belki ilginizi çeker
  1. · sevişmeden uyumayalım
  2. · kürtlerin sevilmeme nedenleri
  3. · kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış
  4. · bingöl katliamı
  5. · 13 yaşındaki çocuğun başbakana hakaret etmesi
  6. · çocuktan al haberi
  7. · iğrenç espriler
  8. · ahmet altan
  9. · atatürk sizin için neyse öcalan da bizim için o
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · aylin aslım
  4. · ezel
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · şaduman ağabey
  9. · kendimi şanssız hissediyorum

bizim önderimiz sayın abdullah öcalandır  

sayfa  / 3
  1. (bkz: sevişmeden uyumayalım)

sikeyim ya.
    (alexander supertramp, 04.09.2009 15:39)
  2. atalarımız zamanında söylemişler;
    (bkz: kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış)
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 04.09.2009 15:40)
  3. kızılmaması aşağılanmaması gereken çocuğun kurduğu cümledir. belli ki söylediği şeyler kendisine ezberletilmiş. asıl kendimize kızmalıyız. kendi ülkemizinin insanının nasıl olurda eli kanlı bir caniden medet ummasına izin veririz? nasıl olurda bunun önüne geçememişiz? önce bunların sorgulanması gerekir.

edit: eksileyin lan eksilemeyen sizin gibi olsun.
    (mokaryus, 04.09.2009 15:55 ~ 17:25)
  4. ''pkk kimdir ? benim ablamdır, benim dayımdır, benim amcamdır, benim abimdir.. kürtlerin de kendisine önder olarak kabul ettiği kişi sayın abdullah öcalandır."

pkk, onun da dediği gibi ablasıdır, abisidir. o insanlar başka bir düzlemden gelmemiştir.. sahiden aklımı alıyorsunuz. o insanlar hamurdan mı yapılıyor lan, kurabiye mi bunlar?
    bu çocuk elbette öyle diyecek.
    önder konusunda ise haksız; ama sizin düşündüğünüz yönden değil, benim düşündüğüm yönden haksız. birey olarak kimsenin bir lidere ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum.
    bu çocuk o kadar akıllı ki ama, zamanla bunu da aşacaktır..
    ha bir de polise taş attıkları için 11 yıl yiyen kardeşleri var, buna kaç yıl verirler kestiremiyorum.
    çocuğa düşman zihniyete laf anlatma çabamı da takdir ediyorum şu an, kendime bir sütlü tatlı ısmarlayacağım, hak ettim bence.
    (aşktan da öte seksten de beri, 04.09.2009 16:02)
  5. hakkarili olduğundan, okula gidemediğinden, zap suyu üzerine köprü yapmak yerine üçüncü boğaz köprüsünü yapmaya çalışan ve bunlara toplamda %80 oy veren türkiyelilerin çocuğa söylettirdiğidir.
    (elpinoras, 04.09.2009 16:03)
  6. 16 yaşındaki çocuğun ağzından duyunca bu lafları heyecanlanıyor hemen insanlar, bölge halkının realitesi bu halbuki. açılım denilen şey o bölgedeki insanların abdullah öcalan gibilere değil de devlete güvenmesi için yapılıyor zaten. beyinlerini kerpetenle açıp içine istediğimiz fikirleri serpiştirebileceğimiz robotlar değilse bunlar, daha insani çözümlerden bahsetmemiz gerekecek. kardeşlik, mardeşlik konularında samimiyseniz tabi.
    (lethe, 04.09.2009 16:04 ~ 16:05)
  7. çoğunluk azınlığı istemediğinde böyle şeyler olur. ama azınlık çoğunluğu istemiyor.
    (gıyabında, 04.09.2009 16:06)
  8. "kimse kusura bakmasın" diye başlayıp kusurları sayfalarca dizenlerin öveceği sözdür. önder abdullah öcalan ve pkk bukadar yıldır delikanlı bir eylem ortaya koyamamıştır. masumları katletmek, gençlerin beyinlerini yıkayıp dağda eline silah verip profosyonel bir orduyla karşı karşıya getirmek delikanlılıksa olur tabi ona bişey diyemem. delikanlılık açılımı yaparız sorun çözülür heralde. kürtlere dağ türkü diyenlere birşey olmadığını hepimiz biliyoruz. ben pkk'nın hiçbir üst düzey devlet görevlisine suikastte bulunduğunu duymadım. yanlışım varsa düzeltin. yada pkk üst düzey yetkililerinin bir çatışmada öldürüldüğünü yada yakalandığını da duymadım. nerdesiniz hani. gençleriniz çatışmada ölürken siz neredesiniz. neden size hakkınızı vermeyen sivilleri değil de bizi öldürüyorsunuz. biz kürt sorunu var derdik hacı. sen boşuna 40bin insan öldürdün ozaman. kürt sorunu var dedirtebilmişmiş. kürt sorunu böyle insanlar yüzünden var. hani iktidarı günahım kadar sevmem ama bu adamlar bile sizin istekleriniz karşısında hop bi dakka pozisyonuna geçtiler. ortak müşterek de buluşmak veya barış işinize gelmiyor ki. terörden besleniyorsunuz. bunu cümle alem bilmekte. kürt sorunu çıkartıp sonra da kürt sorunu var dedirtmek iş midir arkadaş! sandığınız kadar kişi sizi destekliyorsa ortada sorun mu kalırdı. dtp neden hala %5 alıyor öyleyse. ben sana söyleyeyim. açık görüşlü ve aydın bir parti olmadığı için. faşist olduğu için faşist. bir sosyalist olarak asla desteklemeyeceğim sözdür. kürt sosyalistlerinin de desekleyeceklerini sanmam.
    (ricoygitsin, 04.09.2009 16:11)
  9. bunu yadırgayandan, o sarılı hanım kızımızın "ben türk milliyetçisiyim, ben atatürk milliyetçisiyim, çok koyu milliyetçiyim, kürtler şöyledir, ben amerikaya yerleşmeyi düşünüyordum zaten ehelee" demesini de hayretle karşılamasını bekliyorum şahsen, bizzat, kendim.
    zira hiçbir fark görememekteyim.
    (aşktan da öte seksten de beri, 04.09.2009 16:16)
  10. kendi insanını satan yaratığı hala üstün görmeden kaynaklanan sözdür..gerçi bir teröristin kardeşlerini satması garipsenecek bir durum değildir ama kör cahilce savunulmasını anlayamıyorum..akıl yoksunu insanlara ,yani sürüye çoban lazım ya..
    (asllll, 04.09.2009 16:17)
  11. yarın öbürgün dağda beynimi dağıtacak biri tarafından söylenmiştir. kader utansın
    (togisama, 04.09.2009 16:18 ~ 16:19)
  12. karnı doyunca, sırtı örtülünce ses etmeyecek çocuğun söylemidir. şu anda yapılacak olan bir an önce doğu bölgesinin kalkındırılmasıdır. her şey hikayedir; ana dilde eğitim istiyoruz, haklarımızı verin, özgürlüğümüzü verin falan filan... bunları geçeceksin şampiyon. kürt halkının sorunu açlıktır, sefalettir. yıllardır devletin ve dolayısıyla bizim ayıbımız budur. yoksa kimseye ne dili verilecektir ne de kırmızı çizgiler geçilecektir. bunu unutmamak da fayda var. oraların ekonomik kalkınması yapıldığında, bakın görün bakalım kandan beslenen itler ortaya çıkabilecek mi bir daha? arkalarına masum insanları takıp teröristleri liderleri seçip meydanlarda bağırabilecekler mi? evet burada iş devlete düşmektedir. devlet bunu tek başına çözecek güce sahiptir, yeter ki artık oralara yatırım yapılsın. ha bu arada benim de naçizane bir önerim var; doğuya yapılan ve zaten az olan tüm yatırımlar kesilsin ve bütün özgürlükler verilsin, bakalım nasıl olacak?
    (spitzer, 04.09.2009 16:21)
  13. bu lafı diyen çocuk bu lafları ezberlemiş bile olsa "tck madde 220" esasına göre alenen örgüt propogandası yapmaktan suç işlemektedir ve yargılanmalıdır. kimse gelip de ama o çocuk bik bik demesin. bu çocuk ileride dağa çıkıp o abilerim dayılarım ablalarım (gebersinler inşallah) dedikleri soysuz köpeklerin yanına gidip senin benim kardeşlerimi abini, amcanı, dayını öldürecek ve pişmiş kelle gibi kutlama yapacaktır.

bu söylem türkiye cumhuriyeti anayasına göre suçtur (ilgili maddeden öyle anladım) ve cezalandırılması hem çocuk hem de ailesine uygulanmalıdır.
    (guenhwyvar, 04.09.2009 16:27)
  14. her zaman olduğu gibi sebepler hep devlette toplanıyor ki işte ben bunu anlamıyorum! ya kardeşim töre cinayeti kürtlerde, cehalet kürtlerde vs vs.. sanki batıda kişi başına 3 öğretmen 5 doktor düşüyor da devlet doğuyu pas geçiyor!
    yani bu çocuğun böyle düşünmesinn sebebi devlet politikaları he? yok efendim köyde okula gitmek için köprü bulamıyormuş da istanbulda 3. köprü yapılıyormuş da bilmem neymiş. ya kardeşim bunlar hava cıva. aile cahil göndermiyo' okula sen bana bahane üretiyosun. bırakın artık bütün suçu devlette bulmayı, şu kürtlerin eleştirlemezliği olayını aşın!

kürt düşmanı da değilim "benim de kürt arkadaşım var"cılardan da değilim. sadece pkk yandaşlarını ve yanlışı göremeyenleri sevmiyorum..
    (capo, 04.09.2009 16:28 ~ 16:35)
  15. tamamen yıkanmış bir beyinden çıkmış söylemdir. yazıktır bu çocuğa, bu saçma düşünceleri taze beyine zerkedenler utansın. kürt sorunu dediğimiz şey atatürk zamanında yaratılmış birşey değildir, her ne kadar aksini iddia etmek için yırtınsanızda. cumhuriyet kurulurken bu sorunlar yoktu, herkes savaştı bu ülke için. ama o götüne koyduğumun politikası yok mu işte, halkı düşünmekten çok kendilerini düşünmeye itti partileri ve çıkarlar devreye girince suni gündemler kaçınılmazdır her daim. bu çocuk kürtler eziliyor, çok çekiyor dediğinde sonuna kadar haklı olabilir, oturulur tartışılır bunlar. ama bu ülkeyi kuran atatürk yerine binlerce bebeğin katili olan bir şerefsize önder diyorsa orada dur demek lazım gelir. a çocuğum, o önder dediğin iğrenç davasına inandırdığı saf beyinleri bile sattı, şimdi hapisten barış şarkıları anırıyor belki götü yırtarım diye. yaşadığın bölgedeki köyleri basıp masumları öldüren de bu it ve ona inananlar değil mi be çocuk? sen tabii bunları henüz anlamıyorsun, belki de hiç anlamayacaksın ve türkiye'ye kurşun sıkacaksın ileride, belki de yiyeceksin o kurşunu. umarım böyle olmaz ama cahilliğin süründüğü, iktidarın çocuk oyunu haline getirdiği açılım saçmalığının yaşandığı bu günlerde pek güzel düşünceler gelmiyor aklıma.
    (karate schnitzel, 04.09.2009 16:28)
  16. şu 3-5 çocuğun tartışması aslında tüm olan bitenin özeti gibi. burda başroldeki kürt çocuğumuz kürt halkını temsil ediyor. kandırılmış ve pkk'yı kurtuluş yolu sanan... "pkk kürt halkının haklarını savunuyor" diyor. yazık ki diğer abileri ablaları gibi o da göremiyor gerçeği. bu amaçsız oluşumun onun haklarını savunduğuna inanıyor. yazık ki öldüren, yakıp-yıkan, kurşuna dizen bir oluşumu kendine öncü edinmiş. yazık...

konuşan kız pkk karşıtı türk halkını temsil ediyor. benim anlatmaya çalıştıklarımın aynısını anlatmaya çalışıyor. "evet haklı olduğunuz konular var ama mücadele biçiminiz yanlış"

fazla büyütmeye gerek yok bu olayı bence. yukarda açıkladığım açıdan bakılırsa gayet normal bir durumdur.

ayrıca, çocuğun ateşkes konusundaki suçlamalarına istinaden:

(bkz: bingöl katliamı)
    (razor, 04.09.2009 16:34 ~ 17:14)
  17. hakkındaki girilerin yüzde doksanı, ezberletilme ve beyin yıkamada mutabık olan cocuk sözü. bu yüzde 90'ın bir kısmı zaten aynı başlık altında alenen atatürk ezberine takılarak kendileriyle çelişmiş, geri kalan büyük kısmı da bu başlık altında değil ancak farklı girilerde ezberlerini ortaya koymuşlar. eleştirecekseniz, tutarlı olun.
    (mihman, 04.09.2009 16:38)
  18. bence beyanın vahameti şöyle: doğal olarak tartışma kültürü oluşmamış bir grup çocuğu toplamışlar. bu çocukların fikirlerinin henüz taze olduğunu, okumaktan ziyade çevrelerinden, annelerinden, babalarından, akrabalarından duyduklarını henüz yeterince oluşmamış bir mantık süzgecinden geçirerek (veya hiç geçirmeyerek adeta papağan gibi) programda söylemeleri üzerinden tartışma ortamı yaratılıyor. ben bu programa az bir şey baktım (hedefim "gençliğimiz ne düşünüyor acaba?" sorusunun cevabını aramaktı) ve gördüm ki gençliğimiz bir halt düşünmüyor. düşünmeyi öğrenmeyen, düşünmesi öğretilmeyen bir nesilin zırvaları bana sadece "yazık lan halimize" dedirtiyor. bir çocuk çıkıp ''pkk kimdir? benim ablamdır, benim dayımdır, benim amcamdır, benim abimdir.. kürtlerin de kendisine önder olarak kabul ettiği kişi sayın abdullah öcalandır" diyor, diğer tarafta (çok değil yahu, 30 ağustos'ta) bir tane gencecik kız çocuğu gözyaşları içinde ilker başbuğ'un karşısına dikilip "paşam noolur ülkemizi böldürmeyin" diye haykırıyor. çocukların televizyonlardan ne öğrendiği malum; "pkk benim ailemdir, sayın abdullah öcalan önderimdir" diyen gencin evinde roj tv, ağlayan kızımızın evinde de herhangi bir türk kanalı izleniyordur. görsel medyada çocukların dimağlarına yerleşenler bu kadar aşikâr iken bunları esas yetiştirmesi gereken anne ve babalarının masallardan, okullarda baskın olması gerektiğini düşündüğüm öğretmenlerinin de "bu böleeen, bu bölüneeen, bu da kalaaaan"dan öte bir halt öğretmediği, gençleri ağırlıklı olarak görsel medyaya hapsettiğini söylemem için sosyolog olmama gerek yok. bu programda (izlediğim kadarıyla) düşünme yetisi kazanmış bir çocukcağız göremedim. anchorman'lerin ve roj tv masalcılarının tüm repliklerini bir bir ortaya döktüler. bu yaratılmış ortamda çocukları suçlamanın bir alemi yok. onlara ne verdiniz ki ne bekliyorsunuz?

ben esasen facebook'a bu videoyu koyan ve yanına "orospunun doğurduğu diyor ki... bu piç soysuzun evladı rastgele gelmedi..." içerikli yazı yazan arkadaşa hayret ettim. aslında yok, çok da hayret etmedim. işte bu çocukları büyütenler bu insanlar. bu arkadaşın bir benzerini de doğulu çocuğa pompalayan bir yetişkin vardır elbet. tekrarlıyorum işte, ne verdiniz ki ne bekliyorsunuz?
    (eksiksizuyum, 04.09.2009 16:45 ~ 16:46)
  19. kaale alıp cevap veriyorlar ya bu çocuğa ben daha bir şey demiyorum. pe ke ke anamdır diyor, pe ke ke bacımdır diyor. lan pkk terör örgütü o zaman sende terörstsin.

çocuğa biri çıkmış şu gün iki şehidimiz oldu diyor birisi. çocuğun cevabı tamam şehitleriniz olabilir. lan bu çocuk konuşamıyorki kendini anlatamıyor.

bu çocuğa düzgün eğitim ulaştırılmamasında suçu olanlar pkk olsun devlet olsun. siz harika adamlarsınız. siz büyük adamlarsınız. siz böyle devam edin. siz yiyin, için. biriniz uyuşturucu kaçırsın sınırdan. diğeriniz zaten saman altından su tesisatını çekmiş.

bu çocuklarda anam babam pe ke ke desin. ezbere konuşmaya devametsin.

böyle gelmiş ama böyle gitmesin bari.
    (antitartaklar, 04.09.2009 16:51)
  20. bir çoğunuzun ''ezberletilmiş olum belli yani'' diye kestirip attığı ama bir türlü kabullenemediğiniz doğunun, onların tabiriyle kürdistanın bir gerçeği bu. gayet sakindi hakkarili uğur. söylerken titremiyordu hiç, çekinme yoktu da. ve lafını etti;

pekeke kimdir? benim ablamdır, abimdir...

tsk mi deseydi. evet evet tsk mi deseydi. ama değil ki tsk bu çocuğun abisi ablası. tsk bu çocuk için anlattığı gibi ''inetrnet kafede arkadaşlarımla oyun oynarken panzerle geçe polislerin laf atması'' olayının öznesi tsk ve hatta türkiye cumhuriyeti de. ne bekliyordunuz ki; övgüler yağdıracak, sevecek, sayacak, nasıl ki kürtleri bağrına basıyorsa devlet(!) o da devleti bağrına basacak mı sandınız. bunu mu yapacaktı. bunları mı diyecekti. demez. demedi de. bende olsam bende demezdim. hala taş attılar, devletin polisine hakarettir diye tartışırken neden diyeyim ki türkiye cumhuriyetidir devletim diye. o yaşta ki kardeşlerinin hapis cezasına üzülürken, onlarla aynı şeyleri düşünüp kendisi içinde tedirginlik duyarken, diğerleri gibi ''yaşasın cumhuriyetimiz mi diyecekti'', olmayan demokrasimizden mi gem vuracaktı.

trabzonlu kıza laf yok tabii, arkada konuşan samete de. niye. onlar türktü, türklüğü övdü, taş atan çocuklara laf giydirdi, atatürkü çook sevdiler, bayrak, vatan, dil dediler. sevilmez mi ayol bu çocuklar. konuşmaları ne kadar düzgündü di mi, giyimleri, halleri de öylee. diğer yan ise. evet ötekileştiriyorum çünkü ötelendik, diğer yan diyorum. baktınız di mi. hallerindeki masumuyeti görüdünüz umarım, yarım yamalak türkçeleriyle dertlerini anlatamaya çalışmalarını, ikide bir dillerine, kültürlerine saygısızlık edenlerin arasındayken hemde.

hiçbir kürtçe kelimeyi öğrenme merakı olmaksızın ece ablamında dediği gibi, bi de üstüne üstlük yasak etmeye çalışırlarken kürtçeyi bu çocuktu işte olana rağmen lafını esirgemeyen. ''ben çocuğuma dilimi öğretemeyeceğim'' dedi bir dersimli. yalan mı dedi, duygu sömürüsü müydü bu dediği, yoksa gerçeğe oturan kahpece bir politikanın çocuğun ağzından dökülmesi mi. ya ''ben hergün türküm doğruyum diye okumak zorunda mıyım diyen'' uğur, kürdistanlı uğur, yanlış laf mı etti. ''sadece kürtçe konuştum diye iki kere dayak yedim öğretmenden'' diye bir laf etti sonra, yalan mı, haksız mı bu çocuk? ama neymişşş; pkklidir, apocudur, vay terörist dedi hatta orrospuu çocuğu diyee küfür etti bir çoğu tvsi başında ve ece temelkuran haklıydı ''bu çocuğun başına bişey gelmese bari'' demekte.

pkk dağa çıktı, pkk bunu yaptı, niye herkes dağa çıkmıyor o zaman, bizim sokakta da okulda bu sorunlar var ama dağa çıkan yok tartışmaları geçti durdu, ne kadar sığ. hayııır çocuklar onlar biliyorum da, sanki büyükler farklısını mı tartışıyor bu çocuklardan. bir çoğumuz haklı yaftalarda bulunabilirdik; trabzonlu kız mhpli benim gözümde, hakkarili uğur bir dtpli, samet akpli gibi konuştu, sarılı kız tam bir kemalist ve milliyetçi, begüm diye köşede az ve öz konuşan bir kız vardı kitap okuyan bir sosyalist denebilirdi ama büyüklerdi, hele kürtler çoooktan çocukluklarını aşmıştı adeta, taş atacak kadar cesur yürekler haline gelmişlerdi, biz buralarda polsin elini ayağını öperken...

saçmalamayı kesip bi yerden başlamalı diyeceğim ama yıllardır çook diyen oldu bunu, mesele öyle bi meseleki senelerdir kayıtsız kalındı vee ''şehit düştükk, şerefsiz bunlar, dağa çıkıyorlar, insanları öldürüyorlar, bebek katilleri'' diye itham ettik, ''biz şehidiz ölünce, siz teröristsiniz'' dedik, aslında dediniz. pkkli oğluna ağlayan kadını bile orospu yaptı bir çoğunuz. daha geçen mitingde gözümün önünde oldu bu. pkk dediniz e iyi, tsk peki. yapmadı mı. şiwan kasedi bulundu diye dayak yiyen akrabalarım var bee, hemde pkk yoktu daha. dağlara çıktı da kürt gençleri noldu kii, öncesinde farklı mıydı, leyla zana kürtçe konuşma yaptı da sülo demirel kendinden geçmedi mi, gazetelerde büyük büyük ''kürtçe kesinlikle yasak'' denmedi mi, bunlar pkk yokkende vardı. kimse sığınmasın pkknin varlığına, ama onlar terörist deyip kaçmasın tartışmalardan, severiz ya da sevmeyiz aponun kürt halkı arasındaki reelliğine kimse laf etmesin boşuna. eğer adamdan sayılsalardı onlarda bilirdi kime neyim diyeceğini...

fazla lafa gerek yok bugün dtpnin içinde ya da bir kürt olarak sadece mitingin birinde 70 yaşındaki teyzeyi görüyorsak vardır elbet bir iş, can sıkıntısı değildir yeni devlet söylemi, boşuna değildir pkk diye inlemek, yanına dilimizi istiyoruz diye diye. değildir boşuna...

doluyum sözlük, yetti...

edi bese...
    (bilebilebiikikere, 04.09.2009 17:09)
  21. siyaset meydanında kaynatılan kazanda pişirilen on altı yaşında bir velet ya da kimbilir bir veled-i zina'nın ettiği cümledir.
    ki zina ilen velet olmuşsa herkeslerden evvel başım gözüm üstünedir...
    ama zina-en demişse bu cümleyi,....
    sebebi malum, kızmayın kimseye
    sallandıracaksak birilerini, ali kırcadan başlayalım önce....
    çocukların açılımı çocukların çocukça kendilerine ve biz irileşmiş mutantlara iç dünyalarını açmalarıdır önce

medya maymunu değildir çocuklar...
    (girişyıkımtelaş, 04.09.2009 17:12)
  22. sırf bir cümle olarak ele alındığında, pkk yandaşı bir kürtün klişe söylemi olarak kabul edilebilir. kimisinde şok etkisi yaratabilir, kimisinde ise rutin bir ifade biçimi algısı yaratabilir. benim şaşırdığımsa, bu bakış açısını ilk kez duyuyormuş gibi galeyana gelenlerdir. ne sanmıştınız siz? pkk'yı (ki ben pekeke şeklinde okurum bunu) savunucusu olarak gören nice kürt olduğunu ilk kez mi duydunuz bu çocukla beraber? şimdi çocuk dedim ya bunu da kabul etmeyenler çıkar. eli silah tutuyorsa anayasada gerekli cezayı almalıdır diyenler olacak. tıpkı aynı programda sakaryalı sametin, ''polise taş attığı için 10-11 yıl ceza alan çocuklar'' hakkında bu cümleleri sarfettiği gibi. aynı samet ki, mardinli kızın '' büyüklerimiz türkçe bilmediği için hastanelerde doktorlara dertlerini anlatamıyorlar. gerekirse kürtçe bilen bir tercüman çalıştırılamaz mı?'' isteğine, '' ama türkçe varken neden siz kürtçe konuşuyorsunuz ki? neden kürtler çocuklarına türkçe öğretmiyorlar ki? devletin anadili türkçeyse, bu ülkenin her vatandaşı türkçe konuşmak zorundadır.'' türünden açıklamalarla kürtçe konuşulmasına anlam verememişti. samet anlam veremez tabi. zira o sakaryalarda, kürt kardeşim dediği yaşıtlarının doğuda yaşamış olduğu psikolojik ve fiili baskıları yaşamamış ki. nasıl ki samet yaşadığı çevrenin genel kanaatlerinden etkilenip (ki belli yaşlarda bu etki çok fazladır) ''hepimiz türküz zaten'' diyebilip doğulu arkadaşlarını iyi kürt-kötü kürt diye kategorize etme ihtiyacı duyuyorsa, hakkarili uğur da içinde doğup büyüdüğü çevreden birebir etkilenip, oradaki yaygın bakış açısını cümlelerine aktarabilir. sözün varacağı son nokta şudur ki; bir cümlenin anlamıyla beraber, söylenme nedenini de deşebilmek gerek. hele ki böylesine hassas konularda. bu çocuğa abdullah öcalanı önder olarak benimseten sebepler nedir? dış güçlerin ülkemiz üzerindeki kötü emelleri diye geçiştirecekseniz,( sarılı kızın genel yaklaşımı aynen böyleydi) daha milyonlarca kürt pkk'yi savunucusu, abdullah öcalanı da önderi olarak görür.
    (öz mayamili, 04.09.2009 17:13)
  23. o yüzden burnun boktan çıkmıyor diye cevap verilesi mevzu.
    (gebesh, 04.09.2009 17:14)
  24. (michael corleone, 04.09.2009 17:54 ~ 17:54)
  25. (bkz: çocuktan al haberi)

not: konuyla ilgili yazı bu başlıkta..
    (calico jack rackham, 04.09.2009 18:01 ~ 18:03)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil