lars von trier'ın muhteşem muzikalinde(dancer in the dark) catherine deneuve ile başrolü paylaşan, ve bundan başka filmde oynamayacağını açıklamış, tümüyle sıradışı klipleri olan bayan şarkıcı.
umarım bunu okuyup bunalıma girmez kendisi ama hakikaten kendisinden de filmlerinden de şarkılarından da sesinden de tiksiniyorum.
kusura bakma björk kişisel bir şey değil yani ben de herkesi sevemiyorum tabii.
eski grubu sugarcubes gibi bişeydi sanırsam ama kendi başına soradan işi bu kadar coşturan tek isimdir bence, hastasıyız hatta özellikle army of meyi söyleyişi dinlenmelidir kesinlikle.
sesi hakkında şan okuyan bi arkadaşın 'bu kadın ses tellerine hiç mi acımıyo ya' gibi bi yorum yaptığını da belirtmek isterim.
debut isimli ilk albümünü çıkarmadan önce kukl, sugarcubes gibi gruplarda şarkı söylemiş bunlardan başka gling glo ile birlikte pek çok kaydı bulunan müziğe 5-6 gibi küçük bir yaşta başlamış olan küçük deha. son albümü medulla'da kendini aşmış computer programmingle ne harikalar yaratılabileceğini bir kez daha göstermiştir ayrıca video kliplerinin hepsi ayrı ayrı bir olaydır genellikle michel gondry ile çalışır.
izlanda'nın sembolü muhteşem ses."dünya'nın en karizmatik insanları" sıralaması yapılsa kafadan ilk beşe girecek bir isim.şarkılarında korkuyu,acıyı ve isyanı o inanılmaz sesiyle öyle yorumlar ki,şarkıyı dinledikten sonra afallar,bir süre aptal aptal bakınırsınız.sürekli değişim içindedir kendisi.örneğin son albümünde "capella" tarzını benimsemiştir.(bkz: capella)
ayrıca;
(bkz: debut)
(bkz: post)
(bkz: play dead)
albüm adlarını ve şarkılarını çok farklı bulduğum,oceania şarkısını dinleyince baya bi takdir ettiğim, giyim tarzı olarak da alışılagelmişin dışındaki sıradışı bayan vokal...
so broken adlı şarkısında kafasına göre çığlık atarken, böğürürken, ıkınırken çıkardığı sesleri duyduğumda beni orgazma ulaştırtan* hazzı alırken allahallah bende mi bir sorun var dedirten, defalarca dinlenildiğinde rahatlanılan, şarkının yarısında tuvalete koşturtan çekik gözlü.
sesi ve görüntüsü ile kalplerimizde taht kurmuş, ilginç insan. lakin her ne kadar el üstünde tutsak da her şarkısının dinlenebilir olduğunu söylemek imkansızdır. veya şöyle söyleyelim: her şarkının farkına varmak için değişik ruh hallerine bürünmek gerekir. bir albümünü baştan sona kadar takip etmek yorucu bir iş halini alabilir. fakat klipleri ile insanı -nasıl oluyorsa- sakinleştirir.
sesine taptığım buzlar kraliçesi kendisi...kendisinin benzeri,şubesi bulunmamaktadır ve yakıştırma yapmamakta fayda vardır.sesini böylesine güçlü,farklı tonlarda kullanabilen bu ice hatunun sadece taklitçileri bulunmakta ki bunların isimlerinin björk ismi ile aynı satır,paragraf yada sayfada yer alması bile berbat bi durum. kendisi kraliçedir ama kafası kızdımı gazeteci bile dövebilmektedir.
1965 doğumlu olmasına rağmen çocuk gibi görünebilen, iki çocuk anası kadın .ultra marjinal bir kadındır ,pagan poetry ' e çektiği klip ile dudak uçuklatmıştır .
20 yaşında bir oğlu ve 4 yaşında bir kızı vardır .