hayatı boyunca kendine anlam yükleyememiş bireylerin başka hayatları izleyerek kendilerine pay çıkarıp,anlam kazanmak istemeleri sonucu,büyük televizyonların daha çok para kazanmak için 20-30 kişiyi kandırıp,her bi yanı kameralarla çevrili bir eve hapsedip onları izlettirmesi ve sonra her hafta birini eleyip son kalan kişiye bir miktar para ödülü vermesiyle son bulan,2-3 ay süren televizyon programlarından biri.(bkz: bunu yapan insan olamaz)
80 kuşağı türk gençliği üzerinde derin etkileri olan yarışma programı.
bazen akmerkez hülya ile coştuk.bazen eray ile felsfenin derin sularında yüzdük.kah ali ile sempatiyi,kah melih ile piyasa gençliğinin de delikanlı olabileceğini öğrendik.tarık şarkı söyledi. sınav çıkışlarında bizde "of deli gönül" dedik .yat sefhalarında bizde yüzdük.evde yemekleri bitti bizde yemek yemedik.tuvalet kağıtları bitti sıktık bir tarafımızı oturduk oturduğumuz yerde.hatice "ah erkekler erkekler" dedi.güldük eğlendik. onlar ağladı bizde ağladık.onlar güldü bizde güldük
amaç onlarla aynı ortamı hissetmek,türkiye olarak bir vücut olmaktı..işte böyle dolu işte bu kadar eğitim ve ekonomik sorunları aşmış ,hayatın detaylarını arayan insanlar olarak vaktimizi ayırdığımız bir oluşum,bir güzellikti bbg
bbg 1 de resmen ekrana kitlenmiş ekstra larini bile kacirmamak icin uykumdan uyanmistim.melih eray rekabetini melih kazansın diye dua lar etmiştim.bbg taksisine denk gelmek için normal taksilere binmemiştim.şimdi düşününce tam dangalağım.
isism babası ve hatta yaratıcı george orwell dır. 1984 adlı romanında stalin i big brother olarak göstermiş dehşetengiz gidişat hakkında insanları fikiri sahibi olmaya zorlamıştır. big brother tv ler aracılığıyla hem insanları izler hem de onları moronlaştırır. ama tarihin mi yoksa makus talihimizin mi ironisidir bilinmez big brother eleştirinin kaynağı haline gelmiş kendine has bir kültür geliştirmiştir. dedikodu, röntgenleme ve özel hayatın mahremiyeti gibi unsurlar bu kültürle kevgire çevrilmiş her türlü sapıklığa meşru bir zemin sunulmuştur..
lanet bir programdı, halen de çok lanet bir program olduğunu düşünüyorum. aradan yıllar geçti ama lanet devam ediyor, geldi burada sözlükte buldu bizi tematik halinde.
birincisi güzel yarışmaydı. benzeri ülkemizde daha önce yapılmadığı için ilk bbg farklıydı. fakat sonrakilerde ilki bir model olarak durduğundan mıdır nedir önceki tadı verememiş yarışmalar serisi.
az önce show tv'de "efsane geri dönüyor" şeklinde reklamını gördüğüm, bir döneme damgasını vurmuş dikiz* programı.
türkiye halkı olarak buna ihtiyacımız vardı... ne mutlu bize! artık ev hanımlarımızın muhabbetleri yeniden renkleniyor. artık işinden geç saatte gelen babaya, patrondan yediği zılgıtı unutturacak bir programımız var!
evet evet, ne kadar mutluyuz degil mi?
sıcak yüzünden dışarı çıkamayan, malak gibi televizyon karşısında dobra dobra ve türevlerini izleyerek vakit öldürmeye çalışan bünyemi rahatlatmış bir haberdir.
gerçi gecenin bir vakti pelteleşmiş beyinlerle arabaya dokunan insanları seyretmek daha büyük keyif verse de , biri bizi gözetliyor da türk televizyonu için olumlu bir gelişmedir.
yeni bir 11 eray, 05 edi, veya 14 gaye yaratması ümidiyle.
günümüz medyasının bundan 5 yıl öncesine nazaran daha vahşi olduğu düşünülürse, show tv nin 5'er 6'şar manyak, kafayı sıyırmış, kabadayı erkek ve kızlar bulup bir eve sokacağı ve "hadi bakim yiyin birbirinizi" diyeceği program olacaktır...bundan öncekilerden ne hayır gelmiştir ki, bundan sonrakilerden gelecektir..
benimde bir zamanlar bayağı izlemiş olduğum röntgencilik programı. ancak ben dikkati daha enteresan bir yöne çekmek isterim, bu programın adı ilk açıklandığında bana çok garip gelmişti çünkü o zamanlar programlara tek kelimelik isimler bulunurdu. bu program ile birlikte 3 kelimeli isim tamlamasından oluşan programlar furyası başlamıştır ve bugüne kadar gelmiştir bu alışkanlık.