incilde geçen bir ayettir.özetle derki elbette sana iyilik yapan bir kişiye sende iyilikle mukabele edersin bunda şaşılacak ne var.önemli olan sana kötülük edene iyilikle iyilikle mukabele etmektir.çünkü herkes kendine yapılan iyiliğe iyilikle karşılık verir.bu yüzden ben size diyorumki göze göz dişe diş'in hükmü kalkmıştır.biri size tokat atsa öbür yanağınızıda çevirin biri gömleğinizi istese ona hırkanızıda verin gibi bişeylerdi ,yamulmuyorsam
iyiliğe iyilik, kötülüğe iyilik falan değildir anlamı, birine tokat atması için izin vermek iyilik midir acaba? ayrıca aptallık da değildir bunu söylemek. elalem in peygamberine laf söylemeye kimsenin hakkı yok. bi de incil in değiştirilmiş ayeti olduğunu nerden biliyosunuz, değiştirilirken orada mıydınız? ve de ayrıcana kuran da "savunma"nın olmuş olması bu ayetin değiştirildiği anlamına gelmez, zaten bu ayet de (ayet mi hadis mi bilmiyorum) savunma yapmamayı mı anlatıyor acaba?
tokat atan kişi, attığı kişi diğerini döndüğü anda bir düşünce sürecine girecektir. daha ötesini de siz anlayın.
bilemiyorum tabii hani bunu uygulayan inanan insalar vardır ..biz de de bi söz vardır hani bükemediğin bileği öp diye ama benim sevgili dayım bana şunu söylemiştir bükemediğin bileği en azından ısır..
peygambervari bir davranıştır. günümüzde geçerliliği yoktur ne yazık ki çünkü öbür yan dönüldüğü vakit hiç çekinilmeden tokat yerine yumruk yahut tekme atılması muhtemeldir.
karşındaki insanın insafsız,vicdansız,şerefsiz bir piç olduğu durumlarda ağzın burnun dağıtılmasına kadar gider. yasaklanmalıdır. çok isteniyorsa özel günlerde, müsamerelerde temsilen canlandırılabilir.
''niye ben manyak mıyım'' diye cevap verilesi cümle, işin felsefesi bir yana, dönemimizde ezerler mazallah insanı..o yüzden şöyle değiştirmek fayda var..
(bkz: sana bir tokat atacağını hissettiğinde çek vur) gibi..