gündem
  1. · zongul ducks
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  8. · tracy chapman
  9. · sella turcica

bira bardağındaki son yudumu iplemeyen garson  

1. ukteci: geber marla singer

kim ne derse desin garsonların yönettiği bir dünyada yaşıyoruz. onlara anneye bağımlı bebekler gibi muhtacız . ihtiyaçlarımızı karşılamaları için gözlerinin içine yalvarırcasına bakıyoruz. bizi fark etmeleri için ellerimizi çılgınlar gibi sallıyoruz.

düzenlenen son g8 zirvesinde kuzu gerdanı için sos arayışında olan angelina merkel'in garsonu yanına çağırmak için yaptığı tutarsız hareketler, romano prodi'nin biraz daha iran havyarı alabilmek için sağ elini kaldırdığında servis elemanının aniden arkasını dönmesi ve başbakanın kontrpiyede kalış anı, nicolas sarkozy 'nin boş kadehine yönelik umutsuz bakışı ; bunlar herşeyi açıklayan kareler. zirveden akılda kalanlar. en azından benim aklımda kalanlar...

dilerseniz makrodan mikroya geçerek devam edelim. ben de üzerime rahat bir şeyler alayım:

iki biradan fazlasını içemeyen bir kimseyim. birinci bardağın ortalarında çakırkeyif, ikincinin başlarında ise sarhoş oluyorum. yapım böyle . ve bu yüzden de her bir damla benim için çok önemli. sıvının küçük bir kısmı, bardağı her kaldırdığımda benden bir parça alıyor. miktarı azaldıkça sıvı dudaklarıma daha çok değmiş oluyor. bu yüzden bardağın dibindeki bana daha yakın, daha benden oluyor.

ısınmış olabilir. asidi kaçmış olabilir. ama o götürdüğün canımdan bir can. belki o yudumla birlikte cesareti bulacağım. aylardır açılamadığım kıza aşkımı ilan edeceğim. belki coşku, belki neşe; duygularımı salacak, dizginlerimi bırakacağım. ama o bardak gittiğinde geride kalan tek şey hüzün oluyor...arjantin acı vatan...

durdurmayı istiyorsunuz ama olaylar hep çok hızlı gelişiyor. kül tablasını boşaltmak için geldiğini düşünüp rahatladığınızda bardağınız elinizden çekilip alınıyor. herhangi başka bir şeyle meşgulken ; iki çakmağı uç uca birleştirip yakarken, sigaranın ucuyla jelatin üzerinde küçük noktalar oluştururken veya arka taraftaki morlu kıza masadakilerle aynı anda dönüp bakarken bira çoktan gitmiş oluyor. o anki çok post apokaliptik bir hissiyat. tina turner'in oynadığı mad max filmindeki kafese girmişcesine bir his. "iki kişi girer bir kişi çıkar"...yok, bu uymadı. daha çok indiana jones the temple of doom filmindeki eli göğüs kafesine daldırıp atan kalbi çıkarma sahnesi gibi. garson o gaddar yerli gibi. bense "daha atıyodu lan, işe yarardı" diyen mağdur gibiyim.

sadece bir kez dur diyebildim. bugün yaşanmışçasına net hatırlıyorum. 2003 senesinde izmir buca'da bir pidecide 12-13 yaşlarındaki bir garsona ayranımı götürmeye çalıştığında dur dedim. her ne kadar ağzımdan sarkan roka parçası sarfettiğim kelimenin "döar" veya "röah" şeklinde çıkmasına yol açmış olsa da o anı düşündükçe hala gülümserim. ne kadar cevvaldim öyle...
    (nebiros, 23.11.2008 18:58 ~ 21:48)
  2. bana denk geldiği zaman genelde durdurulup,hocam onda son bi yudum vardı yada hocam onda bi milyon kaldı şeklinde bira bardağı geri alınıp onu müteakip güzelce mideye indirildikten sonra boş bardakla geri yollanır.
    (bir yaz gecesi ruyası, 23.11.2008 20:00)
  3. şişe veya teneke olsa bi nebze yadsınmayacak garsondur. zira dibi kötü içmeyin istedim diye sıyrılmaya çalışabilir mevzuudan, ha tabi yine de "sana ne göt" diye çıkış yapan keskin müşteriler olacaktır ama bardakta durumun hiçbir masumluğu yoktur sayın garson.
    (yaşlı çocuk, 23.11.2008 20:17)
  4. işgüzar garsondur. bunu her garson yapar. evet evet barlardaki her garson siz isteğiniz için kendinizi yırttığınızda sizi görmez fakat o karanlıkta o bardağı nasıl görür bilinmez. en iyisi bardağı saklamaktır. ya da garsona "hey hey hey ver bardağımı daha bitirmedim ben" diye çıkışmakta mantıklıdır.
    (bana bir nick bulun, 23.11.2008 20:20)
  5. boş long island bardağındaki dilim limonu da iplemeyen garsondur o aynı zamanda. yenir o ya yenir aa.. niye götürüyo ki hemen?!
    (bang your fuckin head, 17.01.2009 01:00)
  6. o son yudumda boğulmayacağı inancına sahiptir.
    ancak aksi gerçekleşebilir..
    (dirtypain, 17.01.2009 01:05)
  7. sabırsız sevişgen erkeğin, ön sevişmeyi sallamayıp sonuca hızla gitme isteğinin garsondaki izdüşümüdür.
    zira o da sonuca hızla gitmek istemektedir.
    (bkz: hesap)
    (windydays, 17.01.2009 01:08 ~ 01:41)
  8. bardağın dolu tarafını göremeyen garsondur.
    (deoignoto, 17.01.2009 02:52)
  9. aceleci garson tipidir, sanki fazla sattığı bira başına para almaktadır. bu eylemi yapan garsonların yüzde doksanı işerken son damlaları da iplemez gibi gelir bana, gerçi ne kadar sallarsan salla donar düşer ama, bu garsonların donları daha bi ıslaktır zannımca.
    (phoenix, 17.01.2009 03:10 ~ 03:11)
  10. eğer bar sahibi onu boş boş dolanıyor görürse çemkirecektir. dua edin yarısında almıyor. bi kere denedim, ay noluyor dedi hatun. dalmışım.
    (zagnem, 17.01.2009 03:13)
  11. sikilesi garsondur. dur amınaki demeye aklamaz alır gider bardağı. lan bi dur en ucuz barda bardağı 4 ytl aq bunun. bırak da içeyim dibini lan.
    (red label, 17.01.2009 03:17)
  12. zalim garson....

damlaya damlaya göl olur sözünden anlaşılacağı üzere bu ibne garson ve temsil ettiği bar,
    böylelikle zengin olur....

sonra bira 7 ytl olur,
    bunlar gittikçe palazlanır...

ve tabi ki sonra biz gitmeyiz buraya,
    bu ibne garson ve temsil ettiği bar kürkçü dükkanına geri döner ....
    ondan sonra yoldan adam çevirmeler,
    beleş patates yollamalar,
    bi yalaklık bi yalaklık...

ya öyle sıçarsın işte...
    benim lan o bardak para verdim ben ona...
    istersem yalarım lan o bardağı...
    (dr requiemforadream, 17.01.2009 03:23 ~ 03:28)
  13. çay bardağının son yudumunu iplemeyen garson kadar ayar olmam ben bunlara.çay bardağı daha küçük çünkü oranlarsak son yudum çay bardağının 10 da 1 i falan ediyo(biranın 4te 1ini tek yudumda içmen senin hayvanlığın) bide çay bardağını alan garsonda böyle daha bi kendine güven çizgisi seziyorum yani yeter lan içtiğin artık yenisini iste yenisini getirelim onuda yarısında alacam sizi gidene kadar .... zuhahaha.... gibi bi tavırları var.

yinede birayı alan garsonu da pek sevmediğimi burdan belirteyim öyle bi anda rahat etmesin onlarda.
    (bir yaz gecesi ruyası, 13.05.2009 02:34)
  14. utanmadan bi' tane vereyim mi gibi bi' kaş göz atarlar.
    bitti mi ki ulan ibne.
    (bkz: cevab veremedi)
    (shufflez, 13.05.2009 02:36)
  15. o garson bilmez ki o bardağın dibindeki birada kaç yiğidin hakkı var. sigaranın sonu gelmeden söndürmekte buna dahildir.
    (rıfat, 13.05.2009 02:52)
  16. insanın ağzının tadına kıymet vermeyen, durdurulamaz tek hamleyle dengesini alt üst eden, yapılmış ayarlamaların uygulanmasına müsade etmeyen garsondur. ekmek arasında son lokmayı ayranla senkronize şekilde bitiren, bu dengeye sahip ruhları bozan bir yapıya sahiptir. hayır belki ben o son yudumu ağzıma attığım son fıstık tanesinden sonra kapak yapmak suretiyle içicem. ama yok!! işini bitirsin dönsün kıçını yatsın garsonudur bunlar.
    (laein, 16.10.2009 22:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil