hayvan taşırmış gibi muamele yapıyor bu yazıyı yazan pek sayın otobüs işletmeleri mensubu şoförler. sanki arka tarafta the marmara cafenin lobisi varmış gibi "arkada boş yer var evet yürüyün" diye bağırırlar. bir insan da çıkıp "hassiktir lan ordan" demez* (bkz: yalan)
(bkz: külliyen yalan)
iett genel müdürlüğü'nün tüm hizmetlerin merkezi olarak insanı koyup uygulamaya koymak istediği felsefe. ne yazık ki şoförlerinin yüzde doksanında anlam bulamamıştır, o da ayrı bir konu tabi.
insan "yuh! insaf be kardeşim, yeni mi farkına vardınız bunca yıldır" dedirten ve hâlâ balık istifi vaziyetinde yol alan otobüsler üzerinde bir etkisi olmayan slogan
iett'de reklamları ile uğraşan kişilerin bok yemesidir,kendilerini bir gün otobüslere bindirip insanların nasıl taşındığı hakkında bilgi sahibi yapmak gerekir.
ama insanca taşımaktan aciziz efendim, insanları balık istifi son model otobüslere bindirip öyle taşıyoruz. son model otobüs dedim evet çünkü bu otobüs bu markanın son modeli, 90lardan sonra yenisi çıkmadı bu markanın, arızalı mıymış neymiş. diğer yandan olabilecek en fahiş fiyattan taşıyoruz mütemadiyen, ki insanımız binemesin, 4-5 kişi bir araya gelip lan taksi tutsak daha ucuz desin, taksiciler de kazansın. ayrıca nerde somurtkan şoför var, nerde asosyal kalmış bir insan var, buluyoruz, araba sürebilenleri otobüs şoförü, süremeyenleri de akbil dolum gişesine memur yapıyoruz. görevleri sorulan sorulara cevap vermek olan memurlarımız bilmiyorum desin ki vatandaş kafasını daha fazla çalıştırsın. akbil dolum gişelerini öyle her yere koyup müsriflik etmiyoruz, oldukça stratejik noktalara koyuyoruz ki maksimum karı elde etsin, üç beş kişi akbil dolduracak diye akbil gişesi mi konurmuş efendim. her yerde de bilet satmıyoruz, böylece özel halk otobüslerinin de kar oranını yükseğe çıkarmak istiyoruz. bütün bunların üstüne, gece saat 00.00'ı geçince çalışan otobüs, tramvay ve metro sayımız neredeyse sıfır oluyor ki şoförlerimiz ve memurlarımız rahat rahat uyusunlar. gece yarısından sonra dışarda gezecek adamın zaten parası vardır ve biner aslanlar gibi taksiye.
evet efendim ne diyorduk, biz insan taşıyoruz, öyle ki tüm dertlerini sıkıntılarını düşünüyoruz, her birşeyleriyle biz ilgileniyoruz. kuruşlarının dahi değerini biliyoruz. öyle ki eskiden metrodan otobüse binerken aktarma yaparlardı bedava, şimdi öğrencilerden dahi aradaki 15 kuruşluk farkı kesiyoruz, böylece devletin tek bir kuruşu heba edilmemiş oluyor. öğrenciden 10 kuruş 10 kuruş topladığımız bu paralarla öğrencilere burs veriyoruz, böylece kendi paralarını kendilerine geri verince mutlu bile oluyorlar.
ne demiştik biz insan taşıyoruz, ama belki de taşıyamıyoruzdur ne dersiniz.