belki ilginizi çeker
  1. · gpb
  2. · çin ulusu deneyi
  3. · giga
  4. · en çok ben sevdim
  5. · çocukken yapılan birim kavgası
  6. · uktecinin notu
  7. · çocukken arkadaşlarla girilen abuk diyaloglar
  8. · beşte devre onda biter
  9. · birim bir allah
  10. · 1 dakika
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · erkekte ses tonu
  8. · lafa bence diye başlayan ezik
  9. · youtube kapattırmak

birim  

1. (bkz: ünite)
    (bkz: unit)
    (ephendy, 08.10.2006 23:12)
  2. - herhangi bir kuruluştaki alt bölümlerden her biri
    - bir çokluğu oluşturan varlıkların her biri, ünite
    - bir niceliği ölçmek için kendi cinsinden örnek seçilen değişmez parça*
    (depresif, 14.12.2007 16:19)
  3. outlet olarak da adlandırılan ksım.
    (jugador, 14.12.2007 16:48)
  4. çocukken ve duruma göre hala kullandığınızda bütün kapıları size açacağı su götürmez sihirli kelime...başkası kullanırsa sıçtığınız andır o ayrı..

abla:çişimm geldi
    eva: benim deeee
    abla:birim..ehikiki..
    eva:ağla1..

bi de belki alakalıdır:(bkz: sözüm geri)
    (eva, 08.02.2008 01:19)
  5. fiziksel niceliklerin miktarını belirten büyüklükler.(örn: elektrik akım şiddeti amper, ışık şiddeti kandela, osuruk şiddeti pırt) çin ulusu deneyinde kullanacağımız anlamı ise bir çokluğu oluşturan varlıkların her birine verilen adı şeklinde olacak. ünite.
    (sir da ros floyd, 21.11.2008 06:18)
  6. üniversitede çoğu hocanın lisede ise kıl,piç,şerefsiz diye nitelendirilebilekcek hocaların yazılı kağıtlarında kesinlikle görmek istedikleri şeylerdir.iki saat süre ayrılan sınavı bir saate misler gibi yapıp sınav salonundan yada sınıftan ayrılındıktan yaklaşık 2 dakika sonra surattaki "amına bile godum sınavın" ifadesi " ananıskim! " şeklini alır.bu "ananıskim" şeklini sınav kağıdını alınca görmek daha sağlıklı bir durumdur zira sınavdan çıkınca bu ifade oluşursa artık elden hiç bir şey gelemeyeceği gerçeği sonuç açıklanana kadar bünyeyi fena halde darlayabilir.
    (supertrump, 30.03.2009 22:13)
  7. fiziksel birimler, bilimadamlarının isimlerini ölümsüzlüğe götüren en kısa yoldur. tabii ki o birimi tanımlamak göt ister ama sonuçta bugün halkın % 98' i günlük hayatta zaman zaman kullandığı kelimelerin bir kaç asır önce yaşamış bir adamın soyadı olduğunu bilmese de bir şekilde isimleri anılıyor.

mesela kg*m/s^2 ' ye newton demişiz adamın hatrına. sonra enerjiyi tanımlarken kg*m^2/s^2 (kilogram metre kare bölü saniye kare) kasar diye joule (kalori) denmiş. şimdi yediğimiz gofretin ambalajında enerji olarak 800 kg*m^2/s^2 yazsa kimsenin sikinde olmayacaktı kesinlikle.

-abi big mac yeme artık. göbek aldı yürüdü. baksana 4200 kilogram metre kare bölü saniye kare enerjisi var.
    +siktir len.

daha sonra da güç tanımlamışız. sevgili james watt. kg*m^2/s^3 ' e watt denmiş. rahatlamışız. kilogram metre kare bölü saniye küp nere, watt nere?

-iyi günler bakkal amca. bana bir 100 kilogram metre kare bölü saniye küplük ampül, 2 de ekmek.
    +ekmek dolaptan, küp şeker yok. toz vereyim.

birimleri olan bilimadamlarına saygıda kusur etmem ve ettirmem. favori bilimadamlarım da nikola tesla ve daniel bernoulli dir. kız olsam bu ikisine verirdim. siz de verin.
    (alkolik2000, 04.06.2009 11:41)
  8. hocaların aşırı önem gösterdiği kriterler arasındadır. sonuç doğru olsa bile watt yerine amper yazarsanız ampülü alırsınız. bir de mks olayına dikkat etmek lazım tabi, dakika ile çarpınca olayı yine 3ün birini alırız.
    (comex, 05.06.2009 10:22)
  9. bilgi ve bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve bünyesinde geliştirilen hastane bilgi yönetim sistemini hastanelere satan şirket.
    (memento, 05.06.2009 11:21 ~ 11:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil