biz çok yakın iki arkadaşız, beraber dolaşmamız da bundan kaynaklanıyor demenin başka bir yolu.
biz sadece kakışıyoruz, şeklinde türevleri de bulunan eylem. büyük kırgınlıklara yol açacak şekilde bitmesi kaçınılmazdır.
yatak olaylarını saklamak için söylenen söz, söyleyen kişinin karşısındakiler bu laftan sonra genellikle "yemedik ama yemiş gibi yapalım" bakışı atarlar.
sosyetik hali: (bkz.
çekmeyin kardeşim)
söylenince söyleyenin yedirdiğini sanan ama sölediği kişinin yemediği cümle.
' merhaba naber? ha yanımdaki mi, ben ona veriyom o benden alıyo, lakin herhangi bi resmiyeti yok bu ilişkinin' cümlesinin ana fikri teşkil ettiği ve fakat karşıdakinin aptal yerine konduğu söz öbeği
akabinde düzeyli bir ilişkimiz var
* cümlesinin sarfedileceği giriş cümlesi.
periyodik olarak sevişiyoruz manasına da yorulabilir.
her ciddi ilişki öncesinde yaşanması gereken sürecin açıklaması. çünkü bir ilişkiye başlamak için kişilerin birbirini tanıması gereklidir fakat niyeti bozuk insanların yanlış yorumlamasına yol açar, bunun nedenini de anlamak mümkün değildir...
magazin muhabirlerine verilecek cinsten cümle
buna "ön çıkma" diyenler de var.
laila çıkışı televole kameralarının karşısına geçip elele kolkola söylenebilecek yegane replik.
"düdüklüyorum kendisini, allah razı olsun o da ses çıkarmıyor, geçinip gidiyoruz"un usturuplusu.
(bkz:
al gülüm ver gülüm)
bir hovarda insan modelinin kurduğu niyet ve yaşam tarzını belli eden cümle. nitekim bu insanların "değer", "namus" ve "onur" kavramından haberleri olmaz. (veya ben salağım çok delikanlıca bakıyorum mevzuya)
tipik evlilik hali tanımı.
entel kuntel çevrelerce
sosyal ilişki şeklinde de tanımlanabilir."isim koymayalım-herhangi bir resmiyete girmeden yaşayacaklarımızı yaşayalım ki ben de kasılıp kendimi baskı altında hissetmeyeyim,bunaldığımda da kolayca sıvışabileyim ve sen hiç bir hak idda edeme" zihniyetindeki kişilerce yoğunlukla tercih edilen bir ilişki biçimidir.
seviyeli bir sevişgenlik yaşıyoruz cümlesiyle istenirse aynı anlama gelebilen cümler.
evet, yan yanayız, ne güzel hep birlikteyiz ama dışarı çıkmıyoruz bu akşam evde takılıcaz demenin kısa şekli.(bkz:
götünden anlamak)
"arkadaşça sevişiyoruz" demenin değişik şekli.