|
|
- evvel zaman içinde kalbur saman içinde diye devam eden masal giriş cümlesi.
(ascella, 20.05.2004 16:15 ~ 28.06.2005 19:08)
- ayşe kulin'in yeni kitabı.kitap değişik bir şekilde iki taraflı basılmış,yani iki kapağı var iki tarafta da giriş aynı fakat bir tarafta hayali,bir tarafta gerçek hikayeler var.hikayeler bir yerlerden birbirlerine bağlanıyor ve okurken çeşitli sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz.kısacası başarılı bir kitap.
- fr. il y'avait une fois..
- inanmak istenilen masalların başlangıcı.
bir anda var olanın bir anda yok da olabileceğini anlatan, gözümüze, beynimize sokan cümle.
nedendir bilmem annem ya da babama her bağırışımda aklıma gelir, hem de tokat gibi gelir.. bir varmış, bir yokmuş. şimdi var, birazdan olmayabilir. ses tonumu alçaltırım, haksız olduğumu düşünmeye başlarsam özür dilerim, bir daha yapmamaya karar veririm sonra. tekrar unuturum aldığım kararı. sonra tekrar gelir aklıma; bir varmış bir yokmuş
kısır döngü gibi...(arkhe, 11.06.2007 01:26)
- büyüklerin küçüklere okuduğu masalların giriş cümlesidir. ve böylece çok küçük yaştan alışırız bir varımız olduğunda bir yokumuz olacağına.
asıl anlatılmak istenilen bir varsa evladım.. bir de yok olacaktır. bedel dediğin var ettiklerin karşılığında yok ettiklerindir.
- (bkz: david copperfield)
- masal isteyen veledin sabırsızlığını bastırmayı sağlayan, yetişkine düşünme fırsatı yaratan masal girizgahı. deve, pire, ninenin beşiği vs diye uzatarak saçma bir masal kahramanını kafanızda şekillendirir, ne anlatsanız ağız açık dinleyen şaşkın bakışları mutlu edersiniz.
(heidi, 26.11.2007 00:10)
- ayşe kulin'in ilginç bir biçimde yazılmış kitabı olmasının yanı sıra sibel alaş şarkısıdır.
yorgun başımda binbir deli düşünce
dön artık sakın gitme tükendim yar
vurgun canımda binbir sızı içimde
bir el var sakın gitme usandım yar
görseydin halimi gitmezdin bir daha
inanmam sevmedin mi inanmam hayır asla
kaç mevsim geçti benden
dinliyorum yağmurum da
bir varmış bir yokmuş gibi
oralarda kimleri buldun
ben zaten solmuş gül gibi
buralarda ellerin oldum
- star televizyon kanalında yeni başlayan dizi. bkm yapımı olan dizinin yapımı necati akpınar'a ,proje tasarımı, nermin eroğlu’na ait. yönetmenliğini bülent işbilen’in üstlendiği dizinin senaristleri ise meriç özen ile iznikli olan hamdi döker. oyuncular ise ahmet mekin, onur onursal, şahika koldemir, servet pandur, serdar yeğin, türkan kılıç, erkan pektaş, turgay tanülkü, esra uygur, burak davutoğlu, erk bilgiç, ceren olcayto, selen öztürk ve ozan bilen. iznik'te çekimleri yapılan bu dizi pazartesi akşamları gösterimde. iznik'in doğal güzelliklerini, el sanatlarını ve kültürünü ön planda tutan bir yapım.
|