|
|
- futbol veya basketbol için de geçerlidir bu hadise. bayağı takur tukur gol atan ya da hayvan gibi boylu arkadaş sizin yakınmanız üzerine gayet tuzu kuru bir şekilde "biz biliyoruz da mı oynuyoruz" triplerine girebilir. oyunun devamı halinde, kişi gene takur tukur sayı yapacak, beyninize verecektir.
- muhtemel yarışma ismi..
- mütevazılığı bırakalım da işimize bakalım dedirecek tarzda, soğuk ve gereksiz sözcük grubu
- sözüm ona medeni cesaret sahibi,pota arkasından topu dikerek basket atmaya çalışan ya da kösele ayakkabıyla ronaldo vari çalımlara girişen üstü atletli sporcu teşviği
- herkesin başına en az bir kere gelen olay...
bir de şöyle alternatifi vardır..
-kalk kız, oturmaya mı geldik?(şıngır da şıngır)
-ya ben oynamayı bilmem ki
-olsun biz bilioz da mı oynuyoz(şıngır da şıngır)
-eh iyi bari (şıngır şıngır da şıngır) (buradaki ablanın oyunu çok iddialı ve kıvrak olmalıdır)
- ülkemin tüm düğünlerinde oynamaya kaldırılmak istenen tercihen sakin mizacıyla tanınmış düğün iştirakçilerinin piste kalkmamak içn tek bahaneleri olan "ben oynayamam" bahanesini elimine etmek üzere uydurulmuş söz. bunu söyleyenler genelde yavşak karakterli, ailelerinin şebeği rolünde, 25-30 yaş skalasında insanlardır.
- (bkz: dawsan)*
- bir de bilmediğini söyleyerek medeni cesaretine hayran (!!!) bıraktıran insanın alaya alınan sözüdür.
- düğünde dansa kalkmayana yapılan ısrarın ilk parçasıdır.bu ısrarı savuşturabilenlere sırasıyla "bugün oynamayacan da ne zaman oynayacan","hadi bak allah aşkına kalk" ve "allah'ın adını verdim bak" cümleleri kurulur.tüm bu ısrar cümlelerini savuşturabilen kişi dışarıya sigara içmeye kaçar ve düğün esnasında bir pakedi bitirir.
- (bkz: bilmiyorsan oynamayacaksın)
- -hadi kalksana lan,oturmaya mı geldik .
-ya ben anlamam ya oynamaktan
-yau biz sanki biliyoruz da mı oynuyoruz,takıl işte ..
-evet bilmiyorsunuz ve de çok rezil bir şekilde oynuyorsunuz,beni de rezil etmeyin ,ayrıca coolum ben ..
- -ya hadi gel okey oynayalım.
-ben bilmiyorum.
-biz biliyoruz da mı oynuyoruz? jenga oynuyoz biz taşlarla.
-hıı peki.
- en çok sorulan sorulardan. sessiz.
"kendiniz hakkında 'kabul edilebilir' olmanızı sağlayacak kadar yalan söylemeniz beklenir. yapamazsanız, biz biliyoruz da mı oynuyoruz iması taşıyan gizli bir baskıyla önce davet edilirsiniz. direnirseniz sevimsizleşirsiniz. her durumda kendi bildiğinizin dışında birşey olup çıkarsınız. kaçışsız."
- sırf bu yüzden yıllardır çoğu düğüne katılmamışımdır.yok arkadaş ne zaman bir düğüne gidilse ve ben görünmemek için bir köşeye mevzilensem illa biri gelir ordan bulur beni ve muhteşem diyalog gerçekleşir;
-olm gelsene lan oynayalım biraz
+yok ya takılın siz hem ben bilmem oynamayı
-yau biz biliyoruz da mı oynuyoruz,hadi lan nazlanma
birde işin ilginci çoğu zaman bilmediğini iddia eden adamın genelde zorla çıkarıldığı pistte coşup,pistten zorla indirilmesidir.
- kızılderili büyücü oturan boğaları bu sözle piste davet ederse şeften fırçayı yer.
- (bkz: alternatif saw diyalogları)
- gaza getirme maksatlı üretilmiş başarılı bir cümle. oynamak fiili yerine herhangi bir fiil kullanınca bile başarısından ödün vermeyen sözcük grubu.
- yok ben bilmem ingilizce konuşmayı
- aman bee, biz biliyozdamı konuşuyoz.
- yok ben bilmem gitar çalmayı
- aman bee, biz biliyozdamı çalıyoz...
- mizah camiasının kaşar esprilerinden biridir bu. "biz biliyoruz da mı" kalıbı olmadan oluşturulmuş bir mizah dergisi düşünülemez.
- oynamak istemeyen insanın "bilmiyorsanız sizde oynamayın kardeşim o zaman" şeklinde tersleyebileceği tümce. böylece kimse gelip bir daha onu oynamaya ikna etmeye çalışmaz.
|