biraz daha sos koyar mısın abi adamları   

adana çık aradan

1. işte hayatımızın her evresinde karşılaştığımız bir cins kitle daha.
    hele ki içinde bulunduğumuz yaz ayları itibariyle, kornet külaha aldığı 5 ytllik dondurmanın üzerine 12123 kg fındık, 1213 litre de çikolata sosu isteyen bünyelerin de peydah olması ile kendilerini şöyle bir anmakta fayda görüyorum.

"biraz daha sos koyar mısın abi adamları" küçük hesapların adamlarıdır, burası aşikar. küçüklük döneminde çamurun içinde de bulsa sporcu kartlarını alıp stoklayan, asla ödünç vermeyen ama kendisi arsızca isteyip, zaman zaman iç eden tıynetsiz karakterleri, gençlik dönemi ile beraber yerini dondurmacıdan fazla çikolata sosu, ya da iskenderciden fazla tereyağı ile ekstra yoğurt isteyen kansız bir bünyeye doğru ilerler.

yaptığı küçük hesaplarla kurtulamadığını, bilakis kazandığı her şeyi, başta saygınlığını hızla kaybettiğini farkeden bu elinizdeki ruffles cipsi dahi tırtıklama hesabındaki adam, ne yazık ki idrak yolları enfeksiyonuna bir son verebildiğinde 50+ yaşlarını ziyarete gitmiştir.

belki bir sabah uyandığında kendini hamamböceğine dönüşmüş olarak bulmaz lakin, nekpetliğiyle, çıkarcılığı ve hesapçılığıyla kendini içinde 231413241324 aç sokak kedisi ile yaşadığı bir çöp evde bulur. en çok da sporcu kartı vardır o çöplerin arasında.

"biraz daha" kalıbıyla başlayan her cümleleri onları tatminsizliğe bir adım daha iterken, bu tatlı su kurnazları aslında geleceğe dönüş 2'deki yaşlı biff olmaya koşar adım yaklaşıyorlardır. elalemin "almanac"ı ile zengin olacaksan hiç olma demezler mi adama?

sonuç olarak; kendisi dondurma satsa bırakın sosu, kornet külahı yerine saman gibi külah kullanacak, açık vernel satsa içine su katacak bu düzenbaz sığır bünye, başkasından tırtıklamaya çalıştığı her mülkte, dudaklarından içeri çektiği her planlı, çıkarlı nefeste aslında kendinden ve ömründen yediğini asla farkedemeyecektir.

yalnız o soslar da çok lezzetli oluyor ya, şaka maka.
    (palanthaser, 06.07.2006 00:26)
  2. ileride o sosların verdiği kalorilerden muzaffer kuşhan'ın nazi kampı tadındaki programlariyla kurtulmaya çalışacak adamlardır, ileri görüşlü olmaları ve kendilerine layık görülen miktarda sosla yetinmeleri daha sağlıklı bi karar olacaktır
    (undeuxtrois, 06.07.2006 00:30)
  3. o biraz dahaların parasını veren adamla katiyen karıştırılmamalıdır. bu veletlerin açık dondurmayı yeme nedeni sadece dondurmanın üzerinde katılaşan çikolata ile fıstığın mükemmel uyumu olabilir. hayali o sosun yanında çadır kurup dondurmayı sosa bana bana fıstıkla boğa boğa yemektir gel gör ki bir müddet sonra paranın bile geçmediği mastır kartın* siklenmediği durumlar vardır.
    (sir da ros floyd, 22.06.2008 09:40)
  4. biraz daha koy lan şu sosu pinti herif! adamlarından daha naziktir.
    (sir da ros floyd, 22.06.2008 09:43)
  5. büyük ihtimalle, "ulan o kadar para verdik, iki top dondurma koydu. bari sosu, fındığı bol koysun." şeklinde bir düşünceyi, kafasından geçirebilecek kişilerdir.
    (ceyyar kermit, 22.06.2008 10:30 ~ 10:31)
  6. gittiği her yerden maksimum verim almaya çalışan bireyin lafıdır.sadece sosla sınırlı kalmaz,çorba alır,biraz daha ister,yemek alır biraz daha ister,ekmek alır biraz daha ister.evlenir ayrıca sevgilisi olsun ister...

yedi ölümcül günahtan birini işlediğinin farkında değildir bu zavallı.

(bkz: john doe'nun yaşamasını istemek)
    (less is more, 22.06.2008 10:49)