|
|
- orhan gencebay'ın efsanevi şarkısı. orhan baba'nın kaytan bıyıklı zamanlarında (1969) yazmış olduğu bu şarkı onu meşhur etmiştir, bi kaç sene ardından(1971) aynı isimli film ile sinemaya da adımını attırmıştır.
* * *
(bkz. http://www.neverlander.org/...)(azureel, 08.04.2004 00:33 ~ 14.04.2004 16:33)
- (bkz. tarzın olmadığı halde bir şarkıyı sevmek)
- günümüz gençliğinin * radiohead, portishead gibi yabancı arabeske yönelmesiyle "türkçesinin kralını unuttuk be hoca" feryadı ile yanan bilinçli gençliğin dinlediği orhan baba parçası.
- (bkz. copy paste yapıp şarkı sözü yazmak)
- bir teselli ver bir teselli ver
yarattığın mecnuna bir teselli ver
sevenin halinden sevenler anlar
gel gör şu halimi bir teselli ver
aramızda başka biri var ise
tertemiz aşkımı bana geri ver
ben zaten her acının tiryakisi olmuşum
ömür boyu bitmeyen dert ile yoğrulmuşum
gülememem sevgilim ben sensiz aaaa yaşayamam yaşayamam
bana ne gerek bana ne gerek
senin aşkından başka bana ne gerek
aşkın zehir olsa yine içerim
yolun ecel olsa korkmam geçerim
yeter ki sevdim de ben bu aşk ile
dünyanın kahrına güler geçerim
ben zaten her acının tiryakisi olmuşum
ömür boyu bitmeyen dert ile yoğrulmuşum
gülememem sevgilim ben sensiz aaaa yaşayamam yaşayamam
- hakkaten güzel şarkı.
(viola, 04.11.2004 19:40 ~ 30.03.2005 18:25)
- (bkz: ben zaten her acının tiryakisi olmuşum)
- orhan gencebay'ın en bilinen şarkılarından biri. ayrıca gencebay'ın geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan, bir bakıma çıkış parçasıdır. gencebay bir ispanyol güzelinin ardından yaptığı şarkıyı bestelemeye londra'da başlamış, istanbul'da bitirmiştir.
45'liği nüfusu 30 milyon civarında olan türkiye'de resmi olarak 3 milyonun üzerinde satmıştır, korsanları saymıyoruz.
- bana ne gerek,bana ne gerek.senin aşkından başka bana ne gerek.allam ya bir duygu nasıl bu kadar güzel ifade edilir.
- duadır. açar insan ellerini ve teselli dilenir yaratandan. ya yaratanın zaten kendisine hali hazırda verdiği tesellileri göremeyecek kadar aç gözlüdür insan ya da.. o kadar cesur değilim.
|