görseller
bitkibitki
bitkibitki
belki ilginizi çeker
  1. · ot
  2. · tulumcuk
  3. · pelin
  4. · asphodel
  5. · festuca
  6. · nebat
  7. · bitmek
  8. · mikrop
  9. · fotosentez
  10. · oh ismail yk sen tam bir çılgınsın
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · metal gear solid
  9. · emin çölaşan ın işine son verilmesi

bitki  

1. çok hücreli, ökaryot, fotosentetik ve ototrof canlıların oluşturduğu alem.
    (luccy in the sky with the diamonds, 27.11.2004 20:58)
  2. (zeus, 01.03.2007 19:47)
  3. (zeus, 01.03.2007 19:47)
  4. ziraat fakültelerinin bölüm isimleri ilham olmuştur bitkiler. ayrıca her branşın kendine ait ders kitapları mevcuttur.
    (bkz: tarla bitkileri)
    (bkz: bahçe bitkileri)
    (bkz: süs bitkileri)
    vb...
    (beybabacan, 13.09.2007 15:38 ~ 15:41)
  5. mevsimlik bitkiler dışında iyi bakıldığında teorik olarak sonsuza kadar yaşayabilecek türleri olan canlı
    (chladoceran, 07.08.2009 22:28)
  6. her bitkinin iklimi, toprağı ayrıymış. ben bunu anladım.
    yıllarca istedim topraklarımda bir ağaç olsun, yorulunca gölgesinde dinleneyim, sırtımı yaslayım, yere kadar eğdirdiği dalların arasında en güzel uykuları uyuyayım.
    ama yıllarca küçük, çelimsiz bir ot parçasını suladım, sandımki kocaman bir ağaç olur, ama nafile o ot benim toprağımın, benim iklimimin bitkisi değil, belki başka yerde büyüp ağaç olur ama benim toprağımda değil. yıllarca bu emeği başka bitkiye harcasam gölgesinde uyuyor olurdum.
    yıllarca gözümü diktim baktım ota, büyüdümü?büyüyormu?sürgün verdimi? gözlerimi kırpmadım hiç, halisünasyonlar gördüm bu yüzden, büyüdüğünü sandım kandırdım kendimi, kafamı kaldırdım, her yer bulanık şimdilik, gözüm alışınca net görürüm belki, belki hiç göremem bilmiyorum. artık sulamayı da kestim. bakalım solacakmsın?? köklerinin bir kısmıda benim etimde canımda. sen solarsan bende acırım, ama geçer. sen bu saatten sonra ağaç olamayacağına göre, beyhude uğraşmak neden? solmasan bile ot olarak kalacaksın işte.
    sen benim iklimimin bitkisi değilsin işte, aslında sen hiç bir toprakta büyüyemezsinya.
    başka ağaçlarda olmalı buralarda. güneşim var, toprağım var, denizim eksik. bana deniz verebilecek bir ağaç olmalı burda, görüşüm netleşince bakmalıyım.
    (damdandüşegelen, 10.09.2009 01:10 ~ 01:13)
  7. en kaba tabirle kök gövde ve yapraklardan oluşan canlımsı.

yazar çıldırış anı
    hay ben o canlıyı afedersin.
    köküne hidro klorik asit dökülesiceler, yaprakları o ne idüğü belirsiz siyah böceğe meze yapılasıcalar. yeter lan!
    bıktım lan sizden. komaya soktunuz lan beni. tarık görmek de bitki görmek de istemiyorum artık. çıkın lan hayatımdan. en sevdiğim renk olan yeşilden tiksindirdiniz lan.
    yazar çıldırış anı

bitkiler güzel, hayatımıza renk, en basitinden karbonmonoksit al, oksijen ver, portakal ver, domates ver, patlıcan ver güzel yani bunların hepsi, hem ormanı olmayan ülke ülser olur maazallah di mi. ya ya. böbrek üstü bezlerimiz onlar bizim.

kısaca insanın işi olunca hiçbiri güzel olmuyor hocam!

bitkisel hayata girdim çıkamıyorum la.
    (antik acılar çarşısı, 10.09.2009 01:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil