|
|
- gülmekten yarılmamıza neden olmuş olayın kahramanı.
mekanda otururken bir dostumun birasının içinde bir cisim olduğunu farkeder ve ışıkta dikkatli bakıldığında bunun sinek olduğu farkedilir, aynı hızla ortamdan uzaklaşıp mekan değiştirilir..
- (bkz: aman sabahlar olmasın)
- biramın içinde yüzerek yaklaşık 20 dakika boyunca ''sinek mi yoksa sigara külü mü'' diye tartışma yaptığımız, aberrant'ın mekanın loş olması nedeniyle çakmak ile yakından incelemeye çalışıp, ne olduğunu anlayamaması ve en sonunda müzisyen bir arkadaşın ışığın yanına giderek ''sinek abi bu sinek'' diyerek tespiti yaptığı canlı.
- mekan sıkıcıysa harika olur biranın içine düşen sinek mevzusu. onu yutmamaya çalışarak insan hoşça vakit geçirebilir.
- (bkz: göze kaçan sinek)
- (bkz: alkolik kuşlar)
- eğer sözkonusu biradan önce 4 veya daha fazla bira gelmişse itina ile biradan çıkarılıp birayı içmeye engel olamayacak sinektir.
- en şanslı sinektir.
- küfredilesi sinektir yani. işin mi yoktuda buldun beni be kardeşim. girdin biramın içine şimdi de ne oldu yani? kıçın taana mı vurdu. öldünde şimdi kafa filanda olmadın. uçarken yalpalamayı mı istiyordun şimdi uçamıyorsun bile. değermiydi canını vermene bana bu eziyeti çektirmen. ama inat ediyorum ulan içicem bu birayı gene de . her şeye inat sana inat bu içine sıçtığımın kaderine inat. yeter ulan...
- alkollü kanat kullanmaktan ceza yememek için eve bir arkadaşının sırtında gidecek sinektir.
(kl7mu, 30.12.2007 01:19)
- alkol komasına girmez de sağ kalır yaşarsa artık asla eskisi gibi olmayacak sinektir; her gece barda(kta) gönlüm hovarda..
- rakı şişesindeki balığın arkadaşıdır.
- düştüğüne göre muhtemelen intihar ediyordur.
- lise biyoloji hocam tarikat üyesiydi. sağolsun, evrim konusunu işlerken müfredat gereği 10 dakika evrimden bahseder, kalan 35 dakika boyunca evrendeki muhteşem dengeden, evrim yalanından, yaratıcı istemese yaprak düşmeyeceğinden konuşurdu. o derslerden birinde sineğin kanatlarından birinde zehir, birinde panzehir olduğunu öğrendim. evet. bir gün peygamber efendimiz çorba içerken, çorbaya sinek düşmüş. tam sahabeler yenisini getiecekken peygamberimiz sineği çorbaya tamamen batırıp çıkardıktan sonra karıştırıp içmeye devam etmiş. sonra da sineğin bir kanadında zehir, öbür kanadında da aynı zehrin panzehiri olduğunu buyurmuş. aradan 1500 yıl geçtikten sonra amerika'nın en önde gelen bilim adamları, sinekler üzerinde yaptıkları bir araştırmada görmüşler ki, tek bir sineğin kanadındaki zehir, 100 000 (#yüzbin#) nüfuslu bir şehrin bir günlük içme suyunu zehirlemeye yetecek kadar kuvvetlidir. ama aynı sineğin öteki kanadındaki panzehir de, o zehri tarumar edecek düzeyde güçlüymüş.
bunlar geyik değil. vallahi de billahi de geyik değil. lise biyoloji hocamın yalancısıyım.
demek ki biranın içine sinek düşünce ne yapıyormuşuz? tamamen batırıp çıkardıktan sonra gönül rahatlığıyla içiyormuşuz.
|