misafirliğin suyunu çıkarmış, bir sonraki misafirlik talebinin binbir türlü bahanelerle savuşturulacağı kişidir.
+e sana müsade artık!
-yok otururum ben biraz daha..sağol.
+ben çıkacağım ama birazdan!
-çıkacaksın tabi abi, gencecik adamsın.
+sende değişik bir adamsın mahmut.
-sağol abi.
(leak, 10.09.2007 10:15 ~ 21.05.2008 18:02)
insanı darlandıran misafirdir. saat geç olmuştur. uykun gelmiştir ve sabah erken kalkacaksınzıdr. "yeter artık çıkın gidin lan ipneler" diye bağıramazsın tabi ki. durmadan çay içip dururlar. tabi yanında da pötibör bisküvi. ufak ufak "kalkın gidin" sinyalleri vermek için çocuklara "hadi siz yatın çocuklar bakın saat geç oldu sabah okulunuz var" dersiniz. bundan anlamayan adam ertesi gün sizi işte uykusuz bırakacak misafirdir. hiç tasvip etmiyoruz.
bazı yörelerde "sidiği sararıncaya kadar oturdu" denilen türden bir insan çeşididir..
esnersin, bir müddet sonra kainatın sırrını dahi veriyor olsa kafayı otomatik olarak sallarsın , "onay verir hazır replikler" yöntemini deneyerek " evet...doğru ya. doğru diyosunuz... öyle zaten canım...öyle tabi ...evet. hıı hı. evet tayyip... abdullah yaaa" cümleleri ile anlamasını istersiniz.
o , kafasında kendine ayırdığı süreyi tamamlamadan eziyetini noktalamaz.
büyük bir çoğunluğu, saat kaç olursa olsun hala gülebilme özelliğine sahiptir.
gece olmuş 12, sabahın 1'i...hala güler...özellikle yaz günü balkon muhabbetine geçiş yapanı hiç çekilmez.
balkondan atsan, gene konuşur düşene kadar.
sanki dışarda açık market, büfe falan yokmuş gibi gece 11 sularında ''evde sigara kalmamış'' bahanesiyle gelen, merhabadan öteye gitmeyen bir samimiyet bağı olan, yarın sabah erkenden x işim var söylentilerine kulak asmadan sabahın beşine kadar çöreklenen ve adama bir daha asla selam bile vermem diye yemin ettiren yüzsüz insanların da dahil olduğu misafir türü.
-siz eve gidince ne yapacaksınız?
*uyuyacağız. (bu sorunun neden sorulduğunu anlamayan ya da anlamak istemeyen misafir ablak ablak yüzünüze bakar. 'yani ?' der gibi. siz de fırsat bu fırsat lafı yapıştırırsınız.)
-siz giderseniz biz de uyuyacağız.
henüz
genç olamamış bir çocuk, genellikle nerede ne yapması gerektiğini kestirme özelliği gelişmediği için bu misafir kategorisine girebilir rahatlıkla. arkadaşımın annesi, benim ve ben gibi diğer arkadaşımın ve hatta kendi oğlunun bu durumda olması sebebiyle bizi alenen kovardı, biz yine de ehhemmeennehe diye otururduk geç saatlere (akşam yemeğine) kadar.. hiç de kendimizi suçlu görmezdik, hala da görmüyorum ben mesela. almasaydın oğluna teyzecim o zaman play station. el kadar çocuklarız, o yaşta ve zamanda play station varsa birinde, yapışırız. sonra kalkıp 'ee, evli evine köylü köyünee' deme dönüp bize yani.. sanki benim suçlu..
(alik, 10.09.2007 11:17 ~ 02.10.2007 06:17)
ayakkabısına tuz dökülmesi gereken misafirdir. bu yöntem bu sorunu dakikada çözer
davet edersin gelir , davet ettiğine edeceğine bin pişman ettirir. kovamazsın , uykun gelir esnersin , öyle ki esnemekten çenen ağrır , bir de esnemeni kamufle edeceğim diye uğraşıp iyice komik duruma düşersin. oysa o anlamaz , hala anlatır durur. içilecek herşey içilmiş , yenecek herşey yenmiştir ama yine de gidecekmiş gibi bir hali yoktur. sürekli anlatır durur , sonra bir ara eee sende ne var ne yok der , sende hiiiiç diye birşeyler gevelersin, maksadın sohbeti kısa kesmektir ama o anlamaz. sazı yine eline alır ve anlatıkça anlatır. şanslıysanız gece yatısına kalmaz , kalmışsa ertesi gün akşam üstü ancak gider. size de piç olmuş bir hafta sonu kalır...
daha önceki deneyimlerine dayanarak kalkmayacağını bildiğin bir misafir geldiğinde sen paşa paşa odana çekilirsin televizyonu açarsın birisi yaklaştığındaysa uyuyor numarası yaparsın evin kalan bireylerine yazıktır ama yapacak bir şey yokur.
eskiden yurt odasında olurdu böyle durumlar.bilgisayarınızda takılan arkadaşınız bir türlü gitmek bilmemesi, boku çıkan arkadaşlıktan dolayı bütün hakaretlerinize gülmesi akabinde sabah derse nasıl yetişeceğinizi düşünmeniz yani çok sinir bir durum.en iyi çözüm kafayı yastığa gömüp uyumaktır.(bkz:
kapıyı dışardan kapat)
(atman, 10.09.2007 14:11)
bir de şu var alakalıdır belki
(bkz:
bir türlü bitmek bilmeyen misafir)
siktirle kovulması gereken misafirdir çok afedersiniz.. habersiz bir anda damlayıp gelirler, kendi evleriymiş gibi yerleşirler, odanızdan kovarlar, bilgisayarınızı açar msnde chat yaparlar, sabah erken kalkacağınızı bile bile gece 3lere kadar televizyonun sesini sonuna kadar açarlar,car car konuşup kafa sikerler. haftada 1 gün uyucam lan susun dediğinizde saat 9 oldu hadi kalk bize izmiri gezdir derler.
ehhh siktirin gidin lan artık evinize.yeter.
nasılsa gider birazdan diyip hoşgeldiniz vs demezsin.. odada oturur ilk tvye bakarsın, bir yerden sora tv bayar bilgisayara geçersin, içerden sigara dumanları ve kahkaha sesleri gelir ve anlaşılır ki annen rehin alınmıştır o kokoş kadın tarafından.. zaman geçer bilgisayar da bayar,bir kitap okiyim dersin.. biri biter diğerini okursun diğeri biter diğeri.. misafir hala evde,gtmek bilmez! bu arada çişin de gelmiştir ama hoşgeldinz vs demediin için kadına, önünden geçip tuvalate gitmek istemezsin.. nese mp3 dinliim faysbuk takılim vs bi iki saat daa atlatırsın baktın gene olmuyor.. dayanılmaz çiş yapma isteini artık zaptedemez ve hoşgeldizin deme pahasına bile olsa kadının önünden geçmeye karar verirsin,
"hoşgeldiniz ... teyze"
"aa hoşbulduk, ben de kalkıodum yavrucuuum"
"hönkk, nasıl yaa??"
(esmerboi, 13.10.2007 23:39 ~ 15.10.2007 23:05)
bunların geliş şekilleri de telefon açmadan, msj atmadan ezcümle
haber vermeden gelen misafir türündendir.
esneyerek, 'yarın da iş var' deyiniz. hala anlamazdan geliyorsa, bilemedim şimdi ne yapılabilir.
bir türlü gitmeyen bilmeyen misafirin bir türlü gitmemesinin iki nedeni olabilir.
1- misafir gördüğü muameleden gayet memnun kalmıştır.
2- misafirin ev sahibinden uzun ya da kısa vadeli beklentisi vardır. çıkar ilişkisi yani.
kimse durup dururken o kadar kalmaz misafirlikte.
öğle yemeğine gelen misafirdir.saat 13 sularında evinize gelir.14 civarında geleneksel ikramlara başlanır.15 gibi çayını kahvesini içen kekini yiyen misafirin gitmesi beklenir.fakat gitmeeez.17 sularında ise hala gitmeyen misafir mecburen akşam yemeğine davet edilir.burada her iki tarafında çıkarı vardır, ev sahibi kovamayan misafirinin kendisine akşam yemeğinde yardım edeceğini bilir, misafir ise beleşten bir akşam yemeği yemenin gurunu tadacaktır.
büyük ihtimalle türktür efendim. yabancılarda pek görülmez bu tipler.
zamansız gelenleri de vardır bunların.hatta her çekmeceye elini atan,ortalığın anasını ağlatan veletlerini de beraberinde getirirler.ettiğimiz küfürler boşa gitmemiştir.içimiz rahattır.
komşu olması muhtemel,komşunun eşinin olmaması ise yüksek ihtimaldir.