|
|
- ezeli rekabetin takımları asla büyütmediği (bkz. karşıyaka göztepe rekabeti) (bkz. izmir in en buyuk kulubü olarak altay), kendisi olup hiçbir takıma özenmeyen, eşsiz kulüp
- (bkz. beşiktaş jimnastik kulübü)
- futbol vardıda biz mi oynamadık diyen taraftarların tuttuğu türkiye nin en eski kulübü
(bkz. önce biz vardık)
- "delikanlı adam jimnastik yapar mı" lafının çıkış noktası...
- türkiye'de her alanda olduğu gibi futbol'da da oynanan kirli oyunlardan fazlası ile nasibini alan yüce klübümüz. 2003-2004 sezonundaki şampiyonluğune sadece masa başı oyunlarına kaybedecek gibi görünen övünç kaynağı kartal yuvamız.
- futbol şubesi 1909'da açılmasına rağmen kendilerini türkiye'deki ilk futbol takımı sanan terazi lastik jimnastik kulübü..
(doaaa, 24.03.2004 18:10)
- kendilerini türkiye nin ilk kulübü olarak görenlerin mensup olduğu kulüp (bkz. kulüp ve takım arasındaki farklar )
- (bkz. çarşı)
(riso, 25.03.2004 14:09 ~ 14:11)
- şaibenin başkenti.
(vinsanity, 12.04.2004 10:47 ~ 04.05.2004 04:31)
- turkiyenın ilk jimnastik kulübü
- herhalde türkiye'nin en büyük jimnastik klubüdür
- fenerbahçeden nefret ettikleri için saygı duyduğum taraftar topluluğuna sahip olan ama herzaman fener ve galatasarayın gölgesinde kaldığını düşündüğüm jimnastik kulübü.
- efsanevi şahısları zamanında bünyesinde barındırmış (baba hakkı, şükrü gülesin, vb.) mütevaziliğiyle gönüllerde taht kurmuş, şaibeli ligimizin güzide kulübü.
(ahpab, 24.09.2004 15:01 ~ 11.05.2005 13:24)
- bitli japon köpeğinin de kısaltması*.
- büyük olduğunu futboldan başka diğer branşlara ve türk gençliğine verdiği önemle * * * gösteren takım. sonuçta herkes şampiyon olur, parası olan dünya karması kurar ama toplumsal sorumluluklar herşeyden önce gelmelidir, nitekim beşiktaş tüm sorumluluğunu yerine getiremese de, elinden geldiğini yapmaktadır.
ayrıca yeni yönetim bu konuda geri kalmıştır, carew gibi bir futbolcuya o kadar para vermektense altyapıya o kadar para ayırıp türkiyede gençlik kampları düzenleseydi*, ülkemiz gençliğine bir şans verseydi, ne milli takımımız bu günkü halinde olurdu, ne de dışarıya milyonlarca ytl borçlanırdık.
- tan sağtürk ve benzerlerine eğitim vermeyi amaçlayana ama daha sonrasında hedefi sapıtarak bulaşmaması gereken bir dal olan futbola karışarak hayatının hatasını yapan camia
- türkiyenin en eski kluplerinden olan iki yıldız sahibi, siyah beyaz forma renklerine sahip, şimdilerde ahmet dursunun dev mücadelesine ev sahipliği yapıcak türkiyenin dev takımların dan birisi.
- 2005 uefa kupası'nda seribaşı olarak lens, marsilya gibi takımlardan daha başarılı olduğu, monaco ve roma gibi takımlarla ise aynı seviyede olduğu resmen tescillenen, "ne cevhermiş de biz görmemişiz" dedirten futbol takımına sahip klüptür. içindeki uyumsuz ve kötü sempatizanlarını bir an önce yoketmesi, dışlaması gereken klüptür ayrıca.
- emekli general muhittin
fizan eski milletvekili cami baykurt
emekli albay mazhar kazancı
edirne eski milletvekili fuat balkan
yazar m.ali fetgeri
refik öğretmen
behçet asal
emekli albay ahmet fetgeri tarafından mart 1903 tarihinde beşiktaş bereket jimnastik kulübü ismiyle kurulmuş türkiye nin en köklü kulübü.
- (bkz: you will never walk again)
(bkz: 6 kasım 2007 liverpool beşiktaş maçı)
- nerede bir beyin özürlü futbolcu varsa bünyesinde toplayan takımdır beşiktaş. beşiktaşı ciddi derecede seven, birkaç yıla kadar hemen hemen her maçına giden birisi olarak bu geceden utanç duyuyorum. bu gecenin tek sorumlusu içki masalarında takım hakkında kararlar veren yıldırım demirören ve ekibidir. kendisi yönetime geldiğinden beri biz beşiktaşlıların hiç yüzü gülmemiştir. istikrar nedir unuttuk. zaten yıldırım demirören'in babası şirketleri batırmasın diye kendisini beşiktaşımızın başına göndermiştir. bir zamanlar bir arkadaşım bu komployu bana anlatıyordu şimdi ciddi ciddi buna inanıyorum. ertuğrul sağlam için de üzülüyorum belki başka bir zaman başka bir yönetimle ertuğrul hoca, ama bu yönetimle değil.
- spor faliyetleri keşke jimnastikle sınırlı kalsaydı da bugünleri görmeseydik değim kulüptür.
(bkz: bjk:0 l'poll: 8)
- ismindeki "jimnastik" bileşeni hakkında fena halde kafa yorulan kulüp.
e bu durumda mersin idman yurdu sadece idman yapsın,
gençlerbirliği devrimci örgüt haline gelsin,
ankaragücü de dünyayı kurtarsın....
fenerbahçe ile galatasaray da spor yapsın. (hop bir kii, hop bir kiiii)
|