belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · ugg
  8. · sınıf tekrarı yapan öğrenciden mazeretler
  9. · kelimelerle tokatlamak

biz kadınlar erkeklerin yaptığı her şeyi yaparız  

1. bir nejat uygur parodsinde geçmişti bu tümce. nejat bey bu soruyu zamanında kendisine yönelten hanıma "ya öyle mi sıkıysa karşı duvara işe de görelim" demiş ekranları başında izleyenler kahkahalara boğulmuştur.
    (bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (chixculub, 11.11.2005 00:41)
  2. motor tamirciliği, taksicilik, berberlik gibi örnekleri bireysel olarak çıkmıştır. ancak iş ağırlaştıkça o işte çalışan kadın sayısı ve çalışmaya ilgisi azalmaktadır. amelelik, hamallık gibi mesleklere geldiğimizde elde pek birşey görünmüyor. ha elbette bunu yapabilecek kapasitede kadınlar var. kendilerini kesinlikle fiziksel olarak da yetersiz görmesinler ama nedense hiç ilgileri yoktur. erkeklerin "yaptığı her şey" derken daha ziyade müdürlük, memurluk, mühendislik gibi işlerden bahsederler... buyursunlar yapsınlar... ama gene de biri bana anlatsın; neden makina ve inşaat mühendisliklerinde o kadar az kız var?

herkes yapabileceğini yapsın. istesem yapardım diye bik bik etmesin. en büyük güzellik budur.
    (azwepsa, 11.11.2005 12:13)
  3. (bkz: ayakta işemek)
    (coban, 11.11.2005 21:26)
  4. ticaret gemilerinde başarıyla çalışan, günlerce kara yüzü görmeden denizin altındaki makine dairesinde terleyen bayan makine mühendislerini gördükten sonra yüzde yüz inandığım iddia
    (terakime, 11.11.2005 21:46)
  5. (bkz: tövbe estagfurullah tövbe yarabbi)
    (bkz: niye)
    (bkz: nah)
    (bkz: işim olmaz)
    (bkz: fesupanallah)

bkz larını arka arkaya verdiren söz öbeği. şaka yollu olarak şunu da eklemek isterim; bu lafı olsa olsa bir erkek etmistir, biz kadınlar böyle saçma laflar etmeyiz.
    (amidala, 11.11.2005 22:13 ~ 22:16)
  6. artık ayakta işemenin de mümkün olmasıyla daha bir rahatça dile getirilebilecek iddia.
    nasıl yani diyenlere;
    http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~227@tarih~2004-05-14t@nvid~409797,00.asp
    (pandoranın email kutusundan, 11.11.2005 22:34)
  7. kadınların kaybettiği nokta işte... erkekler pantolon giyiyor dediniz, çektiniz pantolonları, ben de taksicilik yaparım dediniz, düştünüz yollara, kim demiş halter erkek işi dediniz kaptınız yüzlükleri... böyle yapa yapa tüm dişiliğinizi kaybedeceksiniz benden söylemesi... hemcinsiniz olarak sizi şiddetle uyarıyorum, vazgeçin bu sevdadan...
    (ilişik yaşam formu, 03.08.2009 20:22)
  8. siz kadınlar bizim yaptığımız her şeyi yapar mısınız bilmem ama, eğer ben bi kadın olsam hiçbirini yapmazdım. bırakırım yapsınlar ne uğraşacağım?
    (yozgatyan, 03.08.2009 20:33 ~ 20:54)
  9. erkekler yaptığı için değil de kariyer, kişisel başarı gibi nedenlerle yapıldığında anlamlı olan tavır. ya da sahiplenilmiş ve erkeğe ithaf edilmiş tüm davranış ve becerilerin insana has olduğunu kanıtlama adına. yoksa daha güçsüz, zayıf olduğunu kanıtlamaktan öteye gitmez bu gövde gösterisi.
    (naringergedan, 03.08.2009 20:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil