belki ilginizi çeker
  1. · giden ve kalan
  2. · yaran olaylar
  3. · ucuz milliyetçilik
  4. · çıkmadan evvel söylenecek sözler
  5. · hatunlara yazma denemeleri
  6. · allah korkusu olanların daha az hırsızlık yapması
  7. · türk müslümanlar
  8. · amd
  9. · camide duyulacak şekilde dua okuyan amca
  10. · bohemian rhapsody
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · 100 opera
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  8. · acoustic alchemy
  9. · banu güven

bismillah  

1. ks. bismillahirrahmanirrahim. ayrıca yaşlı kesim arabaya, otobüse binerken çok kullanır bu lafı. ha birde uktedir.
    (creepingdeath, 23.10.2004 18:28)
  2. allah'ın adıyla demektir. rahman ve rahim olan allah'ın adıyla demek olan "bismillahirrahmanirrahim" kelamının kısaltılmış söylenişidir. özellikle mevlid'in de giriş cümlesi olması aynı şekilde düşünen insan için dikkate şayandır. şöyle ki;

"allah adun zikredelim evvela,
    vacib oldur cümle işte her kula".
    (fempusay, 26.05.2005 19:35)
  3. (bkz: besmele)
    (selenge, 27.05.2005 00:02)
  4. queen'in bohemian rhapsody şarkısının opera bölümünde 3 kez tekrarlanan söz. gerçek anlamıyla ya da onunla ilişkili kullanılıp kullanılmadığı muammadır zira kimse(grubun geri kalanı dahil) freddie mercury'nin bu şarkı için yazdığı sözleri pek fazla deşmeden sorgulamadan kabul etmiştir.

baalzebub has a devil put aside for meeeeeeee for meeeeee for meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    (tenement funster, 30.06.2005 03:09)
  5. morocco'dan çıkan bir black metal grubudur. isim muhtemelen çok düşünülmüştür. logoları da arapça gibindir. anholy hate diye 2006 çıkışlı bir de ep'leri vardır.. tövbe deyip gidiyoruz..
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 21.01.2008 00:01 ~ 00:03)
  6. yeni nesil bir laf atma kalıbı
    (bjaso, 16.03.2008 20:28)
  7. biri fransız, diğeri türk olmak üzere iki arkadaşımla iskelede otumuş muhabbet ediyordum. biz bildiğimiz fransızca sözcükleri ona satıyorduk, o da bize bildiği türkçe sözcükleri... muhabbetin sonlarına doğru sıkıldım ve denize atlamak istedim. gerildim, gerildim ve bi bismillah çekip balıklama atladım. tam o anda fransızın heyecanla şunu haykırdığını duydum. "heh bu kelimeyi biliyorum. yemeklerden önce söylenen bişey di mi?" yalan mı? doğru söylüyor çocuk. yemeklerden önce söylenen bir kelimedir "bismillah".
    (tonguç, 16.03.2008 21:43)
  8. moroccolu black metal grubu.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 13.05.2008 19:02)
  9. halk otobüsü ve minibüslerin default yazısıdır. bir yerlerde mutlaka yazar. bir de allah korusun vardır abs'ye alternatif.
    (lorem ipsum, 22.05.2009 12:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil