belki ilginizi çeker
  1. · univercitizen
  2. · moleküler biyoloji ve genetik
  3. · biyolojiye giriş
  4. · biyoteknoloji
  5. · moleküler biyoloji ve genetik
  6. · ege üniversitesi fen fakültesi
  7. · mağaracılık
  8. · islamiyetin sevilmeme nedenleri
  9. · derste yapmaya göt isteyen çılgınlıklar
  10. · biyofizik
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · google wave
  5. · yaran diyaloglar
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · komplike küfürler
  9. · sevişirken uyuyakalmak

biyoloji  

1. lisede sağlam çektiğimiz fen dersi.
    (wolfshade, 05.05.2004 19:50)
  2. canlıları araştıran bir bilim dalı. kimya ile bol bol haşır neşir olmaktadır.

ayrıca,
    (bkz. moleküler biyoloji ve genetik)
    (ulu han, 19.08.2004 21:14)
  3. zooloji ve fizyoloji gibi yan bilim dalları olan ve öss de bi tarafıma giren ders
    (man on the moon, 30.08.2004 13:35)
  4. sıkı bi ezber gerektiren, çoğu öğrenciye çok çektiren ders. genellikle sınavlardan sonra unutulur bu da daha sonra başa bela olur. *
    (bewitchingwitch, 30.08.2004 13:44)
  5. çoğu öğrenci için öss'de farkı belirleyen bölüm.
    (excalibur, 30.08.2004 13:47)
  6. hem ezber hem zeka gerektiren zevkli bilim dalıdır. insanın kendini tanıması, kendinin farkında olması gerçekten mükemmel bir özellik ve gerekliliktir.
    (hell guardian, 22.11.2004 19:49)
  7. canlı varlıkların yapısını ve cevre ile olan ilişkisini inceleyip duran bilim dali.
    (anduril, 27.12.2004 16:49)
  8. tam anlamı canlı bilimi olan,canlıların ne kadar harika ve akıl almaz güzellikte olduğunun fark edilmesini sağlayan,doğaya her baktığınızda hayratle ağzınızın açılmasına neden olan bakış açısını sağlayan bilim dalı.
    (bufo bufo, 30.10.2005 23:05)
  9. kimisi için "hayatın anlamı", kimisi için (bkz: ben) "hayatının anlamı".
    (ubiquitous, 22.11.2005 20:22)
  10. univercitizen'in israrla sözel bir ders olduğunu savunduğu bilim dalı
    (hepten aykırı, 18.03.2006 01:17)
  11. incelediği kalıtım olaylarının azımsanamayacak derecede sayısal olduğu bilim dalıdır.
    (darkenfact, 10.06.2006 18:18)
  12. hala bazı öğrencilerin sadece ezber sandıkları ders
    (spalax, 03.01.2007 16:16)
  13. sanılanın aksine ders falan olmayıp esaslı bir bilimdir.lisede öğretilenin ise bu bilimle pek bir alakası yoktur.bu yüzden bu yanılgıya düşmüş bazı öğrenci milleti mensupları "biyoloji full ezber nası sayısal diyolar buna anlamıyorum" şeklinde sakat düşünceler içinde olabilir.lakin üniversitede adam gibi bir biyolojiye giriş dersi alırlarsa görürler sayısalı sözeli.
    (power of the right, 14.05.2007 22:46)
  14. lise yıllarında "canlı bilimi" olarak öğretilen, "bioloji" olarak yazılmaması gereken genel kültür dersi.. hobim.. keşke yine olsan da yine görsek.. belki de biyoloji hocalarımın hep taş gibi olmasından dolayı bu denli seviyorumdur.. (ahh evrim hoca ahh)

lise yıllarında tübitak takımına alındığım ders.. mf seçme nedeni..
    (nearly headless nick, 31.07.2007 19:50)
  15. wikipedia'ya göre modern biyolojiyi oluşturan dört temel alan şunlardır:

1) hücre kuramı
    2) evrim
    3) genetik
    4) homeostaz (canlıların iç dengelerini korumaları durumu; bu dengeyi koruyan kontrol sistemi)
    (ali kamber, 30.12.2007 19:23 ~ 19:29)
  16. ülkemizde orta ve üzeri yaş insanının adını bilmediği bir bilim dalıdır. ecnebi insanlarla muhabbette bahsi geçtiğinde oo çekilirken yurdum insanına bahsettiğinizde bok analizi idrar analizi yapan tipler olarak bilinir bu bölümün mezunları. yada hiç bilinmez. ilkine göre ikincisi daha iyidir. okunası bir bölümdür zira geleceğimize yön verebilecek 3 anabilim dallarından biridir.
    (otuzikinci abdülhey, 30.08.2008 19:43)
  17. neredeyse dünyanın gidişatına yön veren ve bu nedenle de yurtdışında el üstünde tutulan, ancak ülkemizde biyoloji denildiğinde insanların kafasında hiçbir şey uyandırmayan ilk defa sizden duydukları anabilim dalıdır.
    bu arada biyoloji bölüm mezunlarına verilen biyolog ünvanı kaldırılmıştır. artık bölüm mezunu olup master yapan arkadaşlara biyolog denilecekmiş.tabi ki bunu yapanlara çok büyük olan saygılarımızı sunuyorum ve bir soru sormak istiyorum:
    jeoloji mezununa jeolog, arkeoloji mezununa arkeolog,kimya mühendisine kimyager denilebiliyor da neden biyoloji mezununa biyolog denilemiyor? bunun neresinde yanlış var?...
    (mikroflamet, 30.08.2008 19:58)
  18. fen fakültesi kapsamında bulunan bölümdür. ege üniversitesinde 3. seneden itibaren opsiyonlar bulunmaktadır ki bu diğer üniversitelere göre egeyi üstün kılar. öğrenci son 2 senesinde daha fazla ilgi duyduğu alanda eğitimini sürdürür.( genetik, zooloji, botanik, mikrobiyoloji, çevre biyolojisi..) çok zevkli bir bölümdür ama sevmeyen gerçekten yapamaz. özel ilgi gerektirir.
    (yoğurdu çökmüş ayran, 18.01.2009 17:36)
  19. üzerinde eğitim aldığım bölümdür. isteyerek seçtim ve çok memnunum halimden.
    (hollybox, 24.04.2009 18:40)
  20. canlılık ve canlı organizmaların işleyiş sistemlerini inceleyerek araştıran ve çözümlemeler geliştiren pozitif bilim dalıdır.
    (jairinho, 01.10.2009 20:21)
  21. okuması en zor olan bölümlerden biridir, sürekli bu bölümde okuyanların feryadını dinlemek zorunda kalabilirsiniz. çekilmezlik durumuna geldiği bile olabiliyor. madem bu kadar ağlayacaktın neden kazandın da diyemezsin. acı verir.
    (daldan dala, 11.10.2009 20:53)
  22. hali hazırda yeni mezun olduğum bilim dalıdır kendileri..
    ne yasık ki ülkemisdeki vah yazııkkk ne olacaksın sen şimdi gibi bir anlayışa sahip, yurt dışııda el üstünde tutulan gerektiğinde mumla aranan fakat türkiye de el bile verilmeyen bir bilim dalı..
    (jelibon murjaaaa, 14.10.2009 01:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil