belki ilginizi çeker
  1. · şimdi yatayım yarın erkenden kalkıp ders çalışırım
  2. · procrastination
  3. · itü sözlük te yazma sebepleri
  4. · başlıkların birbirine girmesi
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · thierry henry
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · çocuğuna eski sevgilinin adını vermek
  9. · zencefilli bok

bir türlü ders çalışmaya başlayamamak  

1. hafta içi girilmesi gereken zilyon tane sınav (istediğiniz gibi dallandırabilirsiniz final, vize, quiz, ödev...) öncesi elzem olan şeyi yani ders çalışmayı başlatamamak. bünyeden asla olumlu cevabı alamamak. dönülür dolaşılır dersle alakasız her şey yapılır, oda gıcır gıcır temizlenir, takip edilen tüm sitelere girilir ama cık...
    (restless times, 21.04.2007 16:47)
  2. ders çalışmaya başlamanın bir türünün olanaksız olması durumu.
    (nothing, 21.04.2007 16:54)
  3. bunun bir sonraki versiyonu için
    (bkz: şimdi yatayım yarın erkenden kalkıp ders çalışırım)
    (universalmind, 21.04.2007 17:13 ~ 17:14)
  4. (bkz: @878443)
    (ardaarda, 21.04.2007 17:15)
  5. öğrenciler tarafından uydurulan müthiş ve gereksiz ihtiyaçlar sonucu yaşanan durumdur.bahaneler arasında tuvalete gitmek,birşeyler yemek,hava durumuna bakmak için tv/internet açmak,kafaya takılan bir şarkı suçlanarak mp3 çalar dinlemek,uzun süredir konuşmuyordum diyerek bir arkadaşa muhabbetin koyulaşmasıyla sonuçlanacak mesaj atmak,ertesi gün için çanta hazırlamak,yıllık karıştırmak...vb. yer alır.öğrencilerde çok daha başarılı mazeretlere rastlanmıştır.
    (sereia, 21.04.2007 19:59)
  6. çok normal bir durumdur, her insan öğrencilik hayatında böyle bir durumla karşı karşıya gelmiştir. ders çalışmaya başlamayı başarmış kişiye helal olsundur çünkü ders çalışmaya başlamak bir sanattır.

bir kompozisyonun ilk cümlesini yazmak gibidir, ilk cümle yazılabilirse kompozisyon su gibi akar, sonuç cümlesiyle de biter.

çeşitli bahanelerle zaman geçirilir, bir de bakılır ki gece olmuş, uykucuk gelir ve uyunur. "yarın, bugünün acısını çıkarıp 300 soru daha fazla çözeceğim" diye kişican kendisine söz verir ancak, bu sözler hep ertelenir.
    (bkz: alternatif cem uzan sloganları)
    (book buff, 21.04.2007 21:28 ~ 21:36)
  7. çalışmamak uğruna en sevmediğiniz şeyleri yapmanıza bile sebebiyet veren hadise.

(bkz: türk filmi izlemek)
    (bkz: şu şarkı son)
    (bkz: bir kahve yapayim)
    (bkz: hay ananı sikeyim)
    (corvo, 16.06.2007 16:37)
  8. (ceyyar kermit, 16.06.2007 16:37)
  9. konuyla ilgili olarak naçizane bir eserim için (bkz: @829681 )
    (famenoth, 16.06.2007 17:22)
  10. ders çalışmak için gereken şartların olgunlaşması bekleniyordur ama her daim o şartlar ham kalmaya hüküm giymişlerdir.
    (restless times, 04.07.2007 21:07)
  11. sevgiliyle buluşulacağından bütün gün çok sevinçlidir güzel kızımız. günlerdir banyo yapmamasına rağmen yıkanmış paklanmış hazır ve nazırdır. ayrıca sevgiliyle buluşulmadan önce okula gidilip iki gün sonraki sınavın arkadaş tarafından fotokopiciye bırakılan notları alınacaktır. aniden telefon çalar.
    - ya biz buluşamıcas galiba işim çıktı
    der ve telefonu hanım kızımızın suratına kapatır. kızımız hüsranlardan hüsran seçer. ve bari gidip notları alayım da gelip çalışayım der. gider notları alır bu arada sürekli genç adamı aramaktadır lakin telefonlar bi türlü açılmaz. ayrıca sıcaktan cinnet geçirilmek üzeredir. bir de bok varmış gibi 3 tane tıka basa dolu tramvay gelir. yürümeye mi başalsam acep diye düşünürken son gelen tramvaya atlanır. sinir krizleriyle eve varılır. bu arada sevgili telefonu açmış ve kavga edilmiştir.
    bilgisayarın başına geçilir, bir kahve yapılır, bir sigara yakılır, hala buraya yazılmaktadır. bütünlemeyi çıkaranın 7 ceddine küfür edilmektedir halen.
    yan odadan sürekli yazdıklarımı okuttuğum arkadaşımın ders çalışmamasının benim çalışmamama etkisi nedir bilmiyorum ama hala lafı uzatıyorum ders çalışmaya başlayamıyorum. gidip bi kahve yapayım motive eder belki. hay ben böyle aşkın ızdırabını!!
    (beyazzakkum, 04.07.2007 21:38)
  12. genelde başlayamamak vicdanı rahatlatmak için söylenir. yoksa bildiğin başlamamak halidir. bu hal gün içinde, bilinç altında yatan "ders çalışmalısın" dürtüsünün etkisiyle tüm eylemlere yayılır. sonuç ne ders çalışırsın ne de başka bişey yaparsın. belki çok zorlarsan seneye alttan almanın o kadar da zor olmayacağına inanırsın.
    (piquetero, 04.07.2007 23:06)
  13. uzun ve uzun vize ya da final geceleri öncesi 5 arkadaş hukuk çalışacağız sözdee gece yanımızda yemek olarak bulundurduğumuz burçak biskrem
    içecekde kola neyse önümüzde bir kızdan çekilmiş sanırım 45 sayfa önlü arkalı bir not
    biz o notu ilk kez toplandığımız masada gördüğümmüzden bu nedir yaa bırak bırak deyip
    pes06 a sardık pes'ten sonra bi bakar yatarız dedik ama nerde saat sabahın 7si oldu
    çalışmayada saat 1-1.30 civarı başlayalım dedik..
    sonuçta herkez hukuktan kaldı
    hala da bir muamma olarak geçilmeyi bekler durur senelerdir
    (saatsabahın0649u, 23.03.2009 19:28 ~ 19:29)
  14. bir karakter göstergesi. bu bünye sadece derste değil hayatının büyük bölümünde böyledir. istem dışında gelişen tüm olaylara kıçı ağır yaklaşır. yani odası kirlenince hemen temizlemez, haftasonu temizlerim der 3 gün o odada kalır.biraz üşengeçtir yani...
    (zedt, 23.03.2009 19:35)
  15. ecnebinin procrastination diye özetlediği, benim ise her gün yepisyeni fantezilerle geliştirdiğim yetidir. akla hayale gelmeyecek saçma etkinliklere imza atar insan, hayaller kurar, oturur seyahat planları yapar, kendine domain name arar, okuyacak kitap arar, izlenecek film download eder, sözlüktü facebooktu maildi zilyon kere kontrol eder, gitarına tel bakar, kız arkadaşına hediye bakar, sanki yemek yediği süre boyunca zaten çalışamayacağından günahsızmışcasına hababam birşeyler yer, hacı bende ne sorun var acaba deyip internetten konsantrasyonla ilgili ne bulursa okur, buralardan aldığı bilgilere dayanarak barok müzik dinlemeye başlar, feza buzluca'nın sayfasından indirdiği güzide barok müzik örneklerini hatmeder, arkadaşlarının web sitelerini ziyaret eder, kullandığı programları yeni sürümlerine upgrade eder, arjantinli şaban oda arkadaşıyla dalgasını geçer, ilk gördüğü çinliye long time no see der maymun eder, memelekete döneceği zaman için tiyatro bileti arar, ve yine en başa döner, hayaller kurar...

ama bir türlü başlayamaz çalışmaya

(bkz: koy detone)
    (excalibur, 23.03.2009 19:40)
  16. her öğrencinin müzdarip olduğu dert.
    genellikle vize haftasının ve ya final haftasının gelmesiyle son bulduğu söylenir.
    (moonlight, 23.03.2009 19:42)
  17. (everlasting godstopper, 23.03.2009 19:45)
  18. hali hazırda önünüzde sözlük varsa mümkündür. rahat bırak beni sözlük!
    (geldersengelirim, 23.03.2009 19:46)
  19. vize, final haftası dışarı çıkıp arkadaşlarla oturmak, lan bir saat daha oturuyum gidip ders çalışmam lazım deyip eve gidince ne kadar dizi, film varsa oturup izlemek, gırgır, şamata yapmak ama bunları yaparkende vicdanın sürekli rahatsız olması durumu.
    (chinpunkanpun, 23.03.2009 20:24)
  20. benim okul hayatım boyunca yaptığım şey. hep bu sefer başlayacağım denir fakat o bir sefer hiç gelmez bir türlü başlanmaz...
    (nebaştayımnesonda, 05.05.2009 22:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil