belki ilginizi çeker
  1. · biz üç kişiydik
  2. · tek isimli erkeklerde gizli eşcinsellik vardır
  3. · şu an dünyada kaç kişi sikişiyo acaba
  4. · andıç olayı 2
  5. · exper reklamları yayından kaldırılsın kampanyası
  6. · akp mitingine photoshop ayarı
  7. · kendisinden biz diye bahseden insan modeli
  8. · hitleri çoğul sanmak
  9. · biz yalnızız
  10. · biz kaç kişiyiz
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · accept
  9. · noktalı virgül

biz kaç kişiyiz  

sayfa  / 3
  1. garip bir şekilde 1 milyon kişi toplamaya çalışan oluşum.

hayır, sihirli bir sayı mıdır bu 1 milyon? ülkenin 70 küsür milyonu bulduğu dönemde 1 milyon tane bu duygu ve düşüncede insan bulmak neye yetecek? çıtayı mı düşürdü tuncay özkan? merak ediyorum...
    (şiirbaz, 13.09.2007 09:26)
  2. nüfus sayımı yapmaya başladı heralde rütbesiz askerimiz. ne o öyle sizli bizli konuşmalar, ülkenin 1 milyonuna biz deyip 69 milyonuna siz dersen sorunun çözümü değil kaynağı olursun. bir de farklılıkları koruyarak, kardeşlik içerisinde falan gibi cümleler kullanıyor.. yetmiyor, cumhuriyet gazetesine, kanaltürk'e sahip çıkın diyor. o da yetmiyor bize bu dava yolunda bazı şeyler olabilir, diyor. yani ölüm gelebilir diyor.. ne demiyor ki.
    efendime söyleyeyim, bir de bu siteyi türk bayraklarıyla, allah allah edasıyla, mail yoluyla gönderiyor bazı arkadaşlar.
    bu site yerine adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kayıt yaptırın. kaç kişiyiz görelim.
    (yuziko, 13.09.2007 09:52 ~ 09:52)
  3. "bedirhan, nazlıcan ve ben"

(bkz: biz üç kişiydik)
    (wondrous, 13.09.2007 10:26 ~ 10:27)
  4. (bkz: www.slmaslpls.com)" onmousedown="return bkc('1919738','+www.slmaslpls.com')">www.slmaslpls.com)
    (tribal enfeksiyon, 13.09.2007 11:15)
  5. tıklayanı değil, üye olanı ekleyen sitedir. hedef bir milyona ulaşmaktır.. koyulan hedefe ulaşıldığı taktirde meydanlara çıkmayı hedeflemiştir...

biz kaç kişiyiz sahi biz kaç kişiyiz sevgili dostlar!
    demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine inanan, cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan kaç kişi var?
    sizleri yüreklerindeki korkuyla kaç kişi olduğumuzu merak edenlere; gücümüzü göstermeye, meraklarını gidermeye çağırıyorum!
    mustafa kemal'in önderliğinde dünya tarihinde rastlanmayan, eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleyle kurulan cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkmaya çağırıyorum!

türkiye'nin dört bir tarafında meydanları dolduran, yüreklerindeki aydınlığı dalga dalga tüm anadolu'ya yayan sizlere, önce ve hemen bir milyon kişilik sivil insiyatif platformumuzda buluşalım diyorum.

hedefimiz; bir milyon yürekli vatansever!
    var mısınız www.bizkackisiyiz.com da ve cep telefonlarıyla 3638 nolu mesaj numarasında güçlerimizi birleştirmeye! var mısınız birlikte büyük bir başlangıca imza atmaya!
    birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir; birlikte çalışmak başarıdır.

birlikte çalışmaya, birlikte başarmaya ve rüyalarımızı gerçekleştirmek için uykudan uyanmaya çağırıyorum!

dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım!

hepinizi güçlü,zengin ve aydınlık bir türkiye için yola çıkmaya, yeni şeyler söylemeye yeni bir türkiye yaratmaya çağırıyorum!
    ve önce!
    ve hemen!
    birbirimizi, gücümüzü görmeye çağırıyorum!
    www.bizkackisiyiz.com ve cep telefonlarından 3638 numaraya hangi ilde oturduğunuzu yazıp,adınızı,soyadınızı ekleyip ben de varım diyin ve gönderin. tam bir milyon kişi olmak, güçlü, zengin, aydınlık bir türkiye kurmak için herkesi uyuyanları uyandırmaya, ayağa kalkmaya çağırıyorum.

tuncay özkan

edit: bu giriyi ışık hızıyla kötüleyenlere ben diyorum ki, yılmadık, asla vazgeçmeyeceğiz, akp bundan sonraki seçimde değil yüzde kırkyedi, yüzde yetmiş oy dahi alsa, biz yüzde otuz olarak yine anıtkabire yürüyeceğiz, asla yorulmayacağız... örümcek beyinlere inat gözlerimiz hep parıldayacak...çünkü atamız 20 nisan 1927 de bize bir emanet vermiştir ve demiştir ki, "ey turk gencligi!birinci vazifen, turk istiklalini, turk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve mudafaa etmektir.mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. bu temel, senin, en kiymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahlarin olacaktir"...
    (cokoprenses, 13.09.2007 19:37 ~ 21:09)
  6. günümüzde internetin artık hayatta önemli bir yer kapladığını düşünürsek akıllıca bir girişim olmuş bence. sitenin kuruluşundaki amaç türkiye'nin gidişatını beğenmeyen ve buna seyirci kalmak istemeyen kesimi bir arada toplamak ve canlı tutmaktır. ne de olsa herşey çabuk unutuluyor. zamanında bir sürü cumhuriyet mitingleri yapıldı. bu yüzden o kitlenin orada birbiriyle iletişim halinde olmalarını sağlamaları çok iyi bir düşünce. hedef bir milyon diyor tuncay özkan. günümüzde internet abonelerin yanılmıyorsam yaklaşık bir buçuk milyon olduğunu düşünürsek gayet iddalı bir girişim bence. dün bu saatlerde siteye baktığımda yaklaşık 4000 civarında üyesi vardı. şimdi ise 26000 leri bulmuş durumda. 2 gün içerisinde iyi bir ilerleme olmuş. kurulduğu gün 1000000 üyeye sahip olcak değil herhalde. kendi kendine evde sinir olmaktansa bu sitede zaman geçirmeyi tercih ederim. zaten burada gerekli toplantı günleri kararlaştırıp üyelere bildiriliecekmiş. kısacası hayırlı uğurlu olsun diyorum. unutmadan tuncay özkan çağrısında chp'lisinede mhp'lisinede akp'lisinede sesleniyordu. bir parti hareketi değil bir halk hareketi olarak başladı inşallah öyle devam eder. amaç ayrım yapmadan herkesi buluşturmak.toparlamak gerekirse, bir milyona ulaşınca da amaç diğerlerini dışlamak değil onları da kazanmak.
    (jaguarboy, 13.09.2007 23:53 ~ 23:54)
  7. (itülüyümfizikmühendisiyimpişmandeğilim, 14.09.2007 00:21)
  8. (saçmaladı yine bu, 14.09.2007 04:05)
  9. üç günde yaklaşık ellibin üyeye ulaşmış ve emin çölaşan'ın da desteğini almış hareket.
    (jaguarboy, 14.09.2007 20:00 ~ 22:16)
  10. tıklayanı değil, üye olanı ekleyen sitedir!

(bkz: söylemiş miydim)

an itibariyle 138.852* kişi olmuştur

(bkz: durduramıyoruz efendim büyüyor)

*138.898 kişi
    (cokoprenses, 16.09.2007 20:35 ~ 20:40)
  11. bir tuncay özkan gösterisi...

yıl 2002. tuncay bey'le bir yerlerde görüşme imkanı oldu. anılarını aktardı , hatıratından ders çıkaralım istedi. anlattı da anlattı. sonra vakit geçti. işsiz kalan ve muhabir olmak isteyen bir genç umut olarak (umuda bak mınagoyim) kapısını çaldım. tabii öncelikle telefon ettim. "tuncay bey şöyleyken şöyle böyleyken böyle " deyip iş dileneceğim. ayrıca referansım da sağlam .
    aradım. sekreterini aşamadım. özgeçmiş gönderdim cevap gelmedi, bi daha aradım yine sekreter, bi daha bi daha. en sonunda bir cevap geldi. "bilmem nereye gitsin onunla görüşsün" tabii ki dolaylı bir tavsiye. bizzzat kendisinden duymadım. anlayacağınız dış kapının mandalından haber geliyor. oraya da gitim. hadi kurum ismi de vereyim : show tv.
    olmadı. kapıya her gidişimde " falanca bey yok, gelmedi, toplantıda, ay'da venüs'te" gibi binbir geçiştirmeci ve oyalamacı cevap aldım. sonra yıldım. aramadım. bundan daha güzel ve kibar "siktir git rahatsız etme beni" denilemezdi sanırım. tuncay özkan beyefendi (bak ses tonum burada sertlik kazanıyor) 30 saniye telefonda görüşmeye tenezzül etmedi.
    şimdi duydum ki "biz kaç kişiyiz" diye uydurma bi kampanya düzenleyip türkiye'yi inşa etmeye yelteniyormuş. kanal türk'ü izledim orada da feci savuruyor. hareket, bereket, biz, siz, bizler, birlik, cumhuriyet, laik türkiye...

tuncay'cığım bir eksik yaz oraya ( -1) . defne samyellerine aktardığın büyük habercilik bilgin, aydın doğanlara , kara mehmetlere sunduğunu hizmetin eksik olsun. vallaha siz kaç kişisiniz bilmiyorum ama şeyimde değil. internetten adam toplayarak kavgaya gidildiği nerede görülmüş? olmaz yani. bu da benden sana önümüzdeki politik yaşamına dair bir ders olsun. senin samimiyetine güvenip sana takılan şuurlu türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına da allah akıl fikir versin. lidere bak!
    (altlejant, 21.09.2007 11:10 ~ 03.10.2007 09:30)
  12. (fantastik karakter, 07.10.2007 06:19)
  13. (sıracalı, 03.11.2007 03:06)
  14. çok değil esasında.sağ baştan sayalım. tuncay özkan, hulki cevizoğlu, kerimcan kamal, emin çölaşan, bekir çoşkun, yılmaz özdil, metin aşık, hasan pulur, nihat genç, serdar akinan...

dikkatli bakılacak olursa; hepsinin, aynı söylemler etrafında semazen gösterilerine taş çıkartacak şekilde dönüp duran, dar bakış açılarını dar kalıplarına döküp devamlı olarak krizin içinde olduğumuzu, dış mihrakların ve içimizdeki arjantinlilerin kötü emellerine karşı "türk vatandaş"larını uyaran kalemler oldukları aşikardır. zaten biz kaç kişiyiz diye sormalarının, kendilerini sağ baştan saymalarının sebebi de buna dayanır. tek tipli oluşlarına yani. birbirlerinin kopyası oldukları için tüm bu sayma sevdası. niteliği kim neylesin mühim olan nicelik!
    aşağı yukarı iki tane prensipleri var, gerisi hamaset edebiyatı, eskilere özlem, mustafa kemal'e vurgu. laikliği her alanda tutarsızca bile olsa savunma ve ulusun birliğini tehdit eden iç ve dış mihraklara karşı tetikte olma. bu iki prensibi elde etmiş olmak yetiyor. fazlası onlara fazla geliyor, malum! tek tiplilik iyidir, farklılıklar zenginlik değil karışıklık getirir. hatta farklılıklar bütünü böler, parçalara bile ayırabilir, mazallah!

ehem ne diyoduk biz kaç kişiyiz? sağ baştan sayıyoruz : tuncay, hulki, kerimcan...
    (baschar, 03.11.2007 23:04 ~ 10.11.2007 19:25)
  15. (khaki, 03.11.2007 23:12)
  16. hedef "1 milyon" gibi pek çok kişi için önem arz eden bir sayı olunca araya parazitler de girmiyor değil;

-olum kerimcan naptınız şu ne alırsan bir milyoncuları?
    +abi çok az türkçe biliyorlar, zor oldu ama öyle bir oluşum olmadığımıza ikna ettik sonunda
    -tabii yaa.. "sizle mi uğraşıcaz lan pigmeler" deseydiniz.. zaten altı sıfır atıldı liradan, daha bir milyonla ne alakanız var sizin
    +öyle de tuncay, şimdi de manyağın biri üye olmuş
    -o ne diyo?
    +mazot da 1 milyon olacak diyor, siyaseten destek istiyor.. arka bahçemsiniz siz diyor..
    -öfff.. olm çok kontrolsüz büyüyoruz lan
    +öyle abi
    -bak bakiym kaç kişi olmuşuz
    +hemmen bakıyorum, bir saniye abi..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.11.2007 11:31 ~ 11:32)
  17. biz kaç tırsağız?

resmen ve açıkça tırsıyoruz. eli kanlı ve parası bol iktidarlar, medyalarından okullarına, sokaklarından meydanlarına “kap bayrağı çık sokağa” kampanyası düzenliyor, hiçbir gelecek veremediklerini bayrak altında kütleleştirip “sivil militarist seferberlik” ilan ediyor, ortalık “vur kır parçala” tezahüratlarından geçilmiyor. paketlenip askere götürülen gencecik kardeşlerimiz tüm tarafların silahlarını amerika’dan aldığı savaşlarda öldürtülüp, sonra da devletli-ordulu-şirketli iktidarların timsah gözyaşlarına meze yapılıyor, ama ölmeyip de tezkeresiyle geri dönenlerin aynı gün işsizler-geleceksizler ordusuna teslim olacağından hiç bahsedilmiyor. apoletli generaller karargâhlarında savaşçılık oynamaya hazırlanıyor, medyalı generaller her gün ırak’a çıkartma yapıp artık kırmızı şarap yerine kan kırmızısı üzerine yazılar yazıyor, cüppeli generaller üniversite-kışlalarında “uygun adım marş marş” yürüyüşleri düzenliyor. anlaşılan o ki, hakiki çıkartma hayatlarımıza yapılıyor! eline bayrağını alan neye niye ne sebeple salladığını bilmeden faşist kütleleşmelerin içerisinde “hain düşman al sana bayrak” narasıyla sokağa çıkıyor. salyalar akıyor... “yahu şöyle düşman müşman bi şeyler bulsak da saldırsak linç etsek, olmadı şurda bi kürt biliyorum, ona dalalım”a bir kelime daha ekleyemeyecek bir ideoloji, her gün her gün yürüyüşler yapıyor. ordu, her şehirden özellikle seçmiş gibi, birkaç genci canlı teslim alıp tabutta geri gönderiyor. tırsıyoruz, “her şehre bir tabut” kampanyası mı başlatıldı? ırak’a girmek için ıı. bush’un ve kutsal piyasaların icazetini bekleyenler, sokaklarımızda savaşı çoktan başlattı. türkü kürde, kürdü türke kırdırma harekatı başladı, o da yetmez, kendisinden olmayan herkese ve her şeye saldıran linç sürüleri gündüzleri ve geceleri şehre iniyor! herkesler ellerinde o genç ölümlerin kefenini taşıyor! biz bu terörün ortasında tırsak kaldık! tırsıyoruz, tırstıkça sıra bize gelecek diye daha çok tırsıyoruz. çok fazla “yaşasın ölüm” sloganı var ortalıkta, ama biz hayatı seviyoruz. hayatı boğuntuya getiren bayraklı-linçli-salyalı kütleleşmenin karşısında kem küm etmiyoruz, alttan almıyoruz, sağdan soldan kıvırmıyoruz, direkt söylüyoruz: biz harbiden tırsıyoruz. bu terörün ortasında tırsak kalmışların da az olmadığını biliyoruz. o sebeple biz kaç tırsağız kampanyamızı başlatıyoruz.

bütün tırsaklar safları sıklaştırın!

(facebook adlı sitedeki bir gruptan alıntıdır, fazla söze ihtiyaç duyulmamıştır)

düzeltme: işbu yazı yüzde52 topluluğunun üyelerince oluşturulmuştur. no pasaran'a teşekkürler.
    (garion, 12.12.2007 19:21 ~ 13.12.2007 02:27)
  18. mucit tuncay özkan'ın yeni kendin pişir kendi kendini fişle yöntemi..

peşinen eklenti; bu kendiler çok mu oldu ne..
    (thraki, 12.12.2007 19:46)
  19. demek isteyip de diyemediği "biz kaç kişi kaldık?" olan cümle. alternatifleri için:

(bkz: hepsi bu mu, biraz daha beklesek)

(bkz: hey, ışıkları kim söndürdü)
    (earendill, 12.12.2007 20:04 ~ 20:04)
  20. (earendill, 05.01.2008 20:16 ~ 20:16)
  21. iyiden iyiye ticaret işlerine el atan oluşum. hemen ilk sayfada gözümüze çarpanlardan bir bukle yapalım;

kanaltürk için bağış kampanyası (gönlünüzden ne koparsa - az çok demeyelim-)
    aidatlı üyelik için tıklayınız
    tuncay özkan'ın tavsiye ettiği kitaplardan oluşan paket (sadece 450 ytl imiş)
    atatürk takvimi (19 ytl)
    gelincik hareketi paketi (29 ytl)

(bkz: bizkaçkişiyiz pazarlama ltd. şti.)
    (kamil trophy, 26.01.2008 15:52)
  22. bir milyon ikiyüz bini aştığı görülmektedir.
    (eredhel, 17.02.2008 01:17 ~ 02:36)
  23. tuncay özkan ve ekibi topladığı bağışları, sattığı kitap, takvim vs. gelirlerini televizyon kanalına, gittiği mitinglerde yol masraflarına harcıyorlar. bunun dışında herhangi bir gelirleri malesef yok. birliği ayakta tutmak için mali gelirin olması lazımdır. bağış ve ticaret işinde herhangi bir uyanıklık, terslik görmek gereksizdir mantıken.
    (emrahman, 24.03.2008 12:09)
  24. tuğgeneral tuncay özkan'ın ordudan umudu keserek kendi ordusunu kurma girişimidir. fakat çok eksikleri mevcuttur hasan mutlucan çok para istiyor tuncay paşa para biriktirmek için takvim satıyor, emekli askerler son teknoloji tankları kullanamıyor, hanımlar aşırı kilolu olmuyor tuncay paşam olmuyor gençlerden bir ordu kurmak lazım ama onlarda gelmiyor sen hasan mutlucan'dan vazgeç teoman dahi iyi gençler onun sesine gelir.
    (eser, 24.03.2008 13:01)
  25. bu site de ne ki diyerek meraktan girip(istemeyerek)sayılarını artırdığım oluşum.
    (küçükkız, 24.03.2008 13:25)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil