bir türlü çözülmeyen ibne sudoku   

adana çık aradan

1. "eeh eyteree beaa" diyerek klozetin içine fırlatıp tıkanmasına sebep olan sudokudur bu.. zira sudoku kimi yörelerde tuvaletlerimizin güzide aksesuarları arasında yerini çoktaaan almış olup, beklerken -neyi- "vakit geçirme aparatı" statüsüne çoktan nail olmuş bir icattır..

-|-|-
    -|-|-
    -|-|-

yalnız işte şu dizilişe sahip 9 karenin 3*3 dizilimiyle oluşturdukları devasa kare -aslında- hayatınızı sikertme yetisindedir, kimimiz bilmez..

misal 3*3lük karenin sol üst köşesinde bir adet 8 gördünüz.. aha o saniye bir satır, bir de sütun boyunca bir hayali çizgi çekersiniz.. bu çektiğiniz çizgi boyunca 8 rakamına bir daha rastlamayacağınızı bildiğiniz için bir ferahlık, efendime söyleyeyim bir serinleme hissedersiniz bir yerlerinizde..

yetmez; 8 rakamını gördüğünüz karenin içerisinde başka hiçbir yerde 8 olmayacağını da bilirsiniz.. ama yetmez.. bir altta 8'i koymayacağınız kareleri tespit eder, dolayısıyla 8'in altta gelebileceği yere ilişkin fikir yürütmeye başlarsınız.. her şey "yolunda" intibası oluşur; halbuki kaosa son 2 dakika..

zira 4. ve 7. karelerde 8'in gelebileceği zilyon adet hane vardır.. 5 ve 8. kareler hakeza..

vazgeçer 5'e yönelirsiniz; 3 dakika kadar bekler; "belki 4'te bir açıklık vardır" dersiniz.. sırayla 1,2, 7 ve 3'ü dener, çıldırırsınız.. çözülmez bir türlü amına koduğumun sudokusu!

"senin yazdığın bulmacayı siksinler" cümlesi, henüz 2. yankısındadır ki klozete atılan kitabın "culubp" şeklindeki aksi sedası kulağınıza eriştiğinde.. karşı duvara çarpıp dönene kadar siteminiz, bir bakarsınız sifonu çoktaaan çekmişsiniz..

sonuç: sudoku;
    1-ibnedir
    2-zararlıdır..

japonları kınıyorum, uzak doğuya doğru tükürüyorum buradan.. tüüüü!!
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 28.03.2007 18:54)
  2. (bkz: cansele bastım hala kapanmadın siktiğim window)
    (twinkle, 28.03.2007 19:10)
  3. (bkz: sudoku çözen erkekte ibnelik vardır)
    (geç tepki veren android, 31.03.2007 21:36)