motor tamirciliği, taksicilik, berberlik gibi örnekleri bireysel olarak çıkmıştır. ancak iş ağırlaştıkça o işte çalışan kadın sayısı ve çalışmaya ilgisi azalmaktadır. amelelik, hamallık gibi mesleklere geldiğimizde elde pek birşey görünmüyor. ha elbette bunu yapabilecek kapasitede kadınlar var. kendilerini kesinlikle fiziksel olarak da yetersiz görmesinler ama nedense hiç ilgileri yoktur. erkeklerin "yaptığı her şey" derken daha ziyade müdürlük, memurluk, mühendislik gibi işlerden bahsederler... buyursunlar yapsınlar... ama gene de biri bana anlatsın; neden makina ve inşaat mühendisliklerinde o kadar az kız var?
herkes yapabileceğini yapsın. istesem yapardım diye bik bik etmesin. en büyük güzellik budur.
ticaret gemilerinde başarıyla çalışan, günlerce kara yüzü görmeden denizin altındaki makine dairesinde terleyen bayan makine mühendislerini gördükten sonra yüzde yüz inandığım iddia
bkz larını arka arkaya verdiren söz öbeği. şaka yollu olarak şunu da eklemek isterim; bu lafı olsa olsa bir erkek etmistir, biz kadınlar böyle saçma laflar etmeyiz.
kadınların kaybettiği nokta işte... erkekler pantolon giyiyor dediniz, çektiniz pantolonları, ben de taksicilik yaparım dediniz, düştünüz yollara, kim demiş halter erkek işi dediniz kaptınız yüzlükleri... böyle yapa yapa tüm dişiliğinizi kaybedeceksiniz benden söylemesi... hemcinsiniz olarak sizi şiddetle uyarıyorum, vazgeçin bu sevdadan...
erkekler yaptığı için değil de kariyer, kişisel başarı gibi nedenlerle yapıldığında anlamlı olan tavır. ya da sahiplenilmiş ve erkeğe ithaf edilmiş tüm davranış ve becerilerin insana has olduğunu kanıtlama adına. yoksa daha güçsüz, zayıf olduğunu kanıtlamaktan öteye gitmez bu gövde gösterisi.