belki ilginizi çeker
  1. · bir türlü gitmek bilmeyen misafir
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · beşiktaş
  5. · ezel
  6. · aşk ı memnu
  7. · domuz gribi
  8. · ummadık taş yarar baş
  9. · f1

bir türlü bitmek bilmeyen misafir  

1. yeni evlenenlerin,yeni doğum yapanların,hastaların,askerden gelenlerin,askere gideceklerin evlerini sürekli suretle meşgul eden misafirlerdir.ardı arkası kesilmez,bir rahat edilmez.bir grup gider,diğeri gelir ve sürüp gider.bir cinnete bakacak herşey onun için korkuyorum.
    (fitnefücur, 10.09.2007 14:20)
  2. bir mutluluğunuzu ya da hüznünüzü yürekten paylaşmak için geliyordur bir çoğu.
    bir diğer çoğuda ''aa bunlar da gelmedi/gitmedi'' denilmesin diye gelir.
    ayrımına varabilmek önemlidir bu açıdan.

not:maalesef rahatlıktan da taviz verdirirler evet.benim açımdan önemli olan nokta budur aslında.
    (adrian, 10.09.2007 14:31 ~ 25.09.2007 22:23)
  3. sünnet olduğum dönemde düğünüme gelemeyen, gelse bile bununla yetinmeyen akraba, eş dost ve tanıdıkların hepsinin dahil olduğu grup. sözde sünnet çocuğu için gelmişlerdir fakat sünnet çocuğu hiç iplenmemekte tef çalıp oynanmaktadır.
    (genjuure, 11.09.2007 22:40)
  4. bugün bu cins misafir evimizi istila etmiş olup benim evi terketmeme vesile olmuştur. çekirge sürüsü gibi hele yavru olanları uzak durulmalı. hakikaten tehlikeli oluyorlar. tecrübeyle sabittir. hem benim hem de onlar için.
    (pixie, 11.09.2007 22:44 ~ 09.06.2009 11:08)
  5. misafir:ben
    evsahibi:ben

bir türlü bitmek bilmeyen misafirin zamanı geçer, dolar ve perdede yazı görünür:
    ....the end....

'god'
    (sylvia manson, 11.09.2007 23:56 ~ 16.09.2007 05:02)
  6. özellikle bayram günlerinde ard arda gelen ve birbirleriyle iletişim kurmak için sizin evi mekan belleyen misafir ordusudur.

x bey ve ailesi gelir, yer, içer. tam onların kalkma hazırlıkları hafiften başlamışken y ailesi gelir.

''birazcık da bizle otursaydınız canım, ne zamandır görüşemiyorduk, bak ne güzel karşılaştık'' şeklinde kendi aralarında misafircilik oynayarak zincirleme bir misafir kabilesi oluşturarak bol gürültülü, hal hatır sormalı muhabbet çevirmek en belirgin özellikleridir.
    (applepie, 22.01.2008 02:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil