|
|
- sözlüğün başlamasıyla birlikte entryleini sıralarayan ve okurlara sözlükte en erken ışık tutan yazarlardır
- (bkz: bir dakikalık saygı duruşu)
- insan değişir.
sözlük, eğer kendisine fırsat verilirse insandaki değişimleri gün gün kaydedebilen bir mecradır. sözlüğün bu zaman makinası rolünü ilk tadabilen şanslı güruhsa, şu an büyük oranda birinci nesildir.
sözlüğe 2004'te ilk yazarlar katıldığında şüphesiz hiçbiri şimdi oldukları karakterde değillerdi. yeni ortaya çıkan ve tamamıyla yazarların tavrıyla şekillenen sözlük gibi bir oluşumun ilk sakinleri olarak ne örnek alabilecekleri kimse, ne de ulaşmak istedikleri bir amaç vardı. zaten itü sözlük'ün bugünkü hali bile oldukça rastlantısal, tahmin edilemeyen bir durum olduğu için birinci nesil yazarların büyük kısmı bu amaçsızlıkla sözlükte bulunmuş, günü kurtarma derdinde olmuşlardır. birçoğu da bir süre sonra muhtelif sebeplerde sözlükte yazmayı bırakmışlardı.
ilk cümlede bahsettiğim "zaman makinası" rolünüyse ancak şimdilerde yeni yeni tadabiliyor birinci nesiller. örneğin son oylanan girilerine düşen 5 haneli bir giriyi görüp "bunu ne zaman yazmışım?" diyebiliyorlar. eğer zorlarlarsa, o giriyi yazarken içinde bulundukları durumu hatırlayabiliyor, 1,5 yıl önceki "kendilerinin" yaptıkları iğrenç espriyi görünce utanıp kimseler görmeden silebiliyorlar. bazen rast geldikleri ve gülmekten yazan nick'e bakamadıkları girinin sakinleşince kendilerine ait olduğunu görüp şımarabiliyorlar.
bazen "beni ne kadar üzmüşler ki oturup böylesine şeyler yazmışım?" diye hayıflanabiliyorlar.
inanın, sözlük insanın gözüne o zamanlar daha zevkli, daha değerli gözüküyor. sırf içinde bazı insanların geçmişleri gömülü olduğu için insanın onu daha bir koruyası geliyor.
- benim gibi mezun olanlarla sayısının iyice azaldığını düşündüğüm, sanki her gün sözlükteydim de diye kendime de laf sokup, yine de girilerini aradığım ve artık daha olgun olduğunu tahmin ettiğim sevilesi grup.
- yıllar sonra sözlüge girdiginde ,evet buraya ilk girileri biz girmiştik amma çabuk geçmiş yıllar diyecek nesil (bkz: öyle bir geçer zaman ki)
- sözlükteki nesil, yaşamımızdaki nesille orantılı bir şekilde gidiyor. hatırlarım ilk zamanlar siyasi kavgalarımız bile olurdu ama giderek siyasi giriler azaldı. sol tarafta sürekli küfürlü, sürekli geyik içerikli başlıklar görmek bazen uzaklaştırıyor sizi sözlükten, ancak sonra anılara yenik düşüp tekrar başlıyorsunuz yazmaya, diyorsunuz sorumluluklarımız var onlar yazmasa da ben yazmalıyım sözlüğe bir şeyler katmalıyım çünkü sözlük benimle birlikte büyüdü. birlikte yaşadık biz onunla o kadar sene. sonra tekrar dönüyorsunuz klavyenin başına ve arada kalmış şeyleri yazmaya sık olmasa da devam ediyorsunuz. ee ne de olsa bilgi paylaşıldıkça değerlidir. işte böyle bir şey birinci nesilli olmak.
(toumai, 08.12.2007 09:41 ~ 01.08.2008 14:02)
- içine dahil olduğumu az önce farkettiğim grup. eski girilerini okuyunca insan o zamana göre büyümüş olduğunu farkediyor.yıllar olmuş yazmayalı.
(perfect, 23.02.2008 15:29 ~ 29.05.2009 14:26)
- nesli tükenmekte olan nesildir.
- türün son örnekleri (alfabetik liste):
8844455
abandini
abejorro
agust bocuu muittin
akaydo
alajuve
ameen
amon pa
amorph
amorphous
arkeopteriks
apexaries
aquarius
ascella
athelas
ati
atlantis
aye
axel fox
azureel
azwepsa
bacardilimon
ba of
balık
barkod
bermuda
bettyboop
bilge tonyukuk
bin dolar var mi bin dolar
boundless
burasineresi
cagrilanyakup (çaylak)
ceko
celeborn
ceres
chladoceran
chixculub
civil
cpprof
creepingdeath
cyberboy
darkelf
darklord
data
dawsan
delilah (çaylak)
deep thinker
despinaa
dibap
diskonnektus erektus
disturbed
doaaa
dr conners
dragblac
dragut
dreamy
dumur
dydm
edinburgh
eglaia
elchupacabra7
enip iqi
ephendy
errant
esdora
estaril
evergrey
favorius
freaxsz
finch
foreone
gerabbaa
giberling
gorky
guenhwyvar
güzel abi
hangmannn
headfucker
hell guardian
hepten aykırı
ho amca (çaylak)
hosboscos
illusion
imaginary
inferno
jam23
jellicle
joeykeys
juda
kerrigan
keti
knight
knightcoder
kornish
koutali
lahoooov
latent
laudatedominumuesperaedidominica
legionturk (çaylak)
lethe
little pumpkin
lord of the sözlüks
maherl (çaylak)
makteo (çaylak)
maniacxx
man on the moon
marla singer
material girl
marooned
mathilda
mavio
mazzo
miss piggy
mulder
my dying bride
mystra
mydarkstar
necromancer
nesseja
neverland
niko12
nobody
numenor
okang
palanthaser
palermo
peja
perfect
peter pan
peynir
posforanj
psychodad
pyrotechnician
quarterpounder
qwerty
r feynman
radiance
raiser
rasputin
requemm
rymp
sarhoş ejderha
scar
scaryguy
scum
sensey
shadowbannett
shawluq (çaylak)
sindaannun
sizofrenkedi
skin
solti
soulforged
spyder
stocky2001
tainakan
takmaad
telvin
tenekeci
tenement funster
terso
the weakest link
theuthras
togisama
toumai
triny
tyrael
vedder
vikartindur
vishne
vishnu
vrlvrl
where is my mind
whisper
whopper
wiechy
wildboy
wise
wonderkid
wondrous
wrathchild
yuziko
zee
zeus
kaynak: didik didik edilmiş itü sözlük(ageylan, 24.03.2008 21:54 ~ 08.06.2009 23:51)
- (bkz: eskilerden kim kaldı)
- haklarındaki başlıkta pek fazla bişey yazmadığından dolayı acımtrak emrah bakışıyla baktığım yazarlardır zira onlar itü sözlükte yazmayıp boşlasalardı belki sözlüğün ömrü bu kadar uzun olmayacaktı. an itibariyle nesil altı giri istatistikleri şu şekilde:
birinci nesil yazar başlığında 11 giri
ikinci nesil yazar başlığında 15 giri
üçüncü nesil yazar başlığında 65 giri
dördüncü nesil yazar başlığında 212 giri
beşinci nesil yazar başlığında 184 giri
e tabi istatistiklerden yola çıkarsak;
(bkz: dördüncü nesil rules)*
- geriye baktıklarında sözlüğü sürekli genişleyen bir günlük gibi kullandıklarını gören yazar nesli..
- birçoğunun nickindeki ?* simgesine tıkladığımda "en son giri: 4 yıl önce" gibisinden bilgiler gördüğümde nedense tüylerimi tiken tiken ettiren yazar. içimi burktu böyle bi tuhaf oldum o 4 yılı görünce... baktığım son 3 yazar hep böyleydi... onlar da bir zamanlar yazmışlar işte, sanki hep bir ağızdan frieeeends will be frieeends diyerek sözlüğe gönül verip başlamışlar yazmaya, ama 4 yıl önceymiş... şimdi nolmuşlar acaba, gece gece hüzünlendirdiler ne tuhaf. *
- şu sıralar zamanın hızlı geçmesiyle ilgili konulara takılan biri olarak girileri okuyunca başlığa yazmak gerekti. sözlük açıldığında üniversitedeydim 1. sınıfta, zaman çoktu tam bir eğlence olmuştu başlıklar yavaş yavaş oturuyordu, sürekli her bir şeye yazma hali vardı. sonra yurttakilere okuldakilere yaymıştım hatta sözlük tabiriyle arkadaşlarla aramızda sözlük dili ve edebiyatı oluşmuştu. derken okul ağırlaştı 2 - 3 - 4 derken giriler zamanla orantılı azaldı.. derken iş güç olayına girince çok çok azaldı.. zaman buldukça okumaya çalışıyorum sanırım yazmaktan ziyade.. nerden nereye... koca 5 yıl olmuş dün gibi.
sözlükteki birinci nesil yazmayan yazar fazlalığı başlığına ithafen yazılmıştır.
- artık yaşlanan yazarlardır. eskisi gibi zart zurt giri giremiyor genelde insan. ilk dönemin kaliteli yapısını özleyen ama çok fazla b.kunu çıkaralım modunu sevmeyen şimdi de ota boka başlık açma durumunu yaşayan yazarlardır.
bir zirvede kaçıncı nesilsin 1. nesil vay anasını uuu durumu olduğunda çok saçma gelir. ben 5 sene önce kaydolmuşum sen şimdi kaydolmuşsun bunda bir şey yok aslında. asıl aa sen şunu yazmışın gördüm uuu çok güzeldi moduna geldiğinde sevinebiliyor insan. hangi nesil ne değil ne yazdığı önemli her zaman.
- sözlüğü bozan grup. onlar gelmeden sözlük çok güzeldi.. artık eskisi gibi değil.
(ntcik, 01.06.2009 14:27)
- sözlüğün en soylularıdır. aristokrat kesimdir.
- muhtemelen şu an çoluk çocuğa karışmış eski toprak yazarlarımızdır. haklarında pek bilgiye ulaşılmamasının sebebi sanırsam bir opus dei üyesi olduklarındandır.
- muhtemelen sanal alemden kopup gerçek hayata adım atmış insan topluluğu. çoğu saygı değerdir
(bkz: allah sonumuzu hayır etsin)
- genelde yazmazlar. artık ununu elemiş eleğini asmışlardır. gençlerin önünü açmak lazımdır diye yazmayı bırakmışlardır, eğer okuyup oyluyorlarsa ne âlâ.
- altıncı nesil yazar.
- artık yazmayan yazarlar.
- aslında altıncı nesil yazardır*
- tıp öğrencisidir..
- tıp öğrencisi olduğunu her fırsatta vurgulayan bir yazardır.
|