gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · aşk
  3. · domuz gribi
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · mücver siyasi bir simgedir
  9. · thursday

bir türlü bitmeyen telefon konuşmaları  

1. * taam o zaman..
    - tamam..
    * oool du..
    - haa di..
    * kendine iyi bak..
    - sen dee..
    * çok selamlar..
    - saooll, ..
    * hadi, koydum..
    - iyi, ben de..
    * hadi hoşçakal
    - eywallah
    * eywallah
    - saol
    * saol
    - hadi kapat yaa..
    (srce, 26.11.2004 00:48)
  2. sevgiliyle yapılan görüşmelerde şarj aletine takarak aralıksız 4 saat yapılabilen olaydır. (bkz: artık ölü olan batarya)
    (effacer, 26.11.2004 00:53)
  3. özellikle anneanneler ve babaannelerle yapılan telefon görüşmeleridir bunlar. telefonu asla kapatmazlar, sorduğunuz hiç bir soruyu cevaplamazlar, sadece sorarlar. her görüşmede en az 50 kere* "eee daha başka napıyorsun?, soğuk mu oralar? aman güzel kızım sıkı giyin" derler. yinede çok şekerler, 1 hafta konuşulmasın hemen özlenirler. aslında sizde içten içe telefonu kapatmak istemezsiniz...
    (zoe, 26.11.2004 00:54)
  4. bir iyi geceler demek için 15 dakika konuşmak
    (delilah, 26.11.2004 15:41)
  5. dialup zamanlarında internete bağlanmak amacıyla hattın boşalmasını beklerken nefret edilen durum.
    (toxicalien, 26.11.2004 15:58)
  6. cep öğrenci, cep partner, cep aile gibi uygulamalar sonucu ortaya çıkan durumlar.

-e hadi kapat
    -yok daha 5 dakika olmadı, hani 5 dakikası bi kontör ya
    -tamam dolunca kapat
    -yaa, bi kaç saniye geçmiş bu da israf olmasın 5 dakika daha
    -...
    (where is my mind, 26.11.2004 16:00)
  7. ilginç bir şekilde, alaksız bir insan veya uzak bir akrabanın tam da aceleniz varken araması sonucu vuku bulan ve hiç bitmeyen bu konuşmalar, kırk yıl düşünülse sorulamayacak antik kuntik sorularla karşıdaki insan tarafından tahrik edilmek suretiyle gerçekleşirler.
    (kızınbiri, 12.05.2007 23:26)
  8. sevgiliyle yapılan konuşmalardır; bitmesini beklemek, kişiyi bitirmesi için taciz etmk ayıptır, sevenler ayırılmamalıdır.
    (medium, 12.05.2007 23:41)
  9. kulak terletir..kolu da yorar..
    (colony of birchmen, 12.05.2007 23:46)
  10. k-önce sen kapat
    e-yok sen kapat sen aradın
    k-ama geçen sefer de sen aramıştın ben kapatmıştım
    e-bana ne ben kapatmam
    k-ben de kapatmam
    e-iyi koydum telefonu masanın üzerine
    k-kapatmıcam işte bana ne
    e-eee başlıcam ama taaaak...

k-alo alo aşkım??
    (acayip biri, 12.05.2007 23:46)
  11. - alooo ühühü nermin aloo?
    - ne var hüseyin ne var yine!?
    - ühühü affet beni nermin ühühü öküzlük yaptım lütfen.
    - barmene kafa attın hüseyin.
    - ühühüh hakettimişti lavuk içki vericem ayağına göğüslerini dikizliyodu piç.
    - ne var bunda yani guzel ki gözü kaydı bi an için işte.
    - ühühü olmaz öyle şey bakamaz.
    - mendil satan çoçuğu niye dövdün peki buna cevap ver.
    - hick!! piç para ver diye yapıştı bacaklarına ühühü naapsaydim yani ühühü.
    - para verip gönderseydin cimrisin işte cimri ühühüh
    - ühühü bütün parayı barda harcadık ya ühühü kalmadı iste para naapim ühühü olsa da vermezdim hem yapıstı bacaklara. ühühü vermiycen di mi artık bana nermin?
    - ne?? ne diyorsun sen?
    - hick! şey para vericem çoçuğa hayvanlık ettim haklısın ühüh seviyorum seni nermin affet beni ühühü.
    - düşünücem hüseyin. kıllandım biraz son cümlenden ama.
    - ühühü peki nermin ühühü. sev i yor um ühüh.
    - duygusal koalam benim. hadi kapıyorum artık geç oldu.
    - kapama lütfen yapma bunu.
    - ama kaç saat oldu hüseyin kulaklarım ağrıdı hadi bak affedicem seni.
    - ama ama başlığa uymaz o zaman olmaz bir türlü bitmemesi lazım konuşmanın.
    - allah belanı versin hüseyin yine mi sözlük dalgası. bitirdin beni kapıyorum ve barışmıyorum. çattt!
    - aloo aloo nermin ühühü aloo sktir yaa ühühü aloooo!!
    (jimmyjazz, 13.06.2007 00:55)
  12. - aloo ühühü nermin şaka yaptım yazmıyorum bi yere şaka yaptım ühühü.
    - hala ağlıyor musun sen?! ne sulugöz adammışsın sen hüseyin. seni hiç böyle tanımamıştım.
    - ühühü senin yüzünden nermin sen getirdin beni bu hale. ühüh affetmedin mi hala beni.
    - affetsem ne değişicek hüseyin. senin kadar kıskanç birini daha tanımadım ben bu hallerin devam ettiği sürece ilişkimizi gözden geçirmeyi uygun görüyorum.
    - mına koyim bir ben geçiremedim zaten.
    - neee ne dedin sen hüseyin bir daha söyle.
    - ühühü geçirelim hayatım geçirelim gözden de geçirelim. ilişkimizi yani ama sev-i-yor-um ben senii.
    - ımmmm tamam hüseyin tamam kapa hadi.
    - kapama lütfen yapma sesini duymam lazım lütfen.
    - hüseyin işim gücüm var kapa hadi.
    - ühühüh niye böyle olduk biz nermin. söyle niyeee ühühüh
    - hüseyin kapa artık bunlar telefonda konuşulucak mevzular değil lütfen hadi.
    - ühühüh cevap ver bana nermin cevappp ühühüh
    - kapıyorum hüseyin yeter artık çok sıkıyorsun beni düşünmeliyim bir süre.
    - ühühüh öyle olsun nermin kapa hadi bekliyorum.
    - görüşürüz.. çatttt
    - alo ühüh aloooo kapadın mı eskiden böyle olmazdı ühüh alooo uzun uzun sürerdi kim kapatıcak diye alooo ühühüh.
    (jimmyjazz, 13.06.2007 01:06)
  13. (megae, 13.06.2007 01:33)
  14. özellikle ağzı iyi laf yapan, samimi xx kromozomlu bünyelerde sıkça görülür.

istatistiki bilgi vermek gerekirse:

ilk denen "iyi geceler" cümlesi itibariyle,

* "tamam canım görüşürüz, unutmadan yarın bilmemneyi getirmeyi unutma..."
    - "x'i getirmeyi unutma" kalıbı en az artı 3 dakika demektir.

* "tamam canım görüşürüz, ha bu arada geçenlerde..."

- "bu arada" eki görüşmeye en az artı 5 -beş- dakika ekler.

* "tamam canım görüşürüz, aa söylemeyi unuttum geçenlerde..."

- "aa söylemeyi unuttum" önemli bir olayın anlatılmadığını gösterir. bu da en az artı 10 -on- dakika katar konuşmaya.

* görüşürüz canım, aaa dur dur bombayı unuttum asıl..."

- "dur dur" zaten önem belirtisi, eh "bomba" daha da önemli. bu cümle rahat 20 -yirmi- dakika demektir.

* tamam ben de sakinleşmeye çalışayım, ya cidden bıktım ben bu konudan ama çok sinirleniyorum."

- dertleşme amaçlı, öfke boşaltımı içeren bir konuşmada konunun ciddiyetine göre bu cümle de en azından 30 -otuz- dakika daha hakemin uzatma verdiğini gösterir.
    (iao, 13.06.2007 01:50 ~ 28.02.2009 10:54)
  15. (çakıl, 13.06.2007 01:53)
  16. bir süre sonra başlangıcı unutulan diyaloglardır
    (prozac, 24.06.2007 18:36)
  17. (ağlayankekinkankasınınkankasınınkankası, 28.02.2009 03:11)
  18. - "kanser olacaksın"

- "olum kulakların büyümüş lan"

- "sektörü sen döndürüyosun"

- "sağır olacaksın" vs. vs.

tüm bunlara verebildiğim tek cevap ise ama kulaklıkla konuşuyorum, bi sike yaramadı henüz, tepkiler artarak devam etmekte.
    (yaşlı çocuk, 28.02.2009 03:15 ~ 02.03.2009 01:21)
  19. yahu annemle teyzemin konuşmaları bitmiyor bitmiyor bitmiyor. usandım usandım usandım arkadaşım. tüm sülalenin çeteresi tutulmuş sırayla konuşuluyor yorumlar yapılıyor analizler son noktalar.. eet sonra sıradaki konuya geçiliyor. birisi de bokunu çıkarmayalım tadında bitsin demiyor uzuyorda uzuyor.2 saat oluyor hala aynı dedikodu ses tonuyla hede hödö devam ediyor. (bkz: annesini öldüren evlat)
    (bir cinnet, 28.02.2009 15:36)
  20. genelde yurtdışında ki telekom operatörlerinin sağladığı sınırsız konuşma imkanı sayesinde gelişen durumdur.
    belli bir süreden sonra iki tarafında aynı şeyleri tekrar tekrar ettiği aşikar olsa da iki tarafta bu eylemi bedavaya gerçekleştirdikleri için konuşmayı kesmek istemezler ve çevresindekilere cinnet geçirmek için davetiye çıkardıklarının da farkına varmazlar.
    belirli bir zaman sonra bu konuşmalar kısalmaya başlar uzun bir süre sonra ise sadece ihtiyaç anlarında konuşma yapılmaya başlar ama o zamana kadar geçen süre zarfında cinnet geçiren bir yakını tarafından öldürülme ihtimali yüksektir.
    adsl'in türkiyeye ilk geldiği zamanlarda da insanların yaşadıkları gibi bir durumdur bu.
    sınırsız interneti gören bünye ne yapacağını şaşırır ve interneti bir anda bilgisayarına indirip, interneti bilgisayarından çalıştırmak ister tabi zamanla bunun mümkün olmadığını anlaşılır ve sadece gerekli olanlar indirilmeye başlanır ama bu süre zarfında eğer aynı ağda başkaları varsa vay onların haline, adsl'e geçmenin avantajlarını pek anlayamazlar bir süre.
    (iett, 28.02.2009 17:29)
  21. erkek-hımmm tamam o zaman
    kız-tamam
    erkek-peki
    kız-peki
    erkek-hımmm hadi o zaman kapatalım
    kız-aşkım seni çok seviyorum
    erkek-ben de çok seviyorum
    kız-ama benim kadar olamaz
    erkek-hayır ben daha çok seviyorum
    kız-imkanı yok
    erkek-tamam sen daha çok seviyosun
    .......
    ....
    ..
    .

diye gider bu böyle
    bi de "önce sen kapat" "3 deyince kapatıyoruz" olayları vardır ki...ııh sormayın
    (kendikalesinegolatankaleci, 28.02.2009 17:35)
  22. sevgililer ayrı şehirlerde kaldığında sık rastlanan durumdur. hayatın parçası olur. her günün 3 saatini kız arkadaşla konuşmaya ayrırsın.
    (more, 25.05.2009 18:52)
  23. aynı şehirde hatta daha 10 dk önce görüşmüş pıtırcık sevgililerin bitmek bilmeyen konuşmaları vardır ki artık kıza mı uçan tekme atarsın erkeğe mi bilemedim.
    (hopdedik prodikşin, 25.05.2009 19:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil