burada büyük bir yanılgı mevcut. zamanında değinmiştim anlaşılmıyor. bireysel silahlanmaya evet ile bunun devlet kontrolünde gerçekleştirilmesi, acilen ruhsatsız silahların toplanılmasını ifade etmiştim ancak nato kafa nato mermer.
devlet eğer metropol ve kırsal dahil vatandaşın güvenliğini sağlayamıyor ve bunu beyan ediyorsa, devlet izni ile vatandaşın silah taşımasından daha normal bir şey olmaz. bir kere silahın caydırıcılığı göz önünde bulundurulduğunda birçok suçun önlendiği ortadadır. gelin kontrollü bir deney yapalım. bir banka veya finansal kurum genel müdürlük dahil şubelerindeki silahlı personelinin silahına el koysun, grup arabalarındaki zırhlı personelinin silahları alınsın neler oluyor görelim. o banka şubeleri ve zırhlı araçları bir haftada en az 10 kez soyulmazsa başka bir şey demem.
devlet silah ruhsatı işini ciddi tutacak. zaten hali hazırda birçok ülkeye nazaran türkiye'de ruhsatlı silah sahibi olmak zordur. demiyorum ki, abd'nin bazı eyaletlerindeki gibi nüfüs kağıdı veya benzeri bir belge ile silah ruhsatı alınsın. demek istediğim bu bireysel silahlanmaya hayır v.b kampanyalar ile ülkede ciddi bir güvenlik açığının oluşacağını ve durumun kaosa yol açacağını izah etmek istiyorum.
bireysel silahlanmaya hayır diyenlerin ellerinde "düğünde havaya sıkmak, maçtan sonra havaya ateş etmek, asker uğurlarken ateş etmek, trafikte kavga çıkartıp adam öldürmek " gibi argümanlar mevcut. peki bunu iddia edenlere soruyorum, yapılan magandalıklarda, cinayetlerde kaç tane ruhsatlı silah kullanılmış kaç tane ruhsatsız silah kullanılmış? bireysel silahlanmaya hayır ile topladınız ruhsatlı tabancaları diyelim. bu sefer kanunlara saygılı insanları da meslekleri veya özel nedenlerden dolayı hukuka aykırı kişiler haline getirmeyecek misiniz?
asker uğurlamalarında, trafikteki kavga ve tartışmalarda ölümleri engellemek, töre cinayetlerini önlemenin yolu basittir. devlet devletliğini gösterir, ayrım yapmadan ruhsatsız silahları toplar gerçekten ihtiyaç sahibi kişilere silah ruhsatı verirse bu sorun çözülmüş olur.