görseller
bishoujo senshi sailor moonbishoujo senshi sailor moon
bishoujo senshi sailor moonbishoujo senshi sailor moon
belki ilginizi çeker
  1. · ecchi
  2. · sailormoon
  3. · sailor moon
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · okan bayülgen
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · hansvoralberg
  9. · akdeniz bar

bishoujo senshi sailor moon  

sayfa  / 2
  1. bacak boyları normal bir insanın 2 katı olan insanların bulunduğu japon çizgi filmlerinin trt de yayınlanan güzel bir örneği.dünyayı kötülüklerden kurtarmayı kendine misyon edinmiş gencecik kızlarımızın kötülerle mücadelesi anlatılır bu çizgi filmde.

özellikle mars olanına* bayılırdım ben , şahsen , kendim...
    (dr conners, 13.03.2004 23:16)
  2. http://www.lelola.net/moon/marspaper.JPG
    (dr conners, 13.03.2004 23:18 ~ 16.12.2007 12:04)
  3. süper güçleri olan üç tane kaşarın maceralarını anlatan fantastik çizgifilm
    (radiance, 13.03.2004 23:24)
  4. süper güçleri olan kaç üç tane kaşarın macerasıdır kim bilir. en son gördüğümde 10-15 kişi vardılar. hentai yapılmaya çok müsait bir animedir kendisi. zaten bu animede japonların liseli kız fetişini rahatlıkla görebiliriz.
    (nienna, 14.07.2004 10:43)
  5. 3 kızla başlayan ay savaşcısı mars venüs uranüs neptün derken olayı abartan çizgi film.fetiş metiş bilemem ama oldukça güzel bir çizgi filmdi zevkle izlerdim.şimdi olsa yine izlerim
    (pudra, 14.09.2004 15:12)
  6. çocukluk yıllarımın erotizm kokan çizgi filmi... her dakka vukuat çıksa da üstlerini değiştirseler de sevinsem derdim... hey gidi günler heey.

(bkz: şahin k'dan önce)
    (azwepsa, 27.05.2005 15:40)
  7. shojou olarak nitelenen,kadinlarin begenisine sunulmuş animelerin sihirli güçlere sahip versiyonunun bir örnegi.
    (nymphetamine, 11.09.2005 12:53)
  8. hentaisi de olan, dahası nevresim takımı,takvimi, masa saati, live versiyon movieleri ve bilimum fun eşyasıyla pazarlanan anime.
    (nymphetamine, 11.09.2005 15:12)
  9. bu çizgi filmimizde kızların hasta olduğu bi rock grubu vardı. süper yakışıklı karizmatik delikanlılardı. sonra herifler süper kahraman çıktı fekat adamlar süper kahraman olunca kadın vücutlarına ve kadın kıyafetlerine (üst ve alttan oluşan sahip acaip bişi göbek açıkta) sahip oluyorlardı. işin ilginç ay savaşçıları bu olayı hiç garipsemeden heriflere yazmaya devam ediyodu. (ne acaip)
    (cyd, 15.12.2005 13:17 ~ 13:17)
  10. usagi'yle mamaru'nun atışmalarını sonra da ay savaşçısı ve maskeli şövalye olarak birbirlerine kur yapmalarına bayılırdım. aman da hadi usagi prenses olsun da dünya kurtulsun diye bakardık. bi de sonradan çipurza diye küçük bi kız geldi. o da usagi'nin prenses olduktan sonra doğurduğu çocuktu. en başta bir tek usagi vardı. sonra amy geldi. sonra bi baktık bunlar 9 kişi olmuşlar. olaylar sonlara doğru bi karışmıştı bi karışmıştı. ama sonra en başa döndüler hafızalarını kaybettiler falan. velhasıl kardeşimle oturur hiç bi bölümünü kaçırmazdık. bunu da bi marifetmiş gibi söylemiyorum. (ayrıca artık isimler nası yazılıyosa bilmiyorum.)
    (viola, 15.12.2005 13:19)
  11. izlediğim için uzun süre gay damgası yediğim çizgi filmdir aynı zamanda.
    diğeri için
    (bkz: şeker kız candy)
    (cyd, 15.12.2005 13:25 ~ 13:25)
  12. japonların ezikliğini gösteren bir başka çizgi film. bu japonların çizgileri nedense kendilerini değil de amerikalıları anlatıyor: renkli gözler, sarı saçlar, dalyan gibi vücutlar.
    amerikanın atom bombalarından sonra japonya'da ne denli iyi çalıştığını gösterir cinsten
    (necmettin, 15.12.2005 13:26)
  13. küçükken ister iyi ister kötü tarafta olsun erkek karakterlerden hangisine aşık olacağıma karar veremediğim çizgi film.bu kadar da mükemmel çizilmez be.ama genelde hikaye aynıdır yarı cıbıldak şeytani bayanlarımız ya da taş erkeklerimiz saf kalplerin kristallerini ele geçirmeye uğraşırlar ama her seferinde sailor moon ve arkadaşları boy gösterir.kristali alınmaya çalışan saf kalpli kişi canavara dönüşür,usagi lörp bir asa sallar,tekrar insan olur ama mutlaka,mutlaka tuxedo mask(maskeli şövalye?) bir gül atar uygun yerde.neyse sonra evli evine köylü köyüne,usagi havada süzülen tuxedo maskin arkasından suratı kızararak bakar.yanılmıyorsam çizgi filmin son otuz bölümünde "sailor starlights" ortaya çıkmıştır.normal hallerinde genç kızların sevgilisi pop idolüyken,savaşçıya dönüştüklerinde kadın olurlar.starfighter yani usagiye vurulanı seiya adına fan siteleri bulunmaktadır.içlerinde en yakışıklılarıdır zaten.maalesef aşkı tek taraflı kalmış usagi mamoruchan'ımı isterim diye tutturmuştur.
    (julien sorel, 27.05.2006 00:48)
  14. bir anime sever olarak bayılarak izlediğim çizgi film.ay savaşçısı adıyla yayınlanırdı trt'de,çizimleri ve karakterleri pek sempatikti,deliler gibi izlerdim,müptelası olmuştum.
    (kedi, 29.01.2007 18:39)
  15. zamanında severek izlediğim ve hala çok sevdiğim usagi ve mamoru nun büyük aşklarına şahit olduğumuz çizgi film.amaçları dünyayı kurtarmak olan, en başta sadece 5 kız iken sonradan diğer gezegen savaşçılarınıda katılımıyla baya bir kalabalıklaşan grubun serüvenleri anlatılır. birkaç seriden oluşan ve hatta 3 adet filmi olan güzel, bağımlılık yaratabiletesi olan bir anime...
    (silvermoonlight, 15.02.2007 18:17 ~ 18:27)
  16. dizinin sonlarına doğru çıkan rock grubunda bir çocuk vardı.seiya...usagiye aşıktı.hepimiz onu erkek sanardık oysa ki kızmış...hayallerim yıkıldı(üzgün yüz,belkide ağlayan surat)
    (pandalari koruyalim, 03.03.2007 17:57 ~ 17:59)
  17. çocukların izlemesi sakıncalıdır. hadi beni fazka etkilememiştir de, arkadaşımın kendisini geçmiş hayatında bir cadı ya da prenses olduğuna ikna etmesine neden olmuştur.
    (ketenkele, 15.03.2007 22:44)
  18. yine yayınlansa da izlesek dedirten, japonların sapkın senaryolarını anime ve mangalara da çekinmeden taşıması dolayısı ile türkiye'de yayından kaldırılmış, çocukluğumun en güzel çizgi filmi.
    (venere, 12.04.2007 05:23)
  19. trt'nin kafadan 20 dakikasını keserek piç ettiği harika çizgi dizi.trt'nin katliamından kurtulmuş hali izlenirse çok daha güzel olacaktır.

usagi'nin en güzel özelliğinin karakter değiştirebilmesi olduğu dizi.
    (styks, 15.04.2007 03:07)
  20. küçüklüğümün animesi...her bölümünü büyük bir heyecanla beklediğim-izlediğim,20 dk da bitmesi nedeniyle uyuz olduğum,bittiği andan itibaren yarın olması için sabırsızlandığım,gece rüyalarıma giren,okuldaki etütleri uğruna bıraktığım,trt yi saatini ileri alması için aradığım harika birşeydir sailormoon...bana animeyi sevdiren,animeyle ilgilenmemi sağlayan ilk yapıt...
    izlerken gülebileceğiniz,ağlayabileceğiniz,bazı repliklere kıl olabileceğiniz,baş karakter usagiyi sevmeyip diğer savaşçıları sevebileceğiniz hoş,izlenilmeye değer bir anime...özellikle son sezonu harikadır...çünkü sailorstars geliyor...
    www.sailormoon.gen.tr
    (killer queen, 25.06.2007 14:11)
  21. hayatımın anlamı olan anime. küçükken okuldan koşu kopararak eve gelmeme neden olan tek şeydi trt de sailor moon izlemek. hatta bağımlılık yapabiliyor bazı bünyelerde. yalnız sonradan dvdsine sahip olduğumda farkettim ki çok küçük çocuklar için biraz sakıncalı. queen beryl'in tayfasından iki ibne vardır birbirine aşıktır mesela. aynı şekilde lezbiyen takılan sailor neptune ile sailor uranus'ü de unutmamak gerekir. sonuç itibariyle aslında küçüklükte değil kemale erdikten sonra zevki çıkan bir animedir. usagi ve mamoru aşkı ise hayatım boyunca gördüğüm en güzel heteroseksüel aşktır. genel olarak sevginin gücünü tema edinen bir anime olduğu için, hetero homo demeden bütün sevgi çeşitlerini barındırmaktadır.
    (lindorie, 03.08.2007 19:32)
  22. sailor moon, türkiye'de bilinen ismiyle aysavaşçısı; japon mangaka* naoko takeuchi tarafından 1992 yılında çizilen, daha sonra animeye uyarlanan ve bütün dünyada yoğun ilgi gören yapımdır. ilk kez yayınlanmasının üzerinden 10 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen hala japonyada sailor moon temalı cosplay partileri yapılmaktadır. hala internetten bölümleri indirilen, uğruna fansub grupları kurulan (hatta ben de bir tanesinin içindeyim), aktif forumları olan bir animedir.

kısaca konusu:
    usagi 14 yaşında bir genç kızdır (200 bölümlük animenin son sezonunda 16 yaşındadır) luna adlı konuşan bir kediyle karşılaştıktan sonra hayatı değişir. usagi tsukino, ay savaşçısı olarak seçilmiştir... daha sonra düşmanla mücadelede ona diğer savaşçılar katılır.
    merkür savaşçısı (sailor mercury) - ami mizuno
    mars savaşçısı (sailor mars) - rei hino
    jupiter savaşçısı (sailor jupiter) -makoto kino
    venüs savaşçısı (sailor venus) - minako aino

bu savaşçılar, ay savaşçısının gelecekteki yakın korumaları ve en yakın arkadaşlarıdır. daha sonra ortaya chibi usa çıkıverir.. kendisine usagi diyen bu sinir bozucu kız çocuğu yüzünden usaginin hayatı altüst olur (spoiler vermicem - hoş.. artık spoiler'i mi kalmış anasını satayım.. 10 sene geçmiş üzerinden)iki usagi olduğundan bu ufaklığa chibi(küçük)usa(usaginin kısaltılmışı) derler. daha sonra plüton savaşçısıyla tanışırlar. serinin ileriki sezonlarında dış gezegen savaşçıları da ortaya çıkmıştır. uranüs savaşçısı (haruka tenou) ve neptün savaşçısı (michiru kaioh) başta dost mı yoksa düşman mı anlaşılamasa da da daha sonra usagiye yardım etmişlerdir ama hiçbir zaman çok yakın olmamışlardır (sailor stars sezonu, en arkadaş canlısı oldukları sezondur) ayrıca haruka ve michiru haklarında en çok konuşulan sailor moon çiftidir. çünkü lezbiyenlerdir (ehehheheee) hatta birbirlerine deli gibi aşıktırlar ama mangasında haruka'nın usagi'ye asıldığı ve onu öptüğü de yazıyormuş, ki ben okumadım.

gelelim tuxedo kamen'e yani smokinli şövalye ya da mamoru chiba (usaginin söyleyişiyle: mamo-chan).. kızların hayallerini süsleyen yakışıklı , fedakar, entellektüel sevgili. malesef usagi tarafından kapılmıştır. hatta gelecekleri bile bellidir.. umutlanılmamalıdır.. ilk bölümde ortaya çıkar ve 160lı bölümlere kadar animede vardır. daha sonra kaybolur ve finalde ortaya çıkar. (200. bölüm)
    nickime anlam veren animedir.(mamoru'nun usagi'ye hitap şeklidir. mamoru, usagiye usa-ko der. tabi "-" fantastik karakter oluyor) sailormoon ilk göz ağrımdır. ve izlenilmesi gereken bir animedir.

bilgi için: `www.venus.gen.tr
    www.manga.gen.tr`
    (usako, 06.08.2007 05:16 ~ 26.10.2007 16:21)
  23. trt'de yayınlanırken sansürlenirmiş bu çizgi filmler onu anladım indirip izlediğimde. gerisini siz düşünün
    (fihimafih, 10.08.2007 02:44)
  24. 8 yaşındaki kardeşim(hatta kardeşimden daha öte süper insan) mert'in sayesinde yeniden geçmişe dönüp hatırlamaktan büyük keyif aldığım dizidir. zaten terry'den sonra maskeli tuksedo abimize aşıktık çocukken... neyse, internette hala oyunlarını aradığımız, trt'nin bizlere bir iyilik yapıp göstermesini istediğim dizidir. rica hatta ısrar ediyorum. ne olur...
    (maia, 15.12.2007 22:09)
  25. 90'larda çocukluk çizgi filmi iken, 2000'lerde ecchiliğe terfi etmiştir.
    (bkz: biz büyüdük ve kirlendi dünya)
    (azureel, 15.12.2007 22:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil