|
|
- (bkz: ucundan göstermek ama vermemek)
(bkz: annem göster ama verme dedi)
- (bkz: yersen)
- ne kadar çok desteyle (eksik deste olması daha eğlenceli kılar) oynanırsa o kadar çok keyif veren bir iskambil oyunudur. ortaya kapalı şekilde belli sayıda kağıt koyarsınız, (örnek: 5 tane 3'lü) sizden sonraki buna inanmazsa (blöf olduğuna inanırsa) kağıtları açar, eğer doğruysa yerdeki bütün kağıtları eline alır, eğer yanlışsa siz bütün kağıtları elinize alırsınız. tabi yanınızdaki adam kağıtları açmak zorunda değil. o da kendi kağıtlarından ekler.. böylelikle yerdeki küme gittikçe büyür. en zevkli an yerde iyice kağıt biriktikten sonra birisinin yere attıklarınıza inanmayıp açmasıdır. siz doğru kağıtları attıysanız suratı görülmeye değer oluyor.. oyunu bitirmek için de bir oyuncunun elindeki bütün kağıtları atması gerekiyor.
- ne kadar kalabalık ve çok kağıtla oynanırsa o kadar eğlenceli olan iskambil oyunu. ancak oynayanlar korkak oynuyorsa ve ortadaki kağıtlar açılmadan sürekli artıyorsa malesef zevki çıkmıyor pek. o yüzden oyuncuların cesur olanı makbul bu oyunda zevkli olması için.
oyunda karşınızdakinin kartları atarkenki yüz ifadesi ve tavrını analiz ederek blöf yapıp yapmadığına karar verebilirsiniz. tabi siz de kart atarken karşınızdakini yönlendirmeye çalışabilirsiniz, mesela doğru kart atarken stres yapabilir veya blöf kartlarını gayet normal bir şekilde atabiilirsiniz.
sonuçta saatlerce sıkılmadan oynanılabilecek, zevkli bir oyundur.
- vega'nın ilk albumu tamam sustumun 6.şarkısı.
işin sonunu bilmeden ben oynamayı sevmem.
hiç beni bekleme.
eve dön sen istersen.
gümbürtüyle düşmeden ben tutunmayı bilmem.
üzülme!
üzülme,geri dön sen istersen.
dur,bekle.bazen ben beni hiç durduramam.
birazcık aklımı çel istersen.
bak düşündüm,belki...?
üşüdüm sanki.
gel aklımı çel istersen.
işin sonunu bilsem de ben oynamayı sevmem.
hiç beni reddetme.
geçmiş olur beklersen.
tam önünde dursam da ben gözkırpmayı bilmem.
düşünme!
düşünme,kandırırsın istersen.
dur,bekle.bazen ben beni hiç durduramam.
birazcık aklımı çel istersen.
bak düşündüm,belki...?
üşüdüm sanki.
gel aklımı çel istersen.
- insanların kazanma veya kaybetme ile sonuçlanan işlerde genelde kullandığı bir yöntemdir. kazanırsanız göt edersiniz, kaybederseniz göt olursunuz.
- "bu giriyi en sevilen eserlerime sokmazsanız sözlüğü bırakırım" alkolik2000
not: bu blöfümden ben bile pek umutlu değilim açıkçası, kimin umrunda lan.
- poker oyunundaki en önemli olaydır. "blöf mü? değil mi?" sorusu sürekli aklınızın bi ucunda sizi rahatsız eder.
"blöf yapıyo bu şerefsiz!" gibi inatlar genellikle kaybettirir. (tavsiye etmem.)
risklerine rağmen masadan para kazanmanın en zevkli yolu blöftür. bunun içinde masayı iyi takip etmeniz gerekir. her oyuncunun elini, hangi şartlarda blöf yaptığını, blöf yaparken ortaya sürdüğü pot miktarları gibi bazı şeylerin istatistiğini tutmanız faydalı olur. kısacası rakiplerinizi iyi tanımanız çok önemli. zaten yeteri kadar deneyimliyseniz 10-15 tur sonunda masadaki kişileri az çok tanırsınız. gerisi biraz şans birazda cesarete bakar.
rakibin blöflerini anlamak kadar kendi yaptığınız blöflerinde anlaşılmaz olması önemlidir. bu nedenle belirli bir oyun stiliyle oynamamak önemlidir.
- yalan ve risk kavramlarının birleşiminden oluşan yeni bir kavramdır..
|