecrimson, 06.07.2007 00:36 ~ 29.10.2007 14:39)
  3. blackfield'ın 2004'ün şubat ayında çıkan ilk albümü. ismi blackfield i* olarak da geçer. steven wilson ve aviv geffen işbirliğinin doruk noktasıdır.
    albüm kayıtlarında porcupine tree davulcusu gavin harrison da görev almıştır.
    "scars", "blackfield", "lullaby", "summer", "cloudy now", "the hole in me" ve bonus olarak "where is my love?" gibi takdire şayan şarkıları barındıran albümün tam şarkı listesi ise şöyledir:

1- open mind
    2- blackfield
    3- glow
    4- scars
    5- lullaby
    6- pain
    7- summer
    8- cloudy now
    9- the hole in me
    10- hello

(bonus)

1- perfect world
    2- where is my love?
    3- cloudy now (live)
    (thecrimson, 30.10.2007 19:23 ~ 19:24)
  4. yakında, eğer hobilerimin neler olduğunu saymam gerekirse "arka arkaya saatlerce blackfield dinlemek," diyeceğimden korkuyorum; o derece esir alan bir grubun o derece şahane şarkısı. albüm adı da blackfield olunca şahane bir kombo yapıyoruz, arkasından da bir scars patlatıp uyuyoruz. sevecen bir tavırla tavsiye edilir.
    (alternatif maliyet, 30.10.2007 20:03)
  5. (bkz: some day)
    (melinda, 09.03.2008 00:04)
  6. son derece yatıştırıcı müzikler yaparlar. lullaby ve my gift of silence adlı şarkıları bir yerlerde yığılıp kalmaya meyilli bar göçmenlerine tavsiye olunur.
    (geber marla singer, 12.06.2008 20:17)
  7. pain adlı parçası çok hüzünlü olan grup.
    (bkz: steven wilson)
    (lord hypnos, 09.07.2008 01:13)
  8. şu sıralar "çok sık yanlış anlaşılan adam" moduna geçmiş, insanlığından çıkıp kendine söven, hatta abartıp
    bazen kendi kendine konuşan, kısa devre etmiş hayatın 555 osilatör entegresi.
    ayrıca gitmek isteyendir, zoraki kalışlarını anımsamadan!.
    (blackfield, 01.08.2008 00:48)
  9. süper yardımsever çıkan adam.
    (archi, 01.08.2008 00:49)
  10. haftalardır playlistimi esir almış güzelim melankolik progresif rock grubu. gene de sabahları, fonda çalan pain eşliğinde güne başlamak bünyede pek hoş bir etki bırakmıyor.

5. nesil olan blackfield ı bilemeyeceğim. o da mutlu olsun. bol artılı günler diliyorum kendisine.
    (damdanakan, 15.08.2008 14:52)
  11. artık sap* sertifikasını yırtıp masal anlatıcılığı ya da sakilik işine soyunmak isteyen x.inci nesil android. uyuyamayanlara masallar adlı bir masal albümüde çıkarmak istiyormuş bu serseri. allah allah diyor, kendisine masal anlatıcılığı işinde başarılar dilerken, uyku ve güzel rüya perisinin kendisine şans getirmesini temenni ediyoruz..

hayatını 'daha bol muzlu süt' kıvamında yaşamak ister aynı zamanda bu insan. nedendir bilinmez. valla.
    (blackfield, 01.11.2008 13:07)
  12. kimi bir şiir yazar içinde benzetmeler olan; kimi sizi bir şairin şiirlerine benzetir.
    yerinde duramayan yazar. hep hareketli, hep neşeli. allah almasın neşesini.
    (ada, 04.11.2008 09:34 ~ 10:03)
  13. belli kritik zamanlarda akla düşen ve kendini yaratacağı onca tahribatı göze aldırarak illaki dinlettiren gruptur. bize de deniz kenarında oturup, o kızı deli gibi özlemek kalır en fazla. gözyaşlarının artık geçiş izni de talep etmediği zamanlar tabi. sonuç, klavyem, göz altlarım ve yastık örtüm açısından hiç de iç açıcı olmayabilir. gene de (bkz: risk alıyorum)
    (damdanakan, 13.11.2008 22:10)
  14. 1 yıl sonra bugün avustralya'nın zor sularına yelken açacak olan kalbikırık, hipertansiyonlu sap (eseypi diye okunuyor. bunu sürekli yazıyorum yanlış anlaşılmalara sebep olmasın sonra) danışmanı. aşık olmuş aynı zamanda, şizofrenik tadda hem de.

görünüşte insan. başka ne var bizde bilmiyoruz.
    (blackfield, 20.11.2008 23:33)
  15. tüm iş arkadaşları işten çıkarılan, ancak kendisinin ısrarla verdiği istifası kabul edilmeyen çalıştığı departman değiştirilerek resmen sürgüne gönderilen insan.

"hayır, başkalarının istifasını kabul ediyorsunuz da niye benimkini etmiyorsunuz?" diye sorduğunda da "zamanı gelince anlarsın" tarzı bir cevapla karşılaşıyormuş. hassiktir be rıfat abi. olmaz ama diyerek kendini rahatlatma çabası içinde. breh!
    (blackfield, 26.11.2008 10:53)
  16. sözlükte sevdiceğini arayan adam*

not: valla ben değilim!
    (asymmetry, 28.11.2008 23:00)
  17. sadece pain bile tek başına bu grubun ne olduğunu göstermeye yetecektir.
    (lord hypnos, 29.11.2008 03:06)
  18. şu sıralar resmen "kelebek kıyafeti giymiş rufus wainwright" triplerinde olan yazar. aşık olup, olduğu kişinin ismini üzerine yazdırmıştır ayrıca. iş arkadaşlarının "ya pişman olursan" sorusuna "sanane lan" diyecek kadar saygılı ve salon beyefendisi..

ama bir türlü kabullendiremiyor kendisini. inandıramıyor belki de. sevdiği insan acaba sevdiğine bu kişi buradan 12 saatlik bir zaman dilimi öteye gittiğinde mi anlayacak diye sormadan edemiyor..

zor iş.
    (blackfield, 06.12.2008 00:58)
  19. bilet satış görevlisi katili olmasına ramaklar kalmış insan..

ulan adam 75 dedi skindirik otobüs biletine..
    senin ben.
    (blackfield, 06.12.2008 22:10)
  20. hayatını tps* açısından yaşayan, tansiyonuna aşık olup evlenmek isteyen insan. (hatta one night stand tadında bir gece bile geçirmişler geçtiğimiz günlerde, çok haşin geçmiş. taraflardan biri akrep burcu olunca ohoo)

bazen öyle şeyler okuyor ki 2.25 dereceli gözlüklerine inanamıyor. öyle şeyler ki okudukları "shakespeare bile yazamaz" bunları diyor. ama şiir desen değil, öykü desen değil. daha çok geç kalmış bir serzeniş öncesi gelen minik dalgacık etkileri taşıyan şeyler..

okuduklarına inanamayan adam.
    (blackfield, 13.12.2008 12:00 ~ 12:00)
  21. sağlam fikirleri olan ve bu fikirleri akıcı bir dilde dile getirebilmesine rağmen pek çoğunu sözlükte yazmayan, belki de birtakım şeylerin farkında olduğu için bazen susmayı tercih eden yazardır.

ayrıca;

(bkz: floydian kardeşiliği)
    (bulanti, 05.01.2009 23:05 ~ 23:05)
  22. geçenlerde spa seansında mojitolarımızı yudumlarken bir anda epifani yaşamama sebebiyet veren şahane adam. tam "şirketin gerginliğini spa ile atıyoruz ne güzel işte" derken bana öyle cümleler sarfetti ki, bir anda bütün hayatım gözümün önüne geldi.

68 camaro ss im, 55 buick im, dior dan ısmarlama takım elbiselerim, ingiliz usulü kahvaltılarım, öğle yemeğinde beraber çatal salladığımız şahane sağlıklı tropik meyve salatalarımız, yine beraber stres atmak için gittiğimiz golf ve binicilik kulüpleri, işe giderken kullandığım bmw 750i, hepsi bir anda değerini yitirdi gözümde.

"baba gel bi progresif rock grubu kuralım" dedi, ceo su ve sahibi olduğum 35 şirketi bir anda sattım, hayatımı progresif rock a adadım. sonra dedik ki bu iş bi finansal destek ister, "aga gel reggae bar açalım" fikri oradan doğdu zaten.

şu sıralar rasta yaptırmak için saçlarını uzatmasını bekliyorum, beredir müziklerdir mekandır herşey hazır. biz de sigaralarımızı sarıp fonda bob marley ile mojitolarımızı yudumlarken grubun adı ne olsun diye tartışacağız, sözlük ahalisini her zaman bekleriz.

not: thecrimson, sen gelmezsen zaten kulağından tutar getiririz, ona göre. *
    (evilmaddox, 18.01.2009 21:12)
  23. (bkz: çakma dj)
    (hayri potur, 23.01.2009 22:21)
  24. tokio hotel dinlemediği için kültürsüz addedilen yazar. garip ruh halleri bunlar. ayrıca doğru, çok kültürsüzüm ben. babamın ağzına sıçsınlar adam tokio hotel, my dying bridge falan dinleteceğine king crimson, focus, led zeppelin, eloy, gentle giant falan dinletmiş bana. işte bu noktada "dervişin fikri neyse zikri odur" sözüne hak veriyorum. yoksa progressive rock nere emorock nere. bir robert fripp'in, jimmy page'in, gary green'in lafı mı olur?.. haşa...

sözlük bağyanlarına not: o kadar çok kültürsüzüm ki o kadar olur. saçımı gözüme doğru yatırmıyorum, gözüme sürme çekmiyorum aynı zamanda koldan pozlar falan vermiyorum. benimle aynı kültürsüzlük oranında bir elektro gitarım var onla işte beeyle eblesif müzikler çalmaya çalışıyorum. banyo gotiği değilim yani..
    (blackfield, 02.02.2009 22:06 ~ 22:10)
  25. her ne kadar tokio hotel kültürü zayıf olsa da kendisinin progressive rock kültürü onu biraz kurtarıyor sanki.

işin şakası bir yana müzik kültürü sebebiyle olsun, siyasete ve hayata dair görüşleri sebebiyle olsun sözlük bünyesinde tanıştığım sağlam adamlardandır. en kısa zamanda "tokio hotel" temalı bir zirve organize edip ben dahil tüm kültürsüz arkadaşlarla birlikte kültürümüzü artırma girişimlerinde bulunmasını istiyoruz kendisinden. gugıldan aratıp ilgili bilgi verici textleri kendisine ulaştırma konusunda gönüllü birkaç emo bulunabilir. *
    (bulanti, 02.02.2009 22:22 ~ 22:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil