belki ilginizi çeker
  1. · çiçekle konuşma
  2. · bitkilere isim vermek
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · bas
  9. · çamaşır makinasını çalışırken izlemek

bitkilerle konuşmak  

1. (zeus, 13.11.2004 23:52)
  2. (camel, 27.01.2006 14:40)
  3. bunun ruh sağlığı bozuldukça başvurulan uygulamaları çiçekler daha bi renkli açsınlar diye müzik dinletmek, klasik müzik dinletmej, güller siyah açsın diye götik metal dinletmek, dünyanın ilk rüzgarda allah diye hışırdayan fesleğenini yetiştirmek için saksının başına ezan okuyan saat kurmak, bilinçli orkideler yetiştirmek için çiçeklere indymedia okumak şeklinde gelişir.
    kanımca sevginin, ilginin karşılığını alma ihtiyacını başka yollarla karşılayamamanın sonucudur. hani teyze vardır, ömrünü adadığı evlatları bayramdan bayrama uğruyodur, işte o teyze çiçeklerle konuşur, onları birey olarak tanır ve ilgilenir, küstüklerine, sevindiklerine inanır. karşılığında da açan çiçeklerin güzelliğini bi teşekkür olarak, sevgisiyle başardığı bi hoşluk olarak görmek ister. bu çiçeklerle konuşan tayfa çevresindekilerin alabileceğinden fazla şefkat barındırır genelde. o lalelerin renklerinin konuşurken alttan basılan humuslu toprak ve bitki ilaçlarıyla ilgisi yoktur yani..
    (etipuf, 28.01.2006 04:47)
  4. biocybernetics kapsamında incelenen bitkilerin tepki verdiği kanıtlanmıştır.

bitkiye ilgi göstermek neticesinde bitkilerin daha çabuk büyüdükleri ve daha fazla çiçek verdikleri vakdir.
    (right lane must exist, 28.01.2006 22:22)
  5. bir nevî sevdiğini gösterme olayı.özellikle çiçek yetiştiren insanlarda da görülebilir:
    - ah canım benim,güllerini seveyim senin...
    gibi sözler duymak olasıdır.tabiî çiçeklerinde o sevgiye karşılık verdiğinden mi,yoksa allah vergisi çevre koşullarından dolayı mı* daha gür ve güzel oldukları zihnimde her zaman yer etmiş bir sorudur.
    (stone cold, 28.01.2006 23:03)
  6. insanlardan daha yavaş tepki verseler de çok daha gerçek tepkiler vermelerine sebep olan eylemdir.
    (bkz: hayvanlarla konuşmak)
    (perdue, 29.01.2006 00:37)
  7. annelerin yaptığı eylemdir. çiçeçlere sularken aynı zamanda konuşur.

anne: hanimiş benim güzellerim, alın bakalım suyunuzu birbirinizi üzmeyin
    eden: anne napıyon?
    anne: öbür çocuklarımla konuşuyorum. bak bu fesleğen konuşmazsan küsermiş
    eden: anne bizi bu kadar sevmedin be.
    anne: ee çiçekler beni hep dinliyor.

(bkz: anneden ayar almak)
    (eden, 29.01.2006 00:45 ~ 00:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil