gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · 1inci hollywood vs divx savaşı
  9. · kız kurusu

biriyle birlikteyken başkasına aşık olmak  

1. birlikte olunan sevgiliyi onu kaybetmek korkusu olmasına rağmen kendinden uzaklaşmasını çaresizlikle izlemeye gecelerin daha uzun geçmesine sebebiyet veren durum..
    (rasko, 06.03.2007 18:30)
  2. beraber olunan kişi sevilmiyorsa, bir boşluk doldurmak için varsa hayatınızda, çoğu zaman gerçekleşebilir bu durum. eğer ki karşındaki seni seviyorsa, ilerleyen günlerde onu acı, uykusuz, bol ağlamaklı günler bekler. o yüzdendir ki, birinin hayatına girerken, bu kişi olağan gücünüzle seveceğiniz kişi olmalı. yoksa her iki tarafın canı yanar. ama en çokta karşınızdakinin.
    (mor kedi, 06.03.2007 21:29 ~ 08.10.2009 13:34)
  3. gerçekten aşık olduysa ve adam gibi karşına geçip söylediyse bunu,saygı duyulması gereken hareket çünkü gönül ferman dinlemez ama şerefsizlik yapıp ne yardan ne serden geçmeyi göze alamayıp inkar eder ve inkarını sürdürürse gözündeki değerini kaybedip keşke insan olabilseydi dedirten söz
    (te5ir, 06.03.2007 22:40)
  4. aşık olunan kişi için zor bir durumdur bir süre ne yapacağınızı şaşırırsınız sonra benim derdim(nasılsa karşılıksız bir aşk) değil demeye başlarsınız ki en güzelidir

(bkz: yaşadım ordan biliyorum)
    (beni de alın, 06.03.2007 22:42)
  5. birlikte olunan kişinin özelliklerinin yeterli görülmemesi durumudur. daha fazlasını iste adlı sloganı çağrıştırır.
    (book buff, 06.03.2007 22:46)
  6. aslında birlikte olunan kişiyle alakası yoktur bunun. aşık olmak..... farklı bir şeydir. birlikte olduğun kişiye aşık olup da birliktesinizdir veya değilsinizdir. aşk öyle bir şeydir ki ne zaman nerede eros'un kalbe o oku atacağını bilemezsiniz. ancak şöyle bir şey vardır ki bir aşk bitmeden bir diğer aşk başlamaz. o zaman aşık olunarak birlikte olunan ilk kişiye artık o aşk duyguları beslenmemektedir. ayıp değildir. gidersin insan gibi ben başka birine aşık oldum dersin. sevgili yıkılır belki, üzülür belki, veya zaten o da ayrılmayı düşünüyordur. o zaman karar anıdır. bu sonuncusu aşk mıdır yoksa geçici bir heves midir? hatta empati yapılır, sevgili düşünülür, karar verilir. ikisini bir arada yürütmek gibi adi bir düşünceye başvurulmaz, vurulmamalıdır.
    (kunduz, 23.04.2007 00:18)
  7. (los lunes al sol, 23.04.2007 00:20)
  8. şerefsizliktir. madem birisiyle beraberken başkasına aşık olabiliyorsun demekki sevgilini sevmiyorsundur. o zaman ayrıl be kardeşim? aşık değilsen o insana niye berabersin ki? yoksa yalnız kalmaktan mı korkuyorsun? kötü olan kısmı başkasına aşık olmak değildir de sevmediğin aşık olmadığın insanla birlikte olmaktır. aşk bu gelirken sormaz ki. eğer kalbinde biri yoksa her an gelebilir aşk senin için.
    (melodis, 23.04.2007 00:25)
  9. ilişkiyi yaşarken aslında yaşadığının bir aşk olmadığını anlayamazsın. hala ilk günkü gibi hissettiğini sanırsın. halbuki yaşanılanlar, paylaşılanlar, güzel ve kötü anılar sonucu ilişki yön değiştirmiştir ama sen o kadar içindesindir ki ilişkinin dışarıdan bir göz olarak bakamazsın. ta ki yeni bir heyecan kanını kaynatana kadar. yepyeni bir heyecan ruhunu sarana kadar. işte o zaman anlarsın mevcut sevgiline aşık olmadığını. şerefsizlik midir aşık olmak? asla değildir. bu hesap kitap yapılarak yola çıkılan bir macera değildir ki sonuçta. bir başkasına aşık olduğunu anladıktan sonra mevcut ilişkini hiçbirşey değişmemiş gibi sürdürmekse; işte o bambaşka bir durumdur.
    (dulcinea, 23.04.2007 00:37)
  10. kulağında saatlerdir dönen keane'den somewhere only we know çalarken otobüste kafan cama yaslanarak dışarı dalmaktan yorulmayan bedenin içindeki yumruk büyüklüğündeki kalbin şarkıyla atar;

ı walked across, an empty land
    ı knew the pathway like the back of my hand

ısrarla meydandaki kalabalığa bakmadan, gözlerin yerde kafanın içindeki suratı çekip atmaya çalışırsın. kara gözlerinin sana isyan eden bakışlarıdır onunla ilgili son hatıran. sırılsıklam olmuşsun, ayakkabın su almış, umrunda değildir;

ı felt the earth, beneath my feet
    sat by the river and it made me complete

metroda bir iki kız suratına bakmıştır ve gördüklerine acımıştır, sıçan gibisindir, yüzünde hüzün vardır, yaradan seni bir tv yıldızı gibi yaratmamıştır. ne yazık... ;

oh, simple thing, where have you gone?
    ı'm getting old and ı need something to rely on
    so tell me when, you're gonna let me in
    ı'm getting tired and ı need somewhere to begin.

özlemini çektiğin herşey çok uzaktadır. evinin önünden geçersin o kara gözlerin, dönüp bakmadan pas geçersin, dayanamadan bir mesaj çekersin "bir kahve?" diye. cevap gelmez.
    yoluna devam edersin kaçacak bir yerin olmadan senle beraber tüm şehri ıslatan zoraki göz yaşlarından;

and if you have a minute why don't we go
    talk about it somewhere only we know?
    this could be the end of everything
    so why don't we go, somewhere only we know
    somewhere only we know.

seni silmiş birini unutamamanın ilacının olmadığını bilirsin. yine de sigarandan son nefesini çekip izmariti yere atar, kapıyı çalarsın...

ilacın olmayı deneyecek bir diğer beden bu gece sana zerk edecektir tutkusunu. "belki bir ihtimal" dersin kendine...

belki bu sefer kara gözleri silebilirsin başka bir çift gözle.
    (huma, 22.02.2009 23:00)
  11. hayatın kahpeliğidir. belki de aşk'ın bir oyunu... şayet aşk'ın ismini değiştirebilseydim, orospu çocuğu koyardım
    (kutsal palamut, 22.02.2009 23:02)
  12. ilişkinin hemen bitmesi gereken durumdur.zira "başka" kişi ile görüşülmesi sorun olduğu kadar,görüşülmese de "asıl" kişiyle ilişkiye devam etmenin de pek bi farkı yoktur.başkasına aşıkken birlikte olduğun kişiyle devam etmek de,biriyle birlikteyken başkasıyla görüşmek kadar küçük ve zavallı bir davranıştır.efendi efendi gidip bak durum bu bu... demekte fayda vardır
    (kendikalesinegolatankaleci, 22.02.2009 23:55)
  13. yeni aşk caydırır ,çoğu zaman aldatır ,gelen gideni aratır * diyerekten şarkı mırıldanmak istediğim durumdur.
    (pyrenees, 08.10.2009 12:51)
  14. onu sevmediğinize dalalettir. "sen bana yakışmayacak kadar iyisin" yalanını bırakın da, dürüstçe söyleyin "ben artık seni sevmiyorum, başka birine aşık oldum" diye!
    (zetina kocamış singerin maskarası olmuş, 08.10.2009 12:53)
  15. paniktir.
    (perdue, 08.10.2009 13:15)
  16. şimdi bu durumda 2 yol çıkıyor önümüze
    1) ben artık seni sevmiyorum. izninle yolumuza bakalım. sevmeden seninle birlikte olmak haksızlık olur deyip kişinin kendi yoluna gitmesi
    2) ohh ben o diğer kişiyide tavlarım 2sini beraber götürürüm deyip işe koyulmak.
    2. durumu uygulayan kişi kadın yada erkek farketmez terbiyesizdir, ahlaksızdır. güzel bir dayak gerekir kendisine kanaatimce fakat dayakla da uslanacağını sanmıyorum. öyle bir kişiyle tüm arkadaşlarının bağını koparması en güzel cezadır ona. belki akıllanır.
    dipnot: genede bir kere dövsek mi ne
    (tekillaseventavşan, 08.10.2009 13:28)
  17. birlikte olunan kişiyle aradaki bağların kopmaya meylettiğini gösterir.
    bu durumda aşık olan kişi karşılaştırmalı üstünlükler teorisini baz alarak bir tercih yapar ve onunla yoluna devam eder.
    (banafelsefeyapma, 08.10.2009 13:50)
  18. biriyle birlikte olmayan bünyeler de yarattığı etki;

- ite bak, bulmuş mis gibi hatunu yine de gidip başkasına bakıyor, fazla geldi şerefsize..

şeklindedir.

not: tepki cümlesinin sonunda aq, ak, amk gibi eklentiler de mevcuttur çoğu zaman.
    (illumination altar, 08.10.2009 13:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil