|
|
- büyüklerimiz öğüt, ders verirken bişey anlatırken okul hakkında konuşmaya böyle başlarlar. biz lisedeyken arka dörtlüydük. klasik yalandır bu. insanın içinden at yalanı sikeyim inananı demek geçsede büyüklerimize karşı saygılı olduğumuzdan ve ayrıca göt korkusundan içimizden küfür ederken dışardan evet evet der onaylarız. eşlik eden hafif tebessümü unutmamak lazım.
anlamadığım bir şekilde niye tüm büyükler bişey anlatırken konuşmaya bu cümleyle başlar? yani senin lisede ne bok yediğinden banane? değil mi ama? vericeksen adam gibi nasihatını ver, çeşitli atraksiyonlara ne gerek var? amaç nedir? lisedeyken çok piç, çok ibne olmuş olabilirsin, yaptıklarınızı yapmamamız için uyarabilirsin ama niye hep aynı laf hep aynı örnek? yalan olduğunu bile bile kimi kandırmaya çalışıyorsun? ne yapmak istiyorsun koçum? farkında değilmisin karşındakinin o lafından sonra seni sallamadığına? yapma etme böyle gerçekçi ol fark yarat
(bkz: ben lisedeyken arka dörtlüydüm)(rodion, 16.06.2007 09:45 ~ 10:17)
- (bkz: arkada boş yer var ben görüyorum)
(adsız, 16.06.2007 09:51)
- (bkz: biz orospu çocuğuyduk)
- (bkz: lisede arka dörtlü olmak)
- (bkz: arkayı beşleyelim)
(devil, 16.06.2007 11:53)
- öss'den çakması muhtemel dört insanın ağzından çıkması muhtemel söz öbeği.
- kısa boylu öğrencilerin lisede hiç bir zaman arka sıralarda oturamamaları neticesinde sonsuza dek kuramayacakları cümledir.
- (bkz: arka köşe eşrafı)
- dershane hocamız -bu arka dörtlüden haberi olacak ki- arka tarafta oturan bizleri gösterek : geçen senede bu dershanede böyle bi arka dörtlü vardı, hala arka dörtlüler mezun sınıfında! ' dedi.
(bkz: aldım ayarım götüm yayarım)
- renksiz,sıkıcı ve kimi zaman gereksiz görülen lise eğitim sistemine karşı olarak girişilmiş felsefesi olan,organize oluşumdur..bu felsefeyi yaşama fırsatı yaratamamış bireyler tarafından eziklik olarak nitelensede,bu grupların içindeki bireylerin eğitim hayatları boyunca takdir görebilmiş olanlarıda vardır ki işin esas haz veren kısmı odur.çünkü lise hayatına dair eğlenceli anılar bu kişilerde fazlasıyla mevcuttur ve üzerinden yıllar geçsede "ulan piçtik ama kafamız çalışıyodu bizim be" deyişi üzerine orgazmın doruklarına çıkılması bu kendiliğinden oluşabilme özelliği bulunan felsefi grubun en belirgin özelliğidir..
|