birleşmiş milletler   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. (bkz. bm)
    (headfucker, 09.07.2004 18:35)
  2. 1945 yılında savaştan galip çıkan 52 devlet tarafından milletler cemiyetinin yerine kurulmuş örgütün kısaltılması.
    (bkz. birleşmiş milletler)
    (stocky2001, 14.07.2004 16:30)
  3. (bkz. http://www.un.org)
    (headfucker, 15.07.2004 18:31)
  4. genel sekreteri kofi annan olan örgüt.
    (creepingdeath, 15.07.2004 18:38)
  5. tüm dünya milletlerinin oy hakkıyla temsil edildiği araştırma, müfettiş kurullarıyla dünyanın en büyük siyasi organı
    (lethe, 20.07.2004 14:43)
  6. ırak savaşından sonra abd ve israil'e hesap sorma teşebüssünde bulununca devreden çıkarılıp yerine natonun konulmaya çalışıldığı siyasi organ
    (lethe, 20.07.2004 14:43)
  7. amerikanın at koşturduğu, hipodrom.
    (my dying bride, 28.02.2005 16:41)
  8. sırbistan/bosna konusunda net bir tavır ortaya koyamayıp, yürüttüğü askeri operasyonda efektif sonuç alamayan bm için, için bizimcity karikatürlerinden birinde bu kısaltmaya şöyle bir açılım bulunmuştu;
    beceriksiz mahluklar.
    (bkz: salih memecan)
    (azureel, 28.02.2005 17:35)
  9. (bkz: milletler cemiyeti)
    (easy company, 15.08.2005 05:52)
  10. çocukken, ingilizce kısaltması nedeniyle savaş bölgelerine zırhlı kamyonlar içerisinde un taşıdıklarını sanmama neden olan kuruluş.
    (kun3uli, 24.05.2006 21:31)
  11. (bkz: birleşmiş milletler güvenlik konseyi)
    (eksiksizuyum, 24.05.2006 21:36)
  12. israil'in yıllarca taşlı sopalı çoluk çocuğu roketlerle öldürmesinin üzerine lübnan'da da sivil yerleşimleri umarsızca bombalamasının ardından tek bir kınama bile yayınlayamayarak fiilen bitmiş cemiyettir.
    (dr conners, 17.07.2006 20:52)
  13. amerika ırak'a girdiğinde bm kararını çiğnemesi göze çarpmıştı, israil'in lübnan'a karşı yürüttüğü savaş sırasında artık isminin bile anılmaması bu kurumun işlevinin sona erdiğini açıkça göstermektedir.

(bkz: inanması güzel olan yalanlar)
    (kısaveacısız, 17.07.2006 22:16 ~ 18.07.2006 01:42)
  14. (bkz: varlığın yokluğun bir)
    (juda, 31.07.2006 14:50)
  15. amerikan hükümetine bağlı bir bakanlık olsa gerek. yok lan başka bir şey miydi?
    (karoten, 01.08.2006 21:55)
  16. uludağ üniversitesi'nde okutulan ve yarın yaz okulu vizesine gireceğim bir ders adı. *
    (cooler than jesus, 14.08.2006 01:22)
  17. -1994'de ruanda katliamına şahit olan ve kofi annan ile irtibata geçen bir kanadalı askere "müdahale etmeyin." emri vermiştir.
    -1995'de ilk güvenlik bölgesi olarak ilan ettiği srebrenitza'da 8000 bosnalı sivil ölmüştür.
    -balkanlarda türlü türlü savaş (onlara göre düzenleme) ile o bölgeyi mahvetmiştir.
    -somali'de, askeri güçleri kabile grupları tarafından dışarı atılmıştır (dikkat edin birleşmiş milletler başlığı altındayız. onların kuvvetlerinden bahsediyorum yani).
    -1948'de israil'in kuruluşu sırasında, yahudilere filistin'den toprak vermiştir; lakin yahudilere e sözünü geçirememiştir. yahudiler kendilerine verilenin 3te 1'i kadar daha toprak daha işgal ederek 960bin filistinliyi mülteci durumuna sokmuştur.
    -amerika'nın ırak'a saldırdığı dönem hayatlarının başarısını göstermişlerdir. sadece tepki gösterip, görevlilerini ırak'tan çekerek...
    -elbette israil'i kınama kararı çıkaramamıştır. zira israil tarafından gözlem noktası vurulup, gözlemcileri öldürülen bir organizasyonun gidip de "sen savaş açtın." diyerek bir ülkeyi kınaması doğal olarak beklenemez.

ben yazmaktan yoruldum. bunlar birleşmiş milletler'in yaptıklarının kısa bir özeti. kendilerini şöyle tanımlayabiliriz: arkadaşlarla maç izlemek her zaman, tek başımıza izlemekten daha iyidir. dünya ülkeleri de savaşları tek başlarına izlemekten sıkılmışlar ve beraber izlemek için birleşmiş milletleri kurmuşlardır. ne var ki evdeki en güzel kanepelerde fransa, rusya, çin, ingiltere oturmaktadır. televizyonun karşısındaki süper deri koltuk ise amerika'ya verilmiştir. özetin özeti birleşmiş milletler'in en iyi olduğu konu, dünyada olup biteni (sadece) izlemektir.
    (twinkle, 22.11.2006 16:38 ~ 16:39)
  18. resmi diller: ingilizce, fransızca, ispanyolca, rusça ve çince.
    (spotless mind, 13.12.2006 18:20)
  19. (bkz: bim)
    (sycrone one, 16.01.2007 01:02)
  20. kuruluş tarihi 24 ekim 1945 'dir.
    (sycrone one, 16.01.2007 01:04)
  21. (bkz: un)
    (fantastik karakter, 16.01.2007 01:06)
  22. kofi annan'ın görev süresinin dolmasının ardından genel sekreterlik görevine güney kore'li ban ki-moon'un getirildiği uluslararası hikaye anlatma örgütü.
    (fen liselim, 01.02.2007 04:20 ~ 04:20)
  23. resmen tanınan hemen hemen tüm ülkelerin üye oldukları organizasyon. üyelerinden beş tanesi veto gücüne sahiptir. bu üyeler; amerika, ingiltere, çin, rusya ve fransa. işbu ülkeler daimi olarak güvenlik konseyinde bulunurlar ve aralarından sadece birinin bile istemediği bir kararın çıkması mümkün değildir.

kofi annan'ın görev süresinin dolmasının ardından güney koreli ban ki moon bm genel sekreteri olarak göreve getirilmiştir. sözde bütün ülkelerin eşit temsili gibi bir ideali olsa da, yüzlerce üye devlet arasından beşinin veto hakkı olması, diğer ülkelere kıyasla bu ülkelerin gücünün bir hayli fazla olduğunu göstermektedir.

bm'nin ne kadar etkili olup olmadığı tartışılır. unesco, unicef gibi bir çok alt organizasyonda olumlu faaliyetlerde bulunulduğu aşikar olmakla beraber özellikle politika konusunda afalladığı bir gerçektir. en son amerika'nın ırak'a girmesi ve bm'nin bir şey yapamaması da bunu kanıtlar niteliktedir.

ayrıca nato'dan farklı olarak bm'in belli başlı bir ordusu yoktur. sadece gerektiği durumlarda, dünyanın binbir çeşit ülkesinden toplanan askerlerin oluşumuyla "peace keeping" adı verilen birlikler oluşturulur.
    (o s c a r, 10.07.2007 00:52 ~ 01:00)
  24. kofti terimini aklıma getiren oluşum. yardım amaçlı olaraktan ve anti teşkil etmesi açısından bitlenmiş milletler isimli bir oluşum için de neden olmasın diyorum ben. hey bilirsin dostum... gelişmekte olan ülkeler .. you know man!
    (chinaski, 01.09.2007 01:32)
  25. bm, ab,... bunlarla ilişkilerimiz ne olmalı? ab ye girmeli miyiz? bm'deki konumumuz ne olmalı? çağdaş medeniyetler seviyesi nedir?

srebrenica katliamı nda bm eliyle, güvenli denilerek boşnakların ellerinden silahları alınmıştır. savunmasız olmalarıyla beraberinde sırplar sadece savaşan erkekleri değil kadınları, çocukları ve yaşlıları katletmişlerdir. elleri bağlı ve tamamen savunmasızken.(ellerinin bağlı olarak katledilmeleri ajitasyon değil gerçektir)

hollanda' da hükümet düştü, o kadar.

eli kanlı ve kan kokan bir kıtayla insanlık namına bir ilişkimiz olmamalı. varsın çağdaş uygarlık seviyesine ulaşamayalım, atamızın onca başarısızlığımızdan sonra buna bir şey diyeceğini sanmıyorum.

ve hedef ne olursa olsun bu kadar çok masum insan kanına ortak olmaya değmez. bm suçludur ve bence bu utançtan sonra kapatılmalıdır. açık kaldığı her an ben bu büyük vahşeti hatırlayacağım.

bm kapatılsın.

katliamın bir numaralı sorumlusu, hatta çanak tutanı, ortak olanı olarak. bir cani, bir katil olarak.
    (adsız, 17.11.2007 19:18 ~ 05.12.2007 02:57)
 sayfa  / 2